Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan segíthetnék neki?...

Hogyan segíthetnék neki? Hogyan közelítsem meg?

Figyelt kérdés

Van egy testvérem, lányok vagyunk, 20 évesek.

Semmi önbizalma nincs szegénynek és szeretnék segíteni neki. Barátnői nincsenek úgy igazán mert esti iskolába jár és a nap nagy részében itthon van ... (falun lakunk).

Nem vagyunk azok a típusú testvérek akik megbeszélik a legbelsőbb dolgaikat is ( sajnos:( ) és ezért nem tudom hogyan közelítsem meg, hogyan térjek rá a témára.

Nem csúnya lány, szerintem szép is lehetne ha többet adna magára.

Fiúkkal van gondja, eddig csak csalódásai voltak az életben. 2 fiúval járt, az egyiket beismeri hogy ő szúrta el, az utolsó fiú pedig átverte őt :S

Nem mondja ki, de szebbnek tart engem (Az első barátját úgy szúrta el hogy féltékenykedett állandóan, mert azt hitte hogy a barátjának én tetszek) Meg úgy általában a fiúk régebben engem kerestek és nem pedig őt. Ezért szomorú nagyon.

Ha tudtok adni tanácsot, kérlek segítsetek nekem, hogy segíthessek NEKI!

Köszi előre is:)

2009. nov. 29. 10:33
 1/5 annnna válasza:
Hogyan térj rá a témára? Egyenesen. Mondd meg neki, hogy szeretnél vele beszélgetni.
2009. nov. 29. 11:16
 2/5 anonim ***** válasza:

Dícsérd meg valamilyét. Pl. a haját és tedd hozzá, hogy milyen jó frizurát lehetne neki csinálni. Be is fésülhetéd a haját és közben lehet dumálni.

De ez igaz sminkelésre, ruhatár átnézésre stb.

Így lehet, hogy jobban adna magára és közben még közelebb is kerülnétek egymáshoz.

2009. nov. 29. 11:34
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen, csak vigyázz, mert ezt is könnyen lehet bántónak értelmezni.

Pl.: Szép hajad van, jó frizurát lehetne belőle csinálni, nagyon szép lenne! ---> Mért, így nem szép? Így nem vagyok szép? ----> De csak, úgy szerintem jobb lenne! ---> Persze, mert nem vagyok olyan szép, mint te!

Jó, persze ez a kiforgatása, de egy érzékeny, féltékeny ember gyakran reagál így. Tehát óvatosan, de az ötlet jó.

2009. nov. 29. 12:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Huu, teljesen átérzem a Te és a tesód problémáját is. A kettő viszont nem ugyanaz.A te célod, hogy érezze magát szebbnek és jól kijöjjön a fiúkkal, de mi van, ha az övé más.

Szerintem meg erősítsd meg benne, hogy ő fontosabb neked, mint a pasik. Kerüljétek a pasis témákat és ha van valami más, ami érdekli, oda menjetek el. A lényeg, hogy kimozduljon, megszabaduljon ettől a témától, hogy csak az számít, hogy ki jön be a pasiknak és ki nem, mert van más is. Ha már újra jól érzi magát a világban, akkor talán újra lesz kedve a fiúkkal is foglalkozni.

De nélkülük is van élet.

2009. nov. 29. 12:49
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat! :)

Az igazság az hogy ő sohasem volt igazán boldog:( És úgy fáj nekem hogy én boldog vagyok és ő pedig nem:(

2009. nov. 29. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!