Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek? Sógornőm meglopja...

Mit tehetek? Sógornőm meglopja a saját 16 éves lányát (apja örökségét)!

Figyelt kérdés
Most csak röviden, mert sietek, majd később hosszabban leírom. 7 évesen halt meg az apja és már utána is egyből eladta az anyja és a nevelőapja a traktort (ami örökség volt). A pénz elment, pedig a számlájára kellett volna tenni. Kb. 1,5 éve eladtak valami kisebb házat és abból járt neki 1,2 millió forint és abból kocsit kellett vennie, amit a nevelőapja használ, de ugye az ő nevére kellett íratni, mintha ő akarta volna megvenni. De hát 15 éves volt akkor. Nem akart ő kocsit venni. Most ősszel pedig, megint örökölt 300000 ft-ot, amit leszámoltak előtte, majd a teremből kijőve a nevelőapja eltette, majd ebből 270 ezer ft-ért vettek egy 105 cm-es 3D-ós tv-t a lány nevére, mintha neki kellene+ kapott 20 ezerért egy tabletet. Holott ő jogsira tette volna félre. Mit tehetnénk mi? Kihasználják. Fél, nem meri azt mondani,hogy nem adja oda,mert alapból ők rendelkeznek vele. Kerek-perec megmondta, hogy ő ezeket nem akarta megvenni, de nem tud mit csinálni, mert a nevelőapja dönt el mindent.
2014. jan. 13. 06:50
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
59%
Köszönjük bejelentésed. Moderátoraink amint tudják, ellenőrzik ezt a kérdést.
2014. jan. 13. 09:54
 12/23 A kérdező kommentje:
Az okosaknak írom, hogy képzeljétek el nem halt meg többször az apja, hanem van a lánynak egy féltestvére+ még másnak is volt a házban része és az egyik házat szeptemberben adták el, mert az apja anyja, tehát a mamája előtte halt meg és csak utána tudják eladni a házat és csak utána jár neki lóvé. Tehát nem egyből a halála után lett minden kiárulva.1. A traktor feketén ment. Nem is tudott róla a gyámhivatal. Zsebbe kapták a pénzt. 2. A kocsit akkor is megvették valahogyan,nem tudom még, hogy hogyan, de az ő 1,2 milliójából vették 900 ezerért+letérkövezték kint a házukat, amiben laknak, de az a lány és a féltestvére nevére van írva, így a térkövezést arra el tudták számolni. És nem a hagyatékin kapta meg a 300 ezret, valahol máshol, nem mondta, hogy hol, meg fogom kérdezni. De azt mondta, hogy ő előtte leszámolták, borítékba tették, majd miután kimentek a szobából vagy teremből, a nevelőapja el is tette és rá pár napra mentek tv-t venni. De neki alá kellett írnia. Meg tudná mutatni bármelyikőtöknek, hogy van egy kocsi és egy tv a nevén. Nem tudom, hogy hogyan, nem tudom, hogy benne van-e valamilyen gyámhatóságos ismerősük. Gőzöm sincs hogy van ez, de 16 éves, eddig nem mert mit csinálni, mert nem tudott hová menni, de tegnap mondta neki a párom, hogy mi befogadjuk és melléállunk a bíróságon is, ha esetleg odafajul a dolog. De fél. Ha őt kihagyjuk és szólunk a gyámügynek, szerintetek nem tudja meg a nevelőapja, hogy ki mondta el? Vajon ki mondta ezt