Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon a szívemre veszem a...

Nagyon a szívemre veszem a párkapcsolati összezördüléseket. Néha úgy érzem összeomlok. Hogyan tudnám könnyebben felfogni?

Figyelt kérdés

Első szerelem és hosszú ideje tart. De van néhány apróság, ami már megvisel.

Elég érzékeny ember vagyok. És úgy általában is próbálok figyelni a körülöttem levő világra, de főleg így, ha a szerelmemről van szó. Régebb is nagyon oda voltam érte, és a kisebb dolgokat is magamra vettem, sokat emésztettem magam és aggódtam.

Sokat aggódom a jövőn. Nem annyira a saját jövőmön, hanem hogy nem tudom összeegyeztetni a párkapcsolatot és az önmegvalósítást. A párom nem szereti az én hobbijaimat, nem érdekli a szakmám és újabban alig van közös témánk magunkon kívül.

Sok veszekedésünk és nézeteltérésünk volt. Én nagyon sokszor túltettem magamat ezen és nem csináltam belőle nagy dolgot, örültem, hogy együtt vagyunk. Viszont pár komolyabb összeveszés után, már nem tudok annyira elmenni azok mellett ami történt. Folyton eszembe jutnak a régi dolgok, sérelmeim. Máskor meg örülök, hogy együtt vagyunk.

Úgy érzem, hogy nem figyel rám, nem ért meg és nem valami kíméletes velem. Tudom, hogy szeret, de nem akar megérteni engem.

Meg akarom változtatni. Tudom, hogy ez egyesek szerint nem szép dolog, de én jó irányba akarok változtatni rajta. Viszont ő nem akarja, nekem meg így nem jó. Azt hittem, hogy lesznek közös témáink, hogy meg tudom szerettetni vele azt, amit én szeretek, hogy tudunk együtt hasznosan és egymást építően meglenni.

Az ilyen párkapcsolati összezörrenések, vagy akár csak az, hogy eszembe jutnak régebbi sérelmeim, esetleg az, hogy a jövőnkön aggódom, hogy mi lesz ha nem változik meg, vagy rossz irányba változik, mivan ha nem tudok önmegvalósítani és vele lenni egyszerre, és félek hogy elhagy... Ezek a gondolatok nagyon megviselnek. Már befolyásolják az egyetemi tanulmányaimat. Lehet, hogy részben ezért sem tudok aludni. Sokat rágódom, önkéntelenül is ezekre gondolok és kicsit görcsölök.

Tudnátok valami tanácsot adni? Hogyan tudnám megvédeni a tanulmányaimat és a személyiségemet?

2014. jan. 21. 06:35
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

nincs mit részletezni.

-ha egy kapcsolatban vivodsz önmagaddal!, akkor csak a szakitás marad. nem tudsz megváltoztatni senkit sem,

-ha a másik nem akarja..ha meg akarja, elkezd változni magátol is jo irányba. -ha most nincs érdeklödés, közös téma, késöbb sem lesz, söt még nagyobb lesz a szakadék.

2014. jan. 21. 08:30
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem az a normális kapcsolat ahol képes vagy olyan kompromisszumokat kötni ami nem tiporja el a saját személyiségedet, sőt megerősíti és ez oda vissza játszik. Egymás támaszai vagytok bíztok a másikban, teljesen rá tudod bízni magad...Egy ilyen kapcsolatban olyan kis problémák merülhetnek csak fel amin nem kell görcsölni, nem kell könnyebben felfogni mert nem nagyok. Sajnos nem passzoltok egymáshoz, ilyenkor lépni kell és keresni olyat akivel jobb lesz, valószínűleg azért nem látod mert első kapcsolatod...Olyan emberrel kell együtt maradni akinél de sem merül a másik megváltoztatása, persze tökéletes nem létezik de akinek el tudod fogadni a rossz tulajdonságait is és ő is a tieidet igen. Ennek így nincs értelme, sajnos egy hosszú távú kapcsolatnál a szerelem/szerette nem elég több tényező kell hogy egyben legyen.
2014. jan. 21. 08:39
 13/17 anonim ***** válasza:

Figyelj, te nem érzékeny vagy, hanem mérhetetlenül önző, ezt most komolyan mondom!

A közös téma fogalma nem azokat a témákat jelenti, amiket TE szeretsz, hanem amiket MINDKETTEN szerettek. Ha nincs ilyen, akkor sajnálatos bár, de legfeljebb a testi vágyaitokat tudjátok kielégíteni egymás által, kapcsolathoz azonban ez kevés.

Elvétetted a sorrendet, az ok-okozati viszonyt: AZÉRT kezdek valakivel kapcsolatba, MERT a fiziai vonzódáson kívül az érdeklődési kör és értékrend is nagy vonalakban hasonló bennem és a másikban is. Nem pedig azért, mert bár nem tudom egyébként elviselni a dolgait, de tetszik, majd megváltoztatom. Nem is értem, ilyen bolondságba hogyan mehettél bele? Mire gondoltál, alapvető személyiségjegyeit meg tudod változtatni valakinek? Ugyan már...

