Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy magyarázzam el a barátnőm...

Hogy magyarázzam el a barátnőmnek, hogy amit csinál, az egyszerűen senkinek sem tesz jót?

Figyelt kérdés
A legjobb barátnőm úgy 1 éve ismerte meg a barátját. A pasi egy drogos, züllött alak(barátnőm szerint romantikus). A helyzetet bonyolítja, hogy a barátnőmnek van egy 8 éves lánya, aki 17 éves korában született. Hosszú történet..fiatalság, bolondság alapon a nem védekezés eredménye lett, majd az első nagy szerelme (a kiscsaj apja) elhagyta. Elég sok nehézségen ment keresztül, de szerencsére ott volt neki a családja, a testvére, a barátai, így továbbtanult, meg tudta oldani a gyereknevelést is annak ellenére, hogy nagyon fiatal volt. Hosszú évekig nem volt senkije, közben szerzett 2 diplomát, egy jó állást. Most, hogy bekerült ez a pasi az életébe, teljesen megváltozott. Gyakran nem jár be a munkahelyére, mert a pasi elvárja, hogy otthon foglalkozzon vele. A lányára sem figyel már annyira, pl. egyre többször van az, hogy én hozom el a suliból, a tesója viszi el a délutáni programokra, én megyek el szülőire, meg ilyenek. Nem mondanám a barátnőmet egy hanyag, kevés felelősségtudattal rendelkező embernek, hisz eddig azért sok mindent csinált végig kis segítséggel. Ez a pasi változtatta meg teljesen. Odaköltözött hozzájuk, elvárja, hogy a barátnőm tartsa el (neki valami részmunkaidős állása van egy benzinkútnál(!), meg egy amatőr zenekara, amivel elszórakoztatja magát). A barátnőm láthatóan nagyon szerelmes, ami nem is lenne baj, ha nem egy ilyen pasi mellett akarná lekötni magát. Nem az ellenszenv beszél belőlem, mert tényleg elég semmirekellő az a pasi és láthatóan csak arra megy ki ez az egész, hogy a barátnőm egy biztos pont legyen az életében, akitől kap anyagi támogatást, lakhelyet, testi-lelki szerelmet. A lánya ugyan csak 8 éves, de mikor néhányszor nálam van, néha elkezd arról beszélni, hogy az anyja barátja kiabált vele, meg ilyenek. Én ezt már párszor fel is hoztam a barátnőmnek, de ő csak annyit mondott, hogy a drága szerelmének szar napja volt és biztos egy kicsit feszültebb volt a kelleténél. Az a pasi maga is úgy viselkedik, mint egy kamasz, egyértelműen nem tud bánni a gyerekkel. Nem az én életem, de egyszerűen rossz látni, hogy az okos, tanult barátnőm, akivel annyi mindent éltünk már át együtt (az első barátunktól kezdve a lánya születésén át a diplomaosztónkig mindent) tönkremegy egy ilyen alak mellett. Ő most szereti, de mi lesz, ha becsúszik egy közös gyerek, vagy komolyabban leköti magát mellette? Talán most akarja behozni a kimaradt éveket vagy nem tudom. Érdemes lenne beleavatkozni, vagy hagyjam, hogy egy ilyen béna pasi mellett tegye tönkre a lánya, meg a saját életét is?
2009. nov. 27. 17:11
 1/2 anonim válasza:
Írtad,hogy a barátja drogozik...Megvan a veszélye,hogy a barátnődet is rászoktatja,esetleg már rá is szoktatta a drogra,ezért néz el neki mindent.Ha a barátnődnek van elég sütni valója,és nem szokott rá a drogra,akkor előbb-utóbb belátja,hogy ez így nem mehet tovább.Rákényszeríteni pedig úgysem tudod,hogy hagyja ott ezt az embert.Próbálj beszélni a barátnőddel,de komolyabban nem érdemes beleavatkoznod,mert a végén te leszel a hü.lye.
2009. nov. 27. 17:26
 2/2 anonim ***** válasza:
A barátnőd szüleivel, testvéreivel beszélj...
2009. nov. 29. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!