Mit tehetek? Sógornőm meglopja a saját 16 éves lányát (apja örökségét)!
Szerintem a 16 éves kislány valamit nagyon-nagyon félreértett. Az én fiam 16 lesz nemsokára, azonban mivel nem érti még ezeket a dolgokat, nem is tudja úgy elmondani őket, ahogy vannak. Szerintem a szüleivel kellene megbeszélni.
Neked meg ki kellene ebből maradnod, mert ha jól értem neked ez a család az égvilágon senkid. Lehet, hogy átsiklottam a részletek felett, de mégis mi közöd van hozzá? El tudod képzelni, hogy magadat milyen bajba fogod sodorni, ha belemászol?
Jogtalanul nem járhatnak el a szülők, mert ahogy már előttem is írták, pontosan szabályozott dolog a kiskorú örökségét érintő eljárás. A traktor is hülyeség, hogy csak úgy eladhatják, hiszen az örökség részét kellett volna képeznie, így az eladás a gyámhatóság engedélyével jöhetett volna létre.
Hidd el, hogy ebbe a történetbe egy hunyó van, Te! Nem kell sírdogálni a sarokba egy 16 évessel, uszítva a szülei ellen. Nem kell más család életébe beleszólni azzal, hogy egy 16 éves elmesélésére hagyatkozva annak véleményét negatívan befolyásoljuk.
Sepregess a saját házad táján, a többit meg bízd rá arra, aki ténylegesen tudja miről van szó.
sajnos az én lányom is örökölt 9 évesen, és tudom, hogy működnek a dolgok.
Kedves kérdező, mi a jó neked abban, hogy hazudsz?
A gyámügy úgy ül az örökölt pénzen kiskorú esetében, mint egy kotlós tyúk. Ráadásul olyan betétkönyvben tárolja ami nem hogy kamatozna hanem szívja el a pénzt. Mikor édesapám meghalt én már nagykorú voltam, öcsém viszont csak 7 éves, még legalább 11 évig nem nyúlhatott hozzá az örökölt pénzéhez és mikor kiderült milyen betétkönyvbe rakják a pénzt anyám majdnem dobott a hátast, mert kiszámolva 18 éves korára az örökölt összeg a felére csökkent volna a mindenféle éves kezelési költség miatt, és akkor ugye nem beszéltünk arról 11 év alatt mennyit romlik a pénz értéke. 3-4 hónapos utána járás, könyörgés, kérvényezés során sikerült elérnie, hogy egy jobban kamatozó számlára rakják be és ne a standard verzióra, és tudod miért kedves kérdező? Mert a gyámhivatal meg volt arról győződve, hogy az a szemét aljadék szülő biztos meg akarja lopni a gyereket.
Gondolkoztunk azon, hogy eladjuk a lakásunkat és veszünk egy kisebbet, hogy tudjunk spórolni a rezsin. Nem jött össze, mert a gyámhivatal olyan magasra értékelte fel a lakásunk értékét, amilyen áron képtelenség volt eladni, és azon az áron alul nem adhattuk, mert az szegény gyerekek megkárosítása lenne. Szóval most van még egy lakásunk 6 évig, amíg öcsém nagykorú lesz, amit max albérletbe tudunk kiadni ha esetleg elszeretnének költözni, mert már se a másik tesóm, se én nem lakunk otthon így egy bazinagy lakásban élnek ketten.
Sőt, az első hónapokban az egyik ügyintéző még azt is megszellőztette, hogy az árvasági ellátás is arra a számlára megy, ami zárolva van, mert a szülő biztos nem a gyerekre költené. Itt kapta fel anyám a vizet, hogy ha ilyen rossz szülőnek tartják látatlanba vegyék el a gyereket tőle, mert úgy tűnik amíg két szülő volt, addig teljesen jó volt minden, amint egy meghalt a másik csak rossz lehet, az lényegtelen, hogy 19 éve nevel gyereket.
Tehát így összegezve kedves kérdező, valamit nagyon benéztél. Vagy a lányka hazudik vagy rosszul tudja vagy csak azt mondta nevelő szülő, hogy az övé és mondjuk csak azért került a nevére a gyereknek, hogy ne derüljön ki a szülőről, hogy feketén dolgozik. (sokan inkább ezért iratnak a gyerek nevére dolgokat) Szóval mielőtt asztalt borogattok előbb utána kellene nézni, hogy tényleg úgy történt-e minden ahogy mondja.
23 N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!