Mit tegyek, vagy mondjak neki?
Van egy legjobb barátnőm már 5 éve. Tavaly lett egy internetes "pasija" (tehát a neten jöttek össze, és azóta se találkoztak élőben). Azóta szó szerint csüng a fiún, ha nem beszél vele mikrofonon vagy telefonon, akkor depresszióssá válik, és nem tudom sehogyan felvidítani... egyfolytában a fiúról beszél! Mikor otthon próbálok vele beszélni (Skype-n keresztül) nem is válaszol nekem, úgy el van foglalva a fiújával. El vagyok keseredve, mert már nem is érdekli, hogy mi van velem. Annyira be van zsongva ettől a netes fiújától, pedig szerintem ez nagyon rossz ötlet, hogy soha nem találkoztak és így megőrült tőle! Mit tehetnék? Beszélni már sokszor próbáltam vele erről, de nem változott semmi. :(
A lány 13, a fiú 14.
Szerintem nem tudsz tenni semmit ezzel, max. csak annyit, hogy te is szerezz új barátokat, és tanulva más hibájából ne ess bele neten senkibe. Egyébként megkockáztatom, ha találkoznának élőben vagy nem tudnának megszólalni, vagy csalódnának az egészben úgy ahogy van.
Nekik egy így jó csak. A neten mindenki az aki lenni akar, nem kell igazat mondani, nem olyan mint egy valódi kapcsolat, ahol együtt kell megoldani problémákat stb. Ez valszeg csak plátói mindkét részéről. A helyedben nem hoznám fel a témát amikor vele vagyok, vagy beszélünk, sőt kifejezetten kerülném az erről való beszélgetést. A közöny a legjobb most a részedről. Ha keresi a társaságod, ne fordulj el tőle, csak ebbe a dologba ne szólj bele, majd rájön hogy miről szól ez az egész.
Próbáld elfogadni a helyzetet. Mondjuk azt a kifejezést hogy depressziós, erősnek találom, édesek vagytok, hogy mindenre ezt használjátok, de azért ez távol áll a depressziótól, hogy lehangolódik, ha nem beszélhet vele.
Ne ellenezd, mert akkor még jobban leépít a barátnőd. Hidd el, jobb, ha a neten megosztják egymással a gondolataikat, mintha a kórházban kellene látogatnod, mert véletlenül teherbe esett. Ez egy szép diákszerelem, így tekints rá.
Legyél inkább nyitottabb és fedezd fel a többi körülötted élő embert - találsz magadnak még barátokat (nem a jelenlegi helyett, hanem mellett!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!