Nyilvánvaló, hogy ő ezt nem akarja, én is (férfi létemre) sikítva menekülnék egy olyan lány elől, aki érezhetően meg akar változtatni engem.

Meg mi az, hogy "jó" irányba? Ez is csak rólad szól, hogy SZERINTED mi a jó irány. De szerinte meg nem az a jó irány, el tudod ezt fogadni?

Még szép, hogy nem kíméletes veled, hiszen te folyton terelni akarod, korlátozni, amit egy talpraesett lány nem visel el.

Szerintem is szakítanotok kell, de nem a te tanulmányaid, vagy személyiséged védelme miatt. A lány védelme és jóléte érdekében! Szerencsétlent lelki terrorban tartod, neki ez a kapcsolat börtön. Mindketten jobban jártok, ha külön útra léptek.

2014. jan. 24. 17:13
 14/17 anonim ***** válasza:

Úristen, még a baráti körömben sem viselnélek el, nem hogy a páromnak!

Kinek érzed te magad? Valami Istennek? Foglalkozzon a szakmáddal, a kis lelkeddel, a sérelmeiddel, DE téged ő csak olyan szinten érdekel, hogy meg tudd változtatni!

A leírásod alapján azt hittem nő vagy, mikor megláttam, hogy nem, azt hittem érzelmi nyomorék, aztán tovább olvastam és átgondoltam, már tudom, hogy egy nagy nulla vagy csak, aki azt hiszi ő a világ közepe!

Remélem ez a lány hamarosan elhagy,mert te ha tehetnéd saját magaddal se állnál szóba. Azt hiszed te tökéletes vagy és amilyen irányba változtatni akarod, az tuti , hogy jó!

NEM,ő így van jól ahogy van és majd talál valakit, aki ezt értékeli!

Különben nézz már magadba, te mit teszel érte? A kapcsolatotokért? Azonkívül , hogy mélységesen sajnálod magad és rágódsz meg a sérelmeid szeded elő?

2014. febr. 6. 13:54
 15/17 anonim ***** válasza:
54%

Nem tudom miért bántjátok. A jó irányba változtatás nyilván olyasmit jelent, mint a szokjon le a cigiről. Csak sajnos a dohányosok többségének esze ágában sincs. Ugye ez világos.

Nos, hogy kézzelfogható tanácsot adjak: Ne kezeld úgy a kapcsolatotokat mint utolsó és végső mentsvárat, ami ha véget ér, vége az életednek. A probléma ott van, ahogy látom, hogy te sokkal jobban ragaszkodsz őhozzá, mint ő tehozzád. Azt is megkockáztatom, hogy "lepapucsosodtál" :) vagyis a végsőkig elmész hogy a kedvére tegyél, csak hogy ne legyen balhé, és nehogy véletlenül szakítson veled. Na ezt nem szabad tenni.

A macsó pasikat azért szeretik a nők, mert világosan megszabják mennyi az annyi és merre hány méter. Ha a hölgyikének nem tetszik, akkor lapát. Csak általában túlzásba viszik, és semmit nem hajlandók a nőért tenni.

Ebből okulva a te feladatod az, hogy világosan közöld, hogy na édesem ezt a hangnemet tartogasd a haverodnak, mert nem lesz jó vége. Ha tovább folytatódik ami neked nem tetszik, akkor fogod magad és lelépsz. A kulcs, hogy ne érdekeljen mi lesz ha vége lesz. Az érdekeljen mi az a mi neked jó. Mindezt persze csak addig, amíg kívülállóként is azt mondanád, hogy sértő amit csinál. Vagyis ha mondjuk mások előtt nevetségessé tesz téged, az nyilván nem helyénvaló, és jogod van faképnél hagyni.

Az igazán vonzó férfi az, aki megszabja a határokat, megmondja hogy mit szeretne, ugyanakkor hálás is azért amit kap, és ezért kedveskedik a nőnek.

Szóval hajrá :)

35/N

2014. febr. 6. 14:22
 16/17 anonim ***** válasza:
Türelem,de mégis a saját véleményed kinyilvánítása,ne tartsd magadban...
2014. febr. 6. 16:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Mivel ez a párkapcsolat nem építő,sokkal inkább romboló jellegű mindkettőtök számára,így egyetlen hasznos megoldásként csakis a szakítást tudom javasolni.Hiszen vívódsz és rágódsz.Nincs sem közös érdeklődési kör,sem közös téma,sem egyetértés,összhang.Ennek általában nincs jó vége,játszottam ilyet,de nagyon megbántam.Választani olyan embert kell,aki alapvetően hozzád való,mert megváltoztatni nem tudod,és nem is kell.Rosszul választottál,és tévedtél,amikor azt hitted,majd ő átformálódik olyan személyiséggé,akire neked szükséged van.Ezért kell először kiismerni és megszeretni egy embert,majd utána belevágni bele bármilyen komolyabb kapcsolatba.Legközelebb így csináld,most pedig vess véget ennek az egésznek,mert elszúrtad.

2014. febr. 6. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!