Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbuktam az első vizsgámon!?

Megbuktam az első vizsgámon!?

Figyelt kérdés
Elég rossz érzés. pedig rengeteget készültem rá... Elmondtam a szüleimnek is, ők még jobban ki vannak akadva. Annyi hogy ez a tárgy nem épül semmi másikra (emiatt a tantárgy miatt nem fogok csúszni,csak még 1 félévet húzzak ki)Valami 5let, hogy nyugtassam meg magam, és a szüleim?
2014. jan. 9. 10:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudsz ujra vizsgazni ebben a felevben?

Nekem sokszor volt olyan,hogy egy vizsga csak 2. alkalommal sikerult,de volt egy targy ami nagyon nem ment,abbol 3. lehetosegnel sikerult csak...

Egyebkent en nem nagyon ismerek olyat,aki egyetemen mindig,mindenbol atment elsore...

2014. jan. 9. 11:25
 12/20 anonim ***** válasza:
94%

Világéletemben négyes-ötös voltam, mégis én is buktam egy vizsgán az első félévemben, ráadásul olyan tárgyból, ami nagyrészt felvételi anyag is volt, és szerintem tudtam is. Csak éppen a tanár irtó szemét volt, mert belekérdezett valami olyanba, amit ő sem mondott el rendesen, és hiába mondtam el a tétel 90%-át, emiatt már csak a kettesért hagyott volna tovább vizsgázni (három tételt kellett húzni). Én megkérdeztem, hogy is van ez, mert utálom a nyilvánvaló igazságtalanságot, mire azt mondta, hogy jó, akkor már csak utóvizsgázni mehetek.

Mit ad isten, utóvizsgán pont azt a tételt húztam ki, aminek azt a részét továbbra sem tudtam (nem volt hozzá anyag, amiből megtanuljam, csak az órai kivetített, amit nem magyarázott el - amúgy kémiáról van szó). Nemigen emlékszem, hogy sűrűn csaltam volna, de ott azt a tételt visszacsúsztattam és kicseréltem egy másikra, amikor nem figyelt oda. Ötösre vizsgáztam, és még meg is dicsért, hogy "tudom én ezt és nem is tudja, mi volt velem korábban".

Szerintem első félévben sokakat meghúznak direkt.

2014. jan. 9. 11:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó jól mondja. Egyetemen teljesen máshogy kell tanulni, mint középsuliban. És ebbe is bele kell és lehet jönni. Semmi baj nem történt, ha meg nem épúl rá semmi, pláne.

A többihez kitartást és sok szorgalmat kívánok!

2014. jan. 9. 11:26
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Bizony! A középsuli után az egyetemi vizsgákba belerázódni nem megy mindenkinek ugyanolyan könnyen! Annak idején én is elhasaltam a legelső vizsgámon! Én is nagyon rossz ómennek tartottam, aztán mégis belejöttem, 4.7, 4.8 volt az átlagom végig.

Nyugodj meg, belejössz! A rosszindulatú hsz-ekkel meg ne törődj.

2014. jan. 9. 11:28
 15/20 anonim ***** válasza:
74%
#12-nek igaza van. Így akarják kiszórni a nem odavalókat... Mi is anno 120-an kezdtünk, de akik időben végeztek, az 10 ember. Volt egy kémiás tárgyunk, a 120-ből 30-nak sikerült első félév végére.
2014. jan. 9. 11:28
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Ez csak egy bukás...lesz még sok, ne aggódj. Ilyen az egyetem, meg kell szokni. Vannak szemét tanárok is sajnos. Majd kijavítod. Menj el a többi vizsgára.
2014. jan. 9. 12:41
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

A 2-es és az 5-ös főiskolán/egyetemen ugyanaz, csak az 5-ös jobban hangzik.

Gondolj bele, orvosi egyetemen aki 2-est kap, az csak kicsit tudja az anatómiát?:)

Majd mész megint és belejössz a vizsgázásba.

2014. jan. 9. 12:54
 18/20 anonim ***** válasza:
Nyugi, mindenki megbukik, pár félév és természetes lesz. :D Itt kicsit máshogy vannak a vizsgák mint gimiben. Itt főként arra kell hajtani, hogy magabiztosan add elő magad, többet számít a kiállás. És persze, többet is kell tanulni. Tanár függő is, vannak tényleg oylanok, akik itt élik ki a diákokon a frusztrált életüket. Igyekezni kell. Ha nehéz az egyetem, lesz olyan tárgy is amit második, harmadik felvételre fogsz tudni megcsinálni. Ha nem épül rá semmi, akkor ne aggódj, ki tudod még javítani. Koncentrálj a többire, menj el ebből még vizsgázni ha tudsz és ne keseredj el. Az első év minden egyetemistának nehéz.
2014. jan. 9. 12:59
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm minden válaszolónak a bíztatást!! Hát így elsőre rosszul esett... Nem voltam középsuliban sem a legjobb tanuló. 4-es átlagom volt kb, de csak a lazább tantárgyak húzták fel. :)

Direkt olyan szakra is jelentkeztem, hogy ne kelljen tuul sokat tanulni, de hát melyik suliban van ilyen? :) A matekból középsuliban csak beültem órára, és tudtam... Itt pedig még pislogni se lehet, ugy figyeljek, és szinte érthetetlen, felfoghatatlan joo pár témakör. Hiába is próbálja a tanár többször is elmagyarázni... Na ami igaz, nem itt van a világvége... Ez egy szép nagy seggberúgás volt az élettől, hogy ennyi nem elég!! :)

Köszönöm mégegyszer mindenkinek!! :)

"Hosszú és hasznos életet!"

2014. jan. 9. 14:47
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Vedd fel a következő időpontra, menj el, és csináld meg. Mit kell ezen kiborulni? Nekem minden félévben van 6-8 vizsgám, és minden félévben előfordul 1-2 alkalommal, hogy elsőre nem sikerül. 3 lehetőséged van próbálkozni. Ha nem épül rá semmi, akkor meg felveszed jövőre is, és levizsgázol akkor. Nagy kaland...
2014. jan. 9. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!