el a gyámügynek? Egyből tudná, hogy a lány. Tehát, ahhoz előbb el kellene intézni, hogy hozzánk költözhessen, aztán letámadni őket. Ez kikészítené, már így is kivannak az idegei. Ha gyámügyhöz fordulunk és esetleg bírósághoz, van esélye visszakapni a pénzét? Gyakorlatozik most havi 2 hetet egy étteremben, minden vele csináltatnak, wc-t pucol stb., keményen robotol és ezért saját számlára kap 16 ezer ft-ot, de nem kapja meg, mert azt mondta az anyja (amit a nevelő apja), hogy Drága a kaja! Normális. Ja és szólt a lány, hogy a 300 ezer kellene jövőre a jogsira. Mit mondott a nev.apa. Majd akkor lesz jogsid, ha megdolgozol érte! Nehéz írnom, mert ideges vagyok, nem győzök törölni. Már egy csomó lóvét lenyúltak tőle (valahogy meg tudják kerülni a törvényt) és van pofája azt mondani, hogy dolgozz megérte. Persze a saját 10 éves lányával nem beszél ám így. Ja meg mondta neki, hogy ne feleselj vissza, mert kiütöm a fogaidat. De ezt csúnyábban mondta, csak nem írhatom ide. Na?...Ja ami még lényeges.Itt egy tök normális, rendes, kitűnő tanuló lányról van szó. Nem iszik, nem cigizik, nem diszkózik, és még nem fiúzik. Ne egy tipikus mai 16 évest képzeljetek el. A mai szülők örülhetnének, ha ilyen lányuk lenne és ezt kapja. csak az írjon, aki hisz nekem, a többit jelentem a moderátornak, mert nem ökörködöm, csak nem mehetek egyből gyámügyre, mert utána kell járnom, hogy ezzel kinek ártok és kinek nem.
2014. jan. 13. 09:57
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
De értsd már meg, hogy 16 évesen akármit örököl, semmit sem számolnak le a kezébe sehol, hanem egy, a Gyámhivatal által ellenőrzött számlára megy.
2014. jan. 13. 10:03
 14/23 A kérdező kommentje:
A 10-es válaszolónak írom, hogy igazad volt abban, hogy azért siettem, mert kezdődik a tanítás, de nem nekem, hanem először a lányomat tettem ki 7:40-kor a suli előtt majd mentem az oviba a kiscsoportos fiammal. Küldjek fotót neked, hogy elhidd vagy elmeséljem, hogyan szültem vagy mennyi hitel van a házunkra és mennyi a rezsi? okostojás. ilyen emberek minek válaszolnak...
2014. jan. 13. 10:09
 15/23 A kérdező kommentje:
Akkor ezzel azt mondjátok, hogy hazudik a lány? Akkor ennek járjak utána? Ismerem a nev.apját. Szerintem valahogyan ráírták a házfelújításra ezeket a pénzeket. Még nem tudom, hogy hogyan, de ki fogjuk deríteni. Mert lehet, hogy valamit megint feketén adtak el. Ügyvéd nélkül. Rákérdezek megint a lánynál, pontosabban, hogy miért kp-t kapott és hogy hol kapta és hogy kik voltak ott stb. De nekünk ezt mesélte és valahogyan próbálunk segíteni.
2014. jan. 13. 10:12
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a 16 éves kislány valamit nagyon-nagyon félreértett. Az én fiam 16 lesz nemsokára, azonban mivel nem érti még ezeket a dolgokat, nem is tudja úgy elmondani őket, ahogy vannak. Szerintem a szüleivel kellene megbeszélni.

