Megbuktam az első vizsgámon!?
Nem tudsz ujra vizsgazni ebben a felevben?
Nekem sokszor volt olyan,hogy egy vizsga csak 2. alkalommal sikerult,de volt egy targy ami nagyon nem ment,abbol 3. lehetosegnel sikerult csak...
Egyebkent en nem nagyon ismerek olyat,aki egyetemen mindig,mindenbol atment elsore...
Világéletemben négyes-ötös voltam, mégis én is buktam egy vizsgán az első félévemben, ráadásul olyan tárgyból, ami nagyrészt felvételi anyag is volt, és szerintem tudtam is. Csak éppen a tanár irtó szemét volt, mert belekérdezett valami olyanba, amit ő sem mondott el rendesen, és hiába mondtam el a tétel 90%-át, emiatt már csak a kettesért hagyott volna tovább vizsgázni (három tételt kellett húzni). Én megkérdeztem, hogy is van ez, mert utálom a nyilvánvaló igazságtalanságot, mire azt mondta, hogy jó, akkor már csak utóvizsgázni mehetek.
Mit ad isten, utóvizsgán pont azt a tételt húztam ki, aminek azt a részét továbbra sem tudtam (nem volt hozzá anyag, amiből megtanuljam, csak az órai kivetített, amit nem magyarázott el - amúgy kémiáról van szó). Nemigen emlékszem, hogy sűrűn csaltam volna, de ott azt a tételt visszacsúsztattam és kicseréltem egy másikra, amikor nem figyelt oda. Ötösre vizsgáztam, és még meg is dicsért, hogy "tudom én ezt és nem is tudja, mi volt velem korábban".
Szerintem első félévben sokakat meghúznak direkt.
Utolsó jól mondja. Egyetemen teljesen máshogy kell tanulni, mint középsuliban. És ebbe is bele kell és lehet jönni. Semmi baj nem történt, ha meg nem épúl rá semmi, pláne.
A többihez kitartást és sok szorgalmat kívánok!
Bizony! A középsuli után az egyetemi vizsgákba belerázódni nem megy mindenkinek ugyanolyan könnyen! Annak idején én is elhasaltam a legelső vizsgámon! Én is nagyon rossz ómennek tartottam, aztán mégis belejöttem, 4.7, 4.8 volt az átlagom végig.
Nyugodj meg, belejössz! A rosszindulatú hsz-ekkel meg ne törődj.
A 2-es és az 5-ös főiskolán/egyetemen ugyanaz, csak az 5-ös jobban hangzik.
Gondolj bele, orvosi egyetemen aki 2-est kap, az csak kicsit tudja az anatómiát?:)
Majd mész megint és belejössz a vizsgázásba.
Köszönöm minden válaszolónak a bíztatást!! Hát így elsőre rosszul esett... Nem voltam középsuliban sem a legjobb tanuló. 4-es átlagom volt kb, de csak a lazább tantárgyak húzták fel. :)
Direkt olyan szakra is jelentkeztem, hogy ne kelljen tuul sokat tanulni, de hát melyik suliban van ilyen? :) A matekból középsuliban csak beültem órára, és tudtam... Itt pedig még pislogni se lehet, ugy figyeljek, és szinte érthetetlen, felfoghatatlan joo pár témakör. Hiába is próbálja a tanár többször is elmagyarázni... Na ami igaz, nem itt van a világvége... Ez egy szép nagy seggberúgás volt az élettől, hogy ennyi nem elég!! :)
Köszönöm mégegyszer mindenkinek!! :)
"Hosszú és hasznos életet!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!