Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem nem érti mi a bajom....

A férjem nem érti mi a bajom. Csak én hisztizek?

Figyelt kérdés

A férjemnek van egy haverja, aki ugyan még fiatal, de csak a bulira fogja, holott az egész baráti társaságunk érzi, hogy alkohol problémái vannak.

Számtalanszor lebőgött már előttem a pasi, nem vagyunk túl jóban, mert képtelen felnőtt ember módjára viselkedni és általában lekezelő másokkal, akik nem követik a példáját.

Ez az alak 4 napra szállást kért és a párom az én szavam ellenére úgy döntött befogadja őt a közös lakásunkba. Mivel minigarzonról volt szó és nélkülem döntött, én közöltem, hogy kimaradok ebből és hazaköltözök a szüleimhez erre a pár napra. Egy 30 négyzetméteres, egyszobás lakásban nem fogok kerülgetni egy felnőtt férfit, akivel nem túl jó a kapcsolatom és nem is éppen a tapintatosságáról híres.

Ma jött a meglepi. A férjem eljött értem anyuhoz és már a hazafelé úton próbálta beadagolni, hogy nagyon ki fogok bukni.

A nászajándékba kapott borospoharainkból 2-t véletlen összetört a pasi, oké, előfordul... Amíg a párom dolgozott, az összes otthon található piának lábakélt, köztük olyannak is, amit úgy kaptunk az esküvőnkre, hogy valami "komoly alkalomkor" bontsuk fel. Erre az első gyermekünk megszületését tűztük ki. Hát már nem lesz rá alkalmunk. Eltört egy tányérunk is és a bőr forgőszékünk karfájáról is lenyúzta végig a festéket (a fallal, ott a nyoma). A legkellemesebb meglepetés egy használt rágógumi volt az asztal alján, ami azzal a lendülettel ragadt a combomra, ahogy odaültem és keresztbe tettem a lábaim.

Dühöngök, úgy érzem menten felrobbanok és ha hozzámszól a férjem, csak ordítani tudok, hogy milyen ember az ilyen?? Őt nevezi barátnak? Ennyi kárt az 5 év alatt nem okoztunk magunknak, amióta együtt élünk, ez a faszi meg 4 nap alatt megteszi.

A férjem csak ordít vissza, hogy nem tehet róla, hogy ekkora barom alak az illető és sajnálja, de a barátja... Amúgy is mit vagyok kiakadva, nem égett le a ház!?

Nem is tudom mit várok itt, igazából csak jól esett kiírnom magamból. Még is mit kéne tennem? Lenyelni és elnézni, ha máskor is jön?

Szabályosan dührom

2014. jan. 11. 13:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
2%
Sosem fogom megérteni ezt a "komoly alkalmakra" spejzoló piaraktározási szokást :)
2014. jan. 11. 14:14
 12/21 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem nem estél túlzásba, de higgadj le.

A férjed jó ember, bár tény, hogy a barátját helyezte a felesége elé, ez azért eléggé fekete pont. Ami koszt csinált a barát, azt a férjed szépen tegye rendbe, és beszélje meg a barátjával, hogy mikorra tudja kifizetni az okozott kárt és igenis beszélni kell vele, hogy miért itta meg kérdés nélkül az összes piát otthon? Egyébként én is sajnálnám, hogy megitta a bort amit egy jeles alkalomra tettem félre.

Üljetek le és nyugiban beszéljétek meg, ne ordibáljatok, mert elharapózik még a vita. Minigarzonba egyébként nem lehet elszállásolni senkit rendesen, nagyon kényelmetlen. Javasolnám, hogy ha a férjed olyan nagy barátja a fickónak, beszéljen vele az alkohol problémáiról.

2014. jan. 11. 14:14
 13/21 anonim ***** válasza:
23%

"Én úgy kivágnám a hisztit, hogy a férjem sírva menekülne ki a lakásból...Ha meg nem ért a szóból, bosszút állnék és én is áthívnám egy olyan barátnőmet, akit nem bír és jó nagy bulit rendeznék, hogy érezze a törődést..."

Kérem jelentkezzen az, aki szerint egy hasznos tanács, és ez a viselkedés segíthet a konfliktus megoldásában! Csak érdekelne, hogy ez hogyan segíthet rendezni a szituációt bármilyen irányba is...

