Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az anyósom nem tudja fenntarta...

Az anyósom nem tudja fenntartani a házat, mi viszont nem szeretnénk vele élni. Mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés

A párom szüleinek gyönyörű kertes háza van egy szép környéken. Nem hatalmas, puccos épület, de nem lehet minimálbérből fenntartani és megélni mellette, márpedig az anyósom ennyit keres közalkalmazottként.

Eddig ketten éltek benne, de kiderült, hogy apósom sajnos súlyos beteg, és valószínűleg már fél éve sincs hátra.

Itt pedig akaratlanul is elgondolkodtunk azon, hogy mi lesz ezek után, mert az anyósom imádja a házát, és nem akarja eladni. Megértem, mert keményen dolgoztak érte és szépen felújították... de ebből még nem lehet fenntartani.

Mi a párommal albérleten lakunk egyelőre, szeretnénk majd venni hamarosan egy kisebb lakást, aztán néhány éven belül gyermeket vállalni. Átlagosan keresünk.

Nem tudom, mit lehetne csinálni, ha anyósom nem akar elköltözni, mert én tényleg nagyon szeretem és tisztelem, de:

1. Nem tudjuk anyagilag támogatni ebben.

2. Azért mégsem szeretnék vele élni. Az ő háza, ő szabályai, akármilyen kedves, sosem lenne az én otthonom és sosem érezném igazán felszabadultnak magam.

3. Ha ő költözne egy kis lakásba, mi meg a nagy házba, akkor sem érezném jól magam, hogy "kitúrom" a házból, amit annyira szeret.

Mit gondoltok, mire készüljünk vagy hogyan tervezzünk...?

2014. jan. 8. 19:34
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
35%

mennyire bunkók vagytok, kedves válaszadók!

Igen is, kell, hogy valaki józanul gondolkodjon a jövőn, mert az a nagy büdös helyzet, hogy ebben a kics-eszett világban ha 2 hónapig nem fizet valamilyen számlát már retorziók vannak. És könnyen lehet, mikor bekövetkezik a helyzet, nem lesz elég a 2 hónap, hogy kitalálják, mi legyen... mire az albérletet fel tudja mondani, már az 2 hónap, és abban a 2 hónapban nem tud segíteni, max utána, de ha közben kikapcsolják a villanyt, gázt, azt kva drága visszakapcsoltatni.

Azért megnézném, ha hirtelen ilyen helyzetbe kerülnétek, akkor is ilyen nagy lenne-e a szátok...

Kérdező, vesd fel párodnak...

Esetleg azt nem tudjátok megoldani, hogy odaköltöztök, anyós is marad, de elszeparált lakrészeket kialakítani? Mintha szomszédok lennétek... a semminél ez is jobb..

2014. jan. 9. 09:25
 22/24 anonim ***** válasza:
69%

Mindenki érti a kérdést, csak azt nem értjük,hogy ha a kérdező anyósa azt mondja,hogy valahogy megoldja, akkor miért kell ezen másnak agyalni!

Ha megoldja valahogy, az ő dolga, ha meg nem bírja fenntartani, akkor úgyis el kell adni!

2014. jan. 9. 14:01
 23/24 anonim ***** válasza:
34%
az én nagymamám is azt mondta... hadd ne mondjam, hol tart anyagilag...
2014. jan. 9. 15:06
 24/24 anonim ***** válasza:
82%
Azért én úgy gondolom,hogy ne nézzünk teljesen bolondnak egy felnőtt embert. Nyilván neki sem célja,hogy mondjuk eladósodjon és elvigyék a házát.
2014. jan. 9. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!