Házasság vagy hosszú távú kapcsolat kompromisszumokkal?
Házasodnál vagy terveznél hosszú távra abban az esetben, ha úgy éreznéd, hogy a jelenlegi pároddal kapcsolatban fenntartásaid vannak?
Persze minden kapcsolat jár kompromisszumokkal, enélkül nem működik a dolog. Egyénfüggő viszont, hogy hol van az a határ, amivel még kiegyezik az ember.
A probléma ugye az elszaladó évek, az ember nem válogathat a végtelenségig. Van értelme azért belemenni, mert félsz az időtől, ha úgy érzed, hogy a legtöbb terület lehetne jobb is (egy ideális esetben, ami viszont nem létezik)???
Kort, nemet légyszi írjatok a válaszhoz.
34F
A mai eszemmel és tapasztalattal a hátam mögött, csak annyit mondanék:
Ne menj bele.
Épeszű ember eleve csak azzal van együtt, akivel el tudja képzelni a jövőjét egy életen át, máskülönben semmi értelme, csak időpocsékolás az egész. Minden párkapcsolatban akadhatnak problémák, mivel nincs 2 teljesen egyforma ember. Ezeket meg kell beszélni, alkalmazkodni kell egymáshoz, és ki is kell próbálni, hogy a gyakorlatban mennyire életképes a dolog. Ha megvan mindkét félben az egymás iránti a szeretet és tisztelet, akkor általában szokott működni. Házasságba csak úgy szabad belemenni, ha jól működik a kapcsolat, soha nem a házasságtól kell várni a megoldást a problémáitokra, mert abból csak válás lesz.
24/L
Egyetértek az előttem lévő hozzá szólással,ha már az elején ilyen bizonytalan vagy ,akkor lépj tovább.Nem a megfelelő emberrel vagy.
35/N
én értem miről beszélsz. van a környezetemben olyan, aki így házasodott évekkel ezelőtt, és a mai napig jól megvannak.
A kérdés, hogy a lényeges kérdésekben, az élet "nagy dolgaiban" egyeznek-e a nézeteitek, véleményetek. Pl. házasság, gyerek, nevelés, pénzügyek, otthonülő vagy világjáró típus,stb.stb.
Másrészről, én voltam együtt 5 évig olyannal, akit szerettem, mégis, ha arra gondoltam, hogy az egész életünket leéljük együtt, akkor nem jó érzés töltött el.
A mostani párommal pedig még csak másfél éve vagyok együtt, de két hónap után éreztem, hogy örökre ő kell, és már együtt is élünk fél éve.
De ez a megérzés dolog lehet csak a nőknél működik...:) Mindenesetre hallgass a szívedre.
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!