2014. jan. 11. 14:17
 14/21 A kérdező kommentje:

Ez az alak az egyetemista éveink alatt lett jó barátságban a párommal. Sokáig szobatársak voltak a kollégiumban. Már akkor sem bírtam, mert minden marhaságra rátudta venni a páromat és én voltam a rossz, amiért nem engedem szórakozni őt. Erről szó sem volt, csak nem a hetekig tartó tivornyázást tartom szórakozásnak, ami alatt rólam megfeledkezik és el sem tudom érni (nyilván veszekedtünk emiatt a párommal eleget). Ez már egy alap konfliktus volt közöttünk mindig is. Aztán ahogy a páromnak is benőtt a feje lágya és leszokott ezekről a dolgokról, már ő is "gáz" volt a szemében, aki miattam lett ilyen. Haverok, de ahogy olykor beszél a férjemről és rólam, az szerintem minden csak nem barátság.

Volt alapja annak, hogy én miért mondtam nemet arra, hogy itt lakjon 4 napig és annak is volt alapja, hogy én miért költöztem addig haza. Nem hisztiztem a férjem döntése miatt, mert bíztam abban, hogy tudja kezelni a helyzetet, nem tudta.

Már elmondtam neki, hogy ide többet a büdös életben nem jön ez az alak, mert az hagyján, hogy összetört ez az, de nem normális, hogy valaki ennyire nem tiszteli más tulajdonát, szétcs*szi a festést a falon, vele együtt a széket, tisztíttatni kell egy szőnyegünket, mert a cipőjét levenni luxus és jó azon tapogni sáros lábbal, rágót nyom az asztalra, amikor ott van 1,5 méterre a kuka... Megissza kérdés nélkül az összes otthon található piánkat, mert találkozik egy másik haverral és nem akar üres kézzel menni!!?? stb. Hányinger. A páromra csak is azért haragszom, mert nem volt képes kezelni a haverját és mert még ezek után is őt védi... Engem nem érdekel legközelebb hol alszik a pasi, ha Budapesten van dolga, felőlem mehet a híd alá is, ide nem jön!

Nekem nincs olyan barátnőm, akit a férjem nem csíp és alapból nincs ekkora paraszt, aki így hálálja meg az ingyen szállást és kosztot.

2014. jan. 11. 14:18
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy szerintem ez a hapi nem igazi barát, mert egy barát nem károsít meg. A férjednek valami megfelelési kényszere lehet, ha még ilyen csődtömegekkel is beéri, akit a barátjának nevez. 7
2014. jan. 11. 14:18
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen alak és kapcsolat szerintem tényleg nem tartozik a "barát" és "barátság" fogalmakhoz.
2014. jan. 11. 14:21
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez a fickó rosszabb, mint képzeltem. Ez nem igazi barát és ha nem marad csak haveri, vagy ismerősi szinten a férjed számára, akkor elég rossz irányba viheti a férjedet. Az meg szánnivaló, hogy őt védi, beszélni kéne a fejével, mert lehet, hogy valami baj van az önbecsülésével. Igénytelen saját magára nézve, mert ilyen alakokkal barátkozik, mint ez.
2014. jan. 11. 14:22
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
A barátaim nem szokták szétszedni a lakásomat. A férjed gondolkodásmódjával van a baj.
2014. jan. 11. 14:32
 19/21 anonim ***** válasza:
80%

Hát jogos amit mondasz. Bele inni más bontatlan piájába?! Rágó az asztal alatt?! Hol nőtt fel az ilyen?!

De talán lehetnél egy kicsit megbocsátóbb is. Mert...

1,

A férjed biztos tanult ebből a hibából és nem csinál többet ilyet.

2,

A házas társad kedvéért igazán kibírhattál volna 4 napot. Akkor talán már az első éjszaka után kiderült volna valami,

olyan aminek következtében elküldhetitek. És neked lett volna akkor is igazad és kevesebb dolog ment volna tönkre.

Velünk is megtörtén, szinte kísértetiesen hasonlóan.

Én voltam a te párod helyében. Vőlegényem szólt, hogy ne, mert rossz érzése van. De még is engedte, mert hát a barátaim....

Hosszú lesz:

http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__egyeb-kerdesek__47141..

Utóbb mutatott rá a gyerek, még pluszban, hogy a számítógépe billentyűzetén kiégették az egyik gombot. Holott tilos a házban dohányozni.

És egy hónap múlva is kaptam, egy úgymond, utó düh rohamot, mert a T-com digi tévénken kikölcsönöztek egy csomó filmet is pénzért.

Tanultam az esetből. Néhány hete fel hívott a "Barátnőm", hogy szét mentek a pasival. Megpróbálhatná-e a melókeresést itt újra? Mondom, NEM.

2014. jan. 11. 18:56
 20/21 anonim ***** válasza:
hűűűh utolsó...azért az se semmi.....
2014. jan. 11. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!