Van jogom másképp nevelni, illetve másra tanítani a vőlegényem gyerekét, mint amire az anyja szoktatja? (kifejtve lent)
A párom kislánya óvodás, tündéri gyerek, nagyon szeretem. De nagyon zavar, hogy NEM TUD kezet mosni. Feltűnt, hogy sem evés előtt, sem pisilés után nem szokott kezet mosni. Múltkor rászóltam, hogy mosson kezet ebéd előtt, és csak bevizezte a kezét, de szappant nem használt. Akkor megmutattam neki, hogyan kell szappant nyomni a praclijára és együtt kezet mostunk. Nagyon élvezte. :)
Aztán utána azt mondta, hogy "anya szerint nem egészséges szappant használni, mert kiszárítja a bőrt, és anya sem szokott soha kezet mosni". Erre azt válaszoltam, hogy anyánál, ha anya megengedi, azt csinál, ami neki tetszik, de itt az a szabály, hogy igenis szappannal mosunk kezet minden étkezés előtt és vécé után is. A párom természetesen egyetért velem, ő is próbálta már sokszor rászoktatni a kézmosásra, de rá nem hajlandó hallgatni a gyerek, rám viszont hallgat.
A gyerek anyukája nagyon kiakadt, amikor a kiscsaj mesélte neki, hogy itt nálunk az a szokás, hogy szappannal mosunk kezet. Elhordott mindenféle ócska szemétnek, leüvöltötte a fejemet, hogy milyen jogon nevelem én az ő gyerekét. Ilyen esetben mi a teendő? Nyilván nem akarok rossz viszonyt anyukával, de azt nem vagyok hajlandó elnézni, hogy a gyerek mocskos, sáros kézzel ül le az asztalhoz.
Napi 2-3 fogmosás igenis kell.
Nem hiába mosnak a kicsik oviban is ebéd után is fogat,plussz reggel-este otthon.
Sajnos az én szüleim se szoktattak a fogmosásra,iskolás koromig fogkefém sem volt,tizenévesen magamtól kezdtem el,addigra már rengeteg rossz fogam lett.
Most itt vagyok,35 évesen,fogaim fele nem a sajátom (a tiniként betömöttek mostanra darabokban széttörtek).3 éves a kislányom,napi 3 fogmosás van,és esti fogmosás után csak vizet ihat.Így normális.
Kézmosáshoz kellszappan,vagyis én inkább folyékony krémszappant használok,az jobb.
Pont most készülök fogorvoshoz, ezt olvastam a honlapon:
"Az étkezést követő egy órában ne mossunk fogat, mert ebben az időszakban a savak által felmart, meggyengített fogzománcot a fogmosással irreverzibilisen károsíthatjuk! A fogmosás a nyál semleges pH értéke mellett biztonságos."
Ezt mondjuk bioszból is tanultuk, de jó tudni.
Most komolyan azon vagytok fennakadva, hogy naponta kétszer vagy háromszor jó fogat mosni...? Álljatok már le. :) Semmi köze a kérdéshez. Itt mindig mindenki akkora észhuszár...
Amúgy jól csinálod, kérdező, szimpatikus vagy.
Szia! Hasonlítasz rám! Nálunk is hasonló helyzet van, csak én egy kisfiút kaptam a párom mellé. :) Azóta már iskolás.
Nem tudom, mennyi ideje vagytok együtt, feltételezem, hogy évek óta, ha már menyasszony vagy. Csak figyelmeztetni szeretnélek, hogy ne ess az én hibámba. Mert most még aranyos vagy, kedves, és érzi, hogy foglalkozol vele, így érthetően ő is imád Téged. De eljön majd az az idő is, pár év múlva, hogy kicsit besokall a sok szabálytól. Egyszerűen azért, mert mint írod, keveset van Nálatok. Én mindig sajnálom ezeket a gyerekeket, mert 2 vagy több (nagyszülők esetében) háztartáshoz kell alkalmazkodni, ahol bizony mások a szabályok, és ez nagyon megterhelő egy kicsi gyereknek. Főleg ha érzi a rivalizációt kettőtök között. Megint csak ugyanaz a helyzet, mint nálunk. De az idő mindent megold.
Ne legyen így, de nálunk én váltam a sárkánnyá, aki alapvető dolgokat megkövetel. Egy egyszerű példa: nincs evés közben TV nézés, persze otthon lehet, ezért anya a klassz! Szóval van pár meccs, amit fel kellett adnom, de csak a lelki békénk miatt. Nem szabad nagyon merev lenni, ezt beismerem.
Egyébként szeret engem, mindig szívesen jön hozzánk, úgyhogy nem lett lekisérült gyerek.
Természetesen jogod van hozzá. "Az én váram, az én házam, az én szabályaim." Az üvöltöző anyukát pedig nagyon gyorsan tessék leszerelni, és nagyon keményen helyretenni. Ne várj a párodra, mert ha veled üvöltözik az az ostoba szárcsa, akkor neked KELL konfronátlódnod vele.
Gondolom, fogat sem mos rendszeresen a gyerek, mert még a végén elkopnak a fogai, igaz? Jó volna bevezetni a rendszeres fogmosást is, mielőtt szétrohad az összes maradandó foga (most még tej van, nyílván, de s szokatást most kell elkezdeni).
Nagyon is jó neveled a gyereket. MIre felnő, rá fog jönni magától is, ha van egy csöpp esze. Az apjától azért nem fogad el semmit, mert a hülye anyja ellene hangolja, és mert ő maga (a kicsi) haragszik az apjára, hogy elváélt anyukától.
A legjobb volna, ha magatokhoz vennétek a gyereket és ti nevelnétek.
23-as: Ezt olyan gyorsan felejtsd el, amilyen gyorsan csak lehet. Kizárólag arra vonatkozik, amikor az ember nagyon savanyút iszik (pl. narancslevet vagy citromlevelt), és akkor sem, ha kiöblíti a száőját fogmosás ELŐTT vízzel.
Ha te étkezés után egy órával mosol csak fogat, akkor a fogorvosod nagyon gazdag ember lesz. :)
vegyél valami gyerekeknek való bio folyékony csodsaszappant, mutasd meg anyukának, akkor talán megnyugszik.
szerintem teljesen normális dolog hogy kezet mosunk kaja előtt, wc után, homokozás után.
amúgy nálunk pont fordítva voltak gondok: 5 éves koromig azt sem tudtam mi az a kóla, nem is hiányzott, erre apám a láthatáson azzal itatott. ki is köptem, mert szúrt :) azóta sem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!