Öngyilkos lett a párom legjobb barátja, hogyan segíthetek?
Nekem volt egy gyerekkori barátom, egy fiú. Szomszédok voltunk. Amikor felnőttünk, a fiú többet akart. Szinte beletartoztam a családjukba. Nekem mégis más kellett, és össze is házasodtunk. A szomszéd fiú felesége pedig rosszul érezte magát, amikor a fiú apja meghalt, mert segítettem azért a temetés bonyolításában.
A szomszéd fiú feleségének elmondtam, hogy ha egyszer már kiderült, hogy mást választottam, attól, hogy most segítek, mitől döntenék a férje mellett. Attól, hogy meghalt az apukája, még nem lettem szerelmes a gyerekkori barátomba.
Nem is történt köztünk semmi.
Bízz magadban, és állj a férjed mellett. Akkor vagy inkább veszélyben, ha bizalmatlankodsz, féltékenykedsz. Légy őszinte vele, hogy fontos neked, szereted, és mellette állsz a bajban is.
Én próbálok megértő lenni, de ez az érzés erősebb. Pontosan nem tudom mért lett öngyilkos, rézben a (volt)felesége miatt, de ott volt még a manipulatív kezelhetetlen kamasz lánya, anyagi gondok, 4 hónapja temette az apját, aztán a kutyáját...
Tudom hogy ő nem "úgy" szereti az a nőt, de kötődik ahhoz a családhoz, próbáltam célozgatni a "vagy ők vagy én" dologra de gyorsan rájöttem hogy nem tehetem, pedig szívem szerint azt tenném. Ez egy hatalmi harc, de most meghalt egy ember. Én nem akarok olyan lenni mint Ők, nem akarom a másik ellen buzdítani vagy eltiltani. De nagyon rosszul esik hogy meg sem hallgat csak azt hajtogatja ők olyanok mint a családja nem fogja cserben hagyni és nem érdekli mit mondok, ő akkor is menni fog, mert ez egy ártatlan dolog.
Azért menjen az a nő is a jó francba, aki ezt ilyen körülmények között elfogadja a párodtól.
Nekem is hatalmi harc lenne ez a helyzet és abszolút leválasztanám a gyászról. És ezt a férjemnek is tudtára adnám.
Ha ugy erzed, hogy a no a parodra hajt, es feltekeny vagy, akkor jobb, ha elhagyod a parodat.
Te most boldogtalan vagy, hiszen az jar az agyadba, hogy a no most rahajt a te parodra. Amikor hozzajuk megy a parod, akkor arra gondolsz, hogy vajon mit csinalnak, mit beszelnek...stb. Ez igy rossz lehet neked, nagyon.
Szerintem adjal egy rovid idot a parodnak, aztan ha a masik csalad, a masik no fontosabb neki, mint te vagy, akkor hagyd ott! Nem lehet igy elni neked, boldogtalanul.
Ha a parod mondja, hogy szeret teged, akkor gondolj arra, hogy nem az a lenyeg, hogy mit mond, hanem hogy mit csinal (azt mondja szeret, de kozben megis elmegy otthonrol)
szerintem érthető,hogy segít a legjobb barátja családjának egy ilyen helyzetben, nem kell ebbe egyből mindent beleképzelni. Bízz kicsit jobban benne, ha el akarod ettől tiltani,te fogsz rosszul járni.
Amúgy mikor a mamám meghalt,én is eleinte közömbös voltam,mármint talán nem is fogtam fel először, aztán a temetésén kijött belőlem minden,akkor fogtam fel,hogy már nincs. Tehát a párod részéről ez a "közömbösség" nem azt jelenti,hogy nem fáj neki,talán csak még nem fogta fel igazán.
15.49
úristen, te milyen ordenáré közönséges vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!