Magántanuló akarok lenni! Hogy tudnám elérni hogy az legyek?
nem bírom az iskolát.. és nekem sokkal jobb lenne ha magántanuló lehetnék...
Fizetni kell? és ha igen, mennyit?
A szülőnek kell írásban kérvényezni az iskolaigazgatónál a magántanulói státuszt.
Valóban, nagyon nyomós indok kell, hogy valaki magántanuló legyen!!! (Súlyos folyamatos betegség, sport-elfoglaltságok, külföldi lakhely, stb.)
Az iskolaigazgató csak a helyi Nevelési Tanácsadó egyetértésével adhat ilyenre engedélyt, a Nevelési Tanácsadó megvizsgálja, hogy a tanuló képes-e otthon magában felkészülni az osztályozóvizsgákra, indokolt-e a kérés?
Félévkor és évvégén minden tantárgyból osztályozóvizsgát kell tennie a tanulónak.
===============
Azért, mert te jobban szeretsz otthon lenni és "nem bírod az iskolát" ilyen indokkal nem fogja senki engedélyezni, hogy magántanuló legyél!
A szüleid beszéljenek az igazgatóval, el kell mondani mi okból szeretnél magántanuló lenni és akkor eldöntik mi legyen. Az tényleg nem elég hogy nincs kedved bejárni... Otthon tanulni lesz kedved, meg vizsgázni? Marha nehéz ám. Rosszabb mint bejárni minden nap.
Szóval gondold végig, én is magántanuló vagyok mert sokat utazok külföldre, de nagyon utálom már, hiszen tanulni ki a fenének van kedve ha mást is csinálhat? Vizsgázni meg akkor is kell ha van kedv ha nincs.
nem tudok 2 évig átmenni másik iskolába.. csak 2 év után.. és nem bírom az osztályt mert folyton hangoskodnak és nemtudok oda figyelni az órára:s
egyik gyerek késsel jött be a suliba..... és a tanár szar rá......... ezek miatt is szeretnék magántanuló lenni!! nem bírom ha sok ember van körülötem ...:s azért lenne nekem jobb a magántanulós dolog...
a másik a sulibol nagyon sokkat hiányzok:s 4hónapja van suli de én kb csak 1 hetet mentem be rendesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!