Ez csak nekem irritáló? Mi a véleményetek?

"Pedig megvan minden véve páromnak, minden nap főzök.
"
Tehát a párod még jelenleg sem látja el saját magát, hanem te helyettesíted az anyját ellátói minőségben.
Kedves válaszolók! :)
Nem, nincs gyermekem, tehát nem vagyok szülő, így kizárásos alapon csak gyerek vagyok :) . Én 29 éves nő vagyok, és van m
Kedves válaszolók! :)
Nem, nincs gyermekem, tehát nem vagyok szülő, így kizárásos alapon csak gyerek vagyok :) . Én 29 éves nő vagyok, és van mögöttem egy válás a szüleim részéről. Én erre nem emlékszem, mert kicsi voltam, de anyám a fejébe vette, hogy engem sajnálni kell, és azóta is ugyubugyu három éves gyereknek néz, aki őnélküle nem tud levegőt se venni. Három napja bacarintottam le, hogy elég legyen már ebből a gondolkodásból, mert idegesítő, hogy nem hagy élni, erre ő visszabacarintott, hogy neki mindig is három éves leszek, majd amikor anya leszek, akkor megtudom. Persze. Értem én. Csak én meg úgy gondolom, nincs önmagával kapcsolata és velem akar valamit pótolni, mert egyszerűen nem bírja elvágni a köldökzsinort.
Úgy gondolom, a hasonló anyulák erősen túlzásba viszik ezt a majomkodást, és ezzel csak azt érik el, hogy három iksz után is tökéletesen életképtelenek lesznek a felnőtt gyerekeik. És az a icc, hogy ebben semmi különöset nem látnak. Csakhogy a "gyerek" környezete csak körberöhögi és azt érezteti a szülő, hogy nem lesz önbecsülése a "gyereknek", hiszen anyuci nélkül a föld nem fog forogni. Mintha anyuci is egy magáról gondoskodni képtelen csecsemő lenne a 32 éves fiúcska, hát gondoskodni kell róla, mert ha nem teszi, akkor ő nem is anya.
Én teljesen világosan értem ezt a kötődést, ebben nincs hiba, mert szeretem a gyerekemet. Itt abban van hiba, hogy ezek az anyák vasláncot fonnak a köldökzsirórból és azt próbálják elérnu, hogy a felnőtt utód se érezzen másképpen. Nagy klasszikus az anyós, akinek a menye a legnagyobb ellensége, mert őszerinte el akarja marni az aranyfiút.
(asszem az előző kommentemet csonkán küldtem véletlenül. Bocsesz!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!