Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy nő egy jómódú férfi...

Ha egy nő egy jómódú férfi felesége lesz, miért gondolja mindenki azt, a lehető legnagyobb rosszindulatúsággal, hogy biztos csak a pénzéért megy hozzá?

Figyelt kérdés
Nem is ismerik az előzményeket, hogy még mind a kettő iskolába járt amikor megismerkedtek. A férfi kezdett el hamarabb dolgozni. A nő is dolgozik már azóta évek óta! Erre azt beszélik a fiataloktól kezdve az idősek is, szomszédok is, hogy biztos a nő csak a pénzéért van együtt a férjével? A nő korabeli más nők is azt beszélik, hogy a férfi menyasszonya új autóját is a vőlegényétől kapta, meg sem fordul a nők fejében az, hogy esetleg van olyan nő is, aki a fizetése 60 %-át nem a külsejére fordítja, hanem spórol és pl autót vesz magának, vagy kerítést építtet? Azt meg már képtelenek elképzelni hogy esetleg még jól is keres a nő is, és ezért futja kocsira, e mellett pl kerítés vagy tető építésre/cserére és e mellett még egy kis pénz is jut a külsejére?? Annyira idegesítő és már fárasztó az, hogy éveken át ezzel szembesül az ember. Hogy nem unják még meg a pletykálkodást és a rosszindulatú feltételezgetéseket??

2013. dec. 31. 11:15
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
39%
Kedves válaszoló,ez ellen nem tudsz nagyon mit tenni,csak annyit,hogy egyik füleden be,másikon ki. Igaz,én csak 17 éves vagyok,a párom 18,szülei azok,akik gazdagok,és lassan 2 éves kapcsolatunk alatt nem volt olyan,hogy ne szólt volna be valaki.. csak a pénz,mercedes végett vagyok vele!nem is tudtam,hogy milyen autójuk van,mivel foglalkoznak,semmit!Nem is érdekelt,nekem a párom kellett,a társam,akibe beleszerettem! Már fúrnak,marnak,hogy: jajj,kiváncsi vagyok mikor lesz a lagzi,meg a luxus cuccok neki... pff..
2013. dec. 31. 12:09
 12/22 anonim ***** válasza:
47%
*kedves KÉRDEZŐ,NEM VÁLASZOLÓ!Elnézést,ma forditott napom van . :D
2013. dec. 31. 12:10
 13/22 anonim ***** válasza:
90%

A mi helyzetünk mégjobb. :D A párom abszolút nincs jobb anyagi helyzetben, mint én, sőt... Két éve jöttünk össze, amikor egy egyetemen tanultunk. Ő tavasszal végzett, elhelyezkedett, kivett egy albérletet és éldegél. Én idén tavasszal végzek csak. Már most azt hallgatom, hogy könnyű kitartottnak lenni. Azt senki nem látja, hogy igen, a heti 7 napból 4-et tuti nála töltök, de ugyanúgy bevásárolok az ösztöndíjamból, ahogy ő is, ugyanúgy megfőzök, vagy kitakarítok, ahogy ő is. Szóval mindennek nevezném magamat, csak kitartottnak nem. És mindezt miért? Mert ő előbb végzett és kezdett el dolgozni, mint én. :D El kell engedni a füled mellett az ilyen baromságokat, senkinek semmi köze nincs a magánéletedhez, ahhoz sem lenne, ha tényleg csak a pénzéért lennél vele...

Ugyanezt anno a legjobb barátnőméktől is megkaptam még a családommal kapcsolatban. Mindkét szülőm diplomás, dolgoznak napi 8-10 órában, jól keresnek, spórolnak, fogják a pénzt, nincs rongyrázás. Apu 200 km-re dolgozik tőlünk már 8. éve azért, hogy megéljünk valahogy, mert itt nem talált munkát. A barátnőm odavetette, hogy az én tökéletes családi és anyagi hátteremmel sosem fogom megérteni az ő életét, két rokkantnyugdíjas szülővel, hatalmas családi házzal. Mindezt flegmán... Az anyukája tudom, hogy valami kamu szöveggel lett anno leszázalékolva, az apja tényleg beteg. Én annyira felhúztam magam, hogy szép vagy sem, kiosztottam.

