Van jogom másképp nevelni, illetve másra tanítani a vőlegényem gyerekét, mint amire az anyja szoktatja? (kifejtve lent)
A párom kislánya óvodás, tündéri gyerek, nagyon szeretem. De nagyon zavar, hogy NEM TUD kezet mosni. Feltűnt, hogy sem evés előtt, sem pisilés után nem szokott kezet mosni. Múltkor rászóltam, hogy mosson kezet ebéd előtt, és csak bevizezte a kezét, de szappant nem használt. Akkor megmutattam neki, hogyan kell szappant nyomni a praclijára és együtt kezet mostunk. Nagyon élvezte. :)
Aztán utána azt mondta, hogy "anya szerint nem egészséges szappant használni, mert kiszárítja a bőrt, és anya sem szokott soha kezet mosni". Erre azt válaszoltam, hogy anyánál, ha anya megengedi, azt csinál, ami neki tetszik, de itt az a szabály, hogy igenis szappannal mosunk kezet minden étkezés előtt és vécé után is. A párom természetesen egyetért velem, ő is próbálta már sokszor rászoktatni a kézmosásra, de rá nem hajlandó hallgatni a gyerek, rám viszont hallgat.
A gyerek anyukája nagyon kiakadt, amikor a kiscsaj mesélte neki, hogy itt nálunk az a szokás, hogy szappannal mosunk kezet. Elhordott mindenféle ócska szemétnek, leüvöltötte a fejemet, hogy milyen jogon nevelem én az ő gyerekét. Ilyen esetben mi a teendő? Nyilván nem akarok rossz viszonyt anyukával, de azt nem vagyok hajlandó elnézni, hogy a gyerek mocskos, sáros kézzel ül le az asztalhoz.
Sajnos az evés utáni fogmosással is ugyanez a helyzet. :(
A múltkor arra értem haza, hogy az apja hiába könyörög neki, egyszerűen nem hajlandó a gyerek fogat mosni. Erre fogtam magam, és viccesen azt mondtam, hogy oké, ne mosson fogat, sőt egyenesen megtiltom, hogy fogat mosson. Fél perc sem telt el, és jött oda hozzám, hogy de ő szeretne fogat mosni és "naaaa, légysziiii, engedd meeeeg". :)
#9,
nem velünk él, (sajnos) csak kéthetente van itt egy-egy hétvégét.
#10,
miről beszélsz? Hol mutogattam az anyjára, vagy hol mondtam rá bármi rosszat?
Vécézés után? Akkor te még nem láttad a Torrentét...
Amúgy igen, vécé után kell, de étkezés előtt bemosakodni? Én csak akkor szoktam ha kézzel lábbal eszek valamit.
Én egyetértek veled.
Képzeld el, hogy mikor sógornőméknél voltunk, a 4 éves kisfia WC után kézmosás nélkül jött vissza a szobába én pedig mondtam kedvesen neki, hogy WC után kezet kell mosni. Erre ezt válaszolta a kisfiú: itthon nem szoktunk kezet mosni: S
Nevelés kérdése az egész.
#16,
oké, de te felnőtt vagy, tudsz késsel-villával enni. :)
Egy óvódás gyerek is tud, de azért még néha belenyúl kézzel a kajába és az ujjával kotorja rá a villájára meg ilyesmi. :) Meg persze nem vagyok orvos, de a gyerekek immunrendszere még nem olyan erős talán, könnyebben elkapnak valami nyavalyát, szóval sztem náluk fokozottabban kell ügyelni a higiéniára. Mondjuk nekem még nincs gyerekem, lehet hogy túlreagálom egy kicsit, de akkor sem hiszem, hogy ezzel bármi rosszat tanítanék a kiscsajnak. :)
Anyukának abban igaza van, hogy a legtöbb szappan káros adalékanyagokat tartalmaz, főleg a nyomósok. Ilyen a nátrium lauryl szulfát és a nátrium laureth szulfát (Sodium Lauryl Sulfate ill. Sodium Laureth Sulfate):
Ezek tényleg kiszárítják az ember bőrét, jobb lenne helyette/helyettük pl. ilyen natúr szappant használni:
Abban viszont nincs igaza anyukának, hogy emiatt leordítja a fejed. Meg lehet(ne) ezt szépen is magyarázni...
Továbbá szappan akkor kell, ha nagyon zsíros, koszos a keze, egy csecsemőt se kell mindenféle habfürdőben fürdetni, elég a sima vízzel lemosni a kis testét mondjuk kétnaponta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!