Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálhatnánk apámmal?

Mit csinálhatnánk apámmal?

Figyelt kérdés

Apám egy utolsó alkesz, minden pénzt eliszik, de tagadja,hogy ő alkoholista lenne.

Anyukám súlyos rákbeteg, már évek óta.Néhány hónapja már kezelést sem kap mert olyan rossz állapotban van és sajnos van jobb dolga is mint apámmal foglalkoznia.(válás,költözés szóba se jöhet)

Apám pedig mindent eliszik, már hiteleket is felvett, elitta.Eladta az autónkat,elitta.A házat (még) nem akarja így most dolgozik és a fizetését issza el.

Néha bűntudata van, akkor vesz ezt-azt a családnak, de nem igazán érdekeljük őt, bátyám nyáron kapja meg a szakmáját és dolgozni fog, minden előrelépés bátyámnak köszönhető, illetve kisebb részben nekem, apám az csak elvesz.

Anyukám karácsonyra kapott pénzt(persze nem apámtól), hogy költse magára mert nem tud elmenni fodrászhoz, kifogyta az összes ruháját stb...Apám már a pénz felét elitta, a másik felére még pályázik.

Már minden családi örökség,ékszer zálogházban végezte,mindet elitta, anyukám kedvenc ékszereit is leadta, már kiváltani sem lehet (és persze nincs is miből)

Sajnos tudom,hogy erre nem igazán lehet hasznos választ adni, de jól esett leírni és köszönöm annak aki végigolvasta.

2014. jan. 6. 17:55
 1/3 anonim ***** válasza:

én végig olvastam és sajnos tényleg nem tudom mit lehet ilyenkor csinálni.

esetleg más rokonaitok nincsenek? már hogy az apádnak testvérei, a szülei élnek még? mert arra gondoltam (csak hogy valami ötletet is adjak, hogy "mit lehetne csinálni"), hogy többen összegyűltök és egy szembesítés formájában megmondjátok az apátoknak, hogy alkoholista, szembesítitek az elkövetett rémtetteivel, elmondjátok, hogy miért és hogy bánt ezzel másokat és elmondjátok, hogy szeretitek és nem szeretnétek árvák lenni, kapja össze magát és menjen el elvonó kúrára, kérjen segítséget, mert nem akarjátok végig nézni,a hogy kinyírja magát. amolyan hideg vizes sokkként kell szembesíteni a saját alkoholizmusával.

anyukádat pedig sajnálom és sok kitartást!

2014. jan. 6. 18:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Én is végig olvastam. Sajnos ilyen *** az élet vagyis, sajnos ilyen buta emberek is léteznek! Én apám is egy roh*dék alkoholista és szerencsére nem tudja elkölteni a fizetését mert javarészt számlára kell és ami marad vagy elad valami apróságot egyből elissza és hullarészegen jön haza. Mit tudsz csinálni sorstársam??? Nem akarlak elszomorítani de semmit. :(

Mi 1000x megpróbáltunk vele beszélni ez ügyben hogy ne igyon. De persze soha nem jártunk sikerrel. Néha-néha azt hittük sikerrel jártunk de nincs az az isten hogy letegye a piát. Abba biztos lehetsz hogy nem teszi le! Esetleg annyit tehettek hogy fel teszitek azt a kérdést hogy "mit választasz, család vagy alkoholt?" A családot fogja mondani de piát válasza.. :(

Mit is mondhatnék, kitartást, anyudnak nagyon nagyon sok gyógyulást kívánok! Neked meg hogy mindig legyél erős!! Szia..

2014. jan. 6. 18:46
 3/3 anonim ***** válasza:

Tiszteletem!

Ez egy nehéz téma. Ezeknek az embereknek többségében mindig oka van arra, hogy igyon. A legfontosabb viszont a kiváltója a sorozatos ivásnak, mert ez az ok volt az, amit nem volt képes feldolgozni. Ezen van a hangsúly és ezt kell elérni az ilyen embereknél, hogy képesek legyenek szembesülni a valósággal, félelmeikkel és problémáikkal. Csak így tanulhatják meg, hogyan kezeljék a problémáikat és, ami fontos: képesek kezelni a problémáikat, ha akarják.

Nagyon jó ötletnek tartom a szembesítést minél több emberrel és lehetőleg úgy, hogy közben teljesen józan az illető, mert így meglehet lépni a szembesítés folyamatát, akár beszélni is lehet arról vele, hogyan dolgozza fel a múlt eseményeit. Támaszt nyújtani neki, és támogatni őt. Viszont tény, hogy nincs biztosíték arra, hogy tényleg tenni is fog józanságáért, ezért kell felügyelni.

Viszont ha ez nem válik be, fel kell keresni a helyi családsegítő szolgálatot, esetleg ha megtehetitek, akkor elvonóra elvinni őt, de előtte inkább a családsegítőt, mert pontosabban el tudnak irányítani az adott településen.

Őszintén sajnálom, ami édesanyáddal történt, tudom kevés vigasz ez egy idegentől, de tegyetek meg mindent azért, hogy szép, boldog emlékekként maradjatok meg benne az utolsó pillanatokig. (Ezt akár az apukának is el lehet mondani, ez azért eléggé súlyos mondat.)

Erősnek kell lennetek, össze kell tartanotok és a legfontosabb: szeressétek egymást!

A legjobbakat kívánom! Remélem tudtam segíteni!

Tisztelettel: Kenyeres Dániel

2014. jan. 6. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!