1. A családom évek óta szétszakadva él, azért hogy meglegyen a napi betevőnk és legyen egy kis megtakarított pénzünk. Csak azt látják, hogy két autónk van, meg felújított szép nagy házunk, azt nem, hogy ebből az egyik autó céges járgány, a másik meg egy 20 éves benzin zabáló. A házunkban 12 éve lakunk, minden évben ki lett cserélve két-két ablak kb és a legvégén egy ősszel leszigeteltetve, mert SPÓROLNAK a szüleim ezerrel, hogy az ilyenekre jusson.

2. Nincs joga megítélni a családi helyzetemet, amikor semmit nem tud, csak a külső pompát látja, én is csak a külsőségeket látom az övében... Anyuka miért nem vállal valami munkát? Akár csak lightosabbat? Miért nem költöznek kisebb lakásba? Miért nem adják el az autót, amikor senki nem használja, csak fizetnek utána?

Fel is háborodott, hogy mit képzelek én, akkor még odavetettem, hogy látja, legalább annyi köze van az én családom életéhez, mint nekem az övéhez. Ott pontot is tettünk a barátságunk végére.

Én és irigy vagyok azokra, akiknek kívülről látszólag nincs problémájuk, élnek, mint hal a vízben, de azért ilyen erős megjegyzéseket mellőznék, pont azért mert valójában fogalmam sincs arról mi zajlik a falak között.

2013. dec. 31. 12:41
 14/22 anonim ***** válasza:
10%

Te sem vagy szent, ebből a megjegyzésből süt a lenézés.

"esetleg van olyan nő is, aki a fizetése 60 %-át nem a külsejére fordítja, hanem spórol"

2013. dec. 31. 12:57
 15/22 anonim ***** válasza:
83%

a kívülállók csak a felszínt látják. nem kell versenyt rendezni abból hogy kinek milyen nehéz volt összehozni a kocsit vagy a lakást.

biztos nekem is van pár ember a környezetemben aki mond ezt-azt arról, h nekem milyen rózsaszín vattacukorfelhős életem van. nem feccölök bele energiát hogy meggyőzzem őket az ellenkezőjéről.

a saját boldogulásom az első, a saját életem, az egészségem és az hogy a párommal elérjük amit tervezünk.

ha valakinek nincs jobb dolga mint irigykedni, akkor nagyon üres élete lehet.

2013. dec. 31. 13:06
 16/22 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos nekem is ismerős a dolog!

7 éve vagyok a párommal, gyárban dolgozott, aztán lett segélyen is.

Mára már külföldön dolgozik és azt beszéli a család hogy a pénz miatt vagyok vele, holott nincs 2 éve hogy kint dolgozik....ez nevetséges :)

2013. dec. 31. 13:48
 17/22 anonim ***** válasza:
35%
Én 16 éves voltam, mikor összejöttem a barátommal aki akkor 22 volt. Nem is dolgozott, csak az apja vállalkozásába besegített, fizetése se volt, az apja házában lakott, ami történetesen luxuspalota volt, az ő kocsijával járt, ami pedig egy vadiúj Merci. Engem ezek nem érdekeltek, csak ő, ez meg vele járt. De persze automatikusan jöttek a vélemények, hogy milyen jó, hogy Merci van a s*ggem alatt, meg jacuzzi, meg medence, és hogy látszik rajtam, hogy én nem is szeretem a barátomat, csak a pénzét. Jakérem, ha látszik, akkor az úgy is van nyilván. Azóta eltelt 5 év, még mindig együtt vagyunk, mostmár dolgozik a barátom, saját lakást vett, az apja azóta csődbe ment, a házat elvitték, a kocsit már rég eladta és egy 20 éves rozsdás Opellel jár. Ez engem ugyanúgy hidegen hagy, mint a Merci meg a palota hagytak. De mivel a barátom már jól keres, annyira, hogy lakást tudott venni, a pletykák nem álltak le. Továbbra is a kitartott p**sa vagyok. Én meg ezen haláli jókat nevetek.
2013. dec. 31. 15:26
 18/22 anonim ***** válasza:
37%
Ebbe a rovatba mindenki egyetemista, mindenkinek merci van a feneke alatt, és mindenki ugy sporolta össze. Aki meg nem hiszi, az járjon utána..
2013. dec. 31. 15:47
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Irigy és korlátolt ember mindenütt van; itthon és külföldön is, szegények és gazdagok között is.

Szerintem ne törődj a hülyeségeikkel, amiket összehordanak.

2013. dec. 31. 16:38
 20/22 anonim ***** válasza:
Mert irigyek.
2013. dec. 31. 19:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!