Férjemmel nem tudjuk eldönteni, milyen nevet adjunk gyerekünknek, mivel ő indiai, ezért úgy gondolja inkább nem magyart kéne neki adni. Hogy győzzem meg, hogy inkább legyen magyar neve?
Kompromisszum!
Legyen két neve, és olyan legyen az első, mint az ország ahol lakni fogtok.
Ha pl. Magyarországon laktok, akkor: Bhadresh Máté Kamal.
Nekem van egy ilyen nevű ismerősöm, a vezetékneve Abdul és van ilyen, meg olyan keresztneve is.
Szerintem olyan legyen a keresztneve, amilyen a vezetékneve.
Egy indiai vezetéknévhez hülyén fog hangzani egy magyar keresztnév. Biztos van olyan indiai név, ami a magyar fülnek sem olyan idegen. Esetleg van magyar megfelelője.
Pimpinella :)))))))))
Ne hari, még nem szállt ki teljesen a pezsgő a fejemből :)))))
Amúgy jól mondja 5-ös, nemzetközi nevet kell választani. Egy cipőben vagyunk, nekem afganisztáni a kedvesem, én is sokat dilemmázok ezen a témán.
Szerintem nagyon sok múlik a vezetéknévtől és attól, hogy hol fogtok élni, egyáltalán hogyan lesz anyakönyvezve.
Van egy ismerősöm, aki szíriai pasashoz ment hozzá és nemzetközi nevet választottak, mert nem akartak egy Mustafát, de a férfi neve annyira szíriai hangzású, hogy nem lehetett mellé tenni egy magyar nevet sem.
Megállapodtak egy angolos hangzású névben és így szépen cseng.
Egyébként a vezetéknevén alapból érezhető lesz, hogy "külföldi", szóval nem feltétlenül ragaszkodnék a magyar névhez, de tényleg az döntene, hogy mi cseng jól a vezetéknévvel és hol akarunk élni. Pl. a Dávidot is lehet itthon kitudnák mondani, de ha már idegen vezetéknév, akkor lehet inkább David-ként anyakönyveztetném, mert az jobban illik hozzá. A rokonok pedig hívhatják Dávidtól kezdve Dévidig bárhogy. Avagy a Mátéval is ugyanígy.
Tudom, hogy sokmindent elárul, ha megírod a vezetéknevet, így kevésbé maradsz inkognitóban, de ha nem olyan különleges és megírnád, úgy talán könnyebb válaszolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!