Neked meg ki kellene ebből maradnod, mert ha jól értem neked ez a család az égvilágon senkid. Lehet, hogy átsiklottam a részletek felett, de mégis mi közöd van hozzá? El tudod képzelni, hogy magadat milyen bajba fogod sodorni, ha belemászol?

Jogtalanul nem járhatnak el a szülők, mert ahogy már előttem is írták, pontosan szabályozott dolog a kiskorú örökségét érintő eljárás. A traktor is hülyeség, hogy csak úgy eladhatják, hiszen az örökség részét kellett volna képeznie, így az eladás a gyámhatóság engedélyével jöhetett volna létre.

Hidd el, hogy ebbe a történetbe egy hunyó van, Te! Nem kell sírdogálni a sarokba egy 16 évessel, uszítva a szülei ellen. Nem kell más család életébe beleszólni azzal, hogy egy 16 éves elmesélésére hagyatkozva annak véleményét negatívan befolyásoljuk.

Sepregess a saját házad táján, a többit meg bízd rá arra, aki ténylegesen tudja miről van szó.

2014. jan. 13. 10:14
 17/23 A kérdező kommentje:
A lány anyja a párom testvére. Tehát ebbe nem én mászok bele, hanem ő akar rajta segíteni és én most csak utána járok a dolgoknak. Egyértelmű, hogy még beszélünk vele erről, hogy mi hogy volt, de szerinted szép az,amikor valaki meglopja a lányát? Ja és 4 évesen otthagyta az apjával, mert lelépett ehhez a pasihoz, de visszakerült rá 2-3 évre, mert meghalt az apukája. A traktor feketén volt, hidd el. 6 évvel később, akkor tudta átíratni az, aki megvette tőlük, amikor a gyámügyes számlán vagy valahol látható volt ez a pénz. Kamuzna? Nem hiszem. Páromnak ezeket elmesélem, aztán majd ő dönt. De ahol most él, ott őt nem tekintik olyan családtagnak, mint a saját lányukat. Az anyja nem áll mellé. Kérdezzek meg egy gyámügyest? Lehet úgy kérdezni tőlük, hogy nem mondom meg, hogy kiről van szó? Nem akarok idő előtt bajt csinálni. Mert lehet, hogy nagyjából ezeket leírom neki, megkérdezem, hogy mi van, aztán lehet, hogy azt mondja, hogy kötelező vagyok elmondani, hogy ki ez, hogy segítsenek neki.
2014. jan. 13. 10:25
 18/23 anonim ***** válasza:
76%

sajnos az én lányom is örökölt 9 évesen, és tudom, hogy működnek a dolgok.

Kedves kérdező, mi a jó neked abban, hogy hazudsz?

2014. jan. 13. 10:54
 19/23 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Nem hazudok. Ha nem írtam igazat, akkor a 16 éves lány hazudik és nem én. Nekünk ezt mondta és ezért próbálok utánajárni. De lehet,hogy fel kell keresni a gyámját vagy aki vele foglalkozik és tőle megkérdezni, hogy van-e a számláján pénz. Nem hazudok, utoljára írom le én azt írtam le, amit mondott.
2014. jan. 13. 11:47
 20/23 anonim ***** válasza:
85%

A gyámügy úgy ül az örökölt pénzen kiskorú esetében, mint egy kotlós tyúk. Ráadásul olyan betétkönyvben tárolja ami nem hogy kamatozna hanem szívja el a pénzt. Mikor édesapám meghalt én már nagykorú voltam, öcsém viszont csak 7 éves, még legalább 11 évig nem nyúlhatott hozzá az örökölt pénzéhez és mikor kiderült milyen betétkönyvbe rakják a pénzt anyám majdnem dobott a hátast, mert kiszámolva 18 éves korára az örökölt összeg a felére csökkent volna a mindenféle éves kezelési költség miatt, és akkor ugye nem beszéltünk arról 11 év alatt mennyit romlik a pénz értéke. 3-4 hónapos utána járás, könyörgés, kérvényezés során sikerült elérnie, hogy egy jobban kamatozó számlára rakják be és ne a standard verzióra, és tudod miért kedves kérdező? Mert a gyámhivatal meg volt arról győződve, hogy az a szemét aljadék szülő biztos meg akarja lopni a gyereket.

Gondolkoztunk azon, hogy eladjuk a lakásunkat és veszünk egy kisebbet, hogy tudjunk spórolni a rezsin. Nem jött össze, mert a gyámhivatal olyan magasra értékelte fel a lakásunk értékét, amilyen áron képtelenség volt eladni, és azon az áron alul nem adhattuk, mert az szegény gyerekek megkárosítása lenne. Szóval most van még egy lakásunk 6 évig, amíg öcsém nagykorú lesz, amit max albérletbe tudunk kiadni ha esetleg elszeretnének költözni, mert már se a másik tesóm, se én nem lakunk otthon így egy bazinagy lakásban élnek ketten.

Sőt, az első hónapokban az egyik ügyintéző még azt is megszellőztette, hogy az árvasági ellátás is arra a számlára megy, ami zárolva van, mert a szülő biztos nem a gyerekre költené. Itt kapta fel anyám a vizet, hogy ha ilyen rossz szülőnek tartják látatlanba vegyék el a gyereket tőle, mert úgy tűnik amíg két szülő volt, addig teljesen jó volt minden, amint egy meghalt a másik csak rossz lehet, az lényegtelen, hogy 19 éve nevel gyereket.

Tehát így összegezve kedves kérdező, valamit nagyon benéztél. Vagy a lányka hazudik vagy rosszul tudja vagy csak azt mondta nevelő szülő, hogy az övé és mondjuk csak azért került a nevére a gyereknek, hogy ne derüljön ki a szülőről, hogy feketén dolgozik. (sokan inkább ezért iratnak a gyerek nevére dolgokat) Szóval mielőtt asztalt borogattok előbb utána kellene nézni, hogy tényleg úgy történt-e minden ahogy mondja.

23 N

2014. jan. 16. 09:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!