Mit gondoltok arról, amikor két minimálbéres ember gyereket vállal?
Ha az ember tanult akkor nem kell annyit güriznie es több ideje lesz a gyerekere nyilvan,
jobb minösegü kajat tud neki venni meg jobb minösegü dolgokat...En komlyan kiakadok, ha egy kisbabn valami szar minösegü cipöt latok vagy egy kisgyereken egy ilyen kinai zart, amiben majd csak tnkremegy a hata.
Nem is ertem minek szül gyereket aki nem tudja meg a zöldseget, gyümölcsöt, minösegi hust, testermeket megvennia gyerekenek...Ha sok ilyen gyerek születik majd hamarosan ilen gnomok fonak M.O.n elni, mert a tapanyag, vitamin,mozgas, tudas hianytol bizony testileg, lelkileg visszafejlödnek, egy genetikai hulladek lesz minden magyar...Igenis a mai vilagban a penz nagyon fontos es kesz, nincs mit tenni.Ha ideken laksz akkor legalabb a taplalek minösegibb, de a tanittatas meg mindig nincs megoldva...Ha egy ujabb csavargot akarzs a vilagra, akkor hajra minimalberrel is, de ha egy egeszseges gondolkodasu,testü, lelkü gyereket akarsz, akkor inkabb elöbb szerezz egy jo diplomat egy jo allast, es öltözz külföldre!!Aztan!!Azt karod h a te gyereked is gyari munkas legyen??Imadom az ilyen alomvilagban laviozgato embereket, akik meg mindig szunyoklnak.Persze nem is ez a legyeg, ilyen vilagba minek szüljön barki is gyereket...??!!
Utolsó!
Attól,hogy neked annyi igényed van,hogy zsíros kenyérrel megelégszel,meg a szeretettel,másnak még többbre van igénye.
Aki nem akar a gyerekének minél jobb életet adni,az nem szereti a gyerekét.
Milyen telefonról beszélsz ember?
Két minimálbéres ruhákat nem tud venni a gyerekének meg egészséges élelmiszereket.
Nem tudtad?Aki szegény az annyit is ér.
Ez a mai felfogás.
Ez nem én találtam ki.
A fideszes mondja ezt.
Annyit érsz,amennyi pénzed van.
De a lényeg,hogy nekik lehet mindenük,neked semmid.
Aki gyereket vállal minimál béres létére az egy igénytelen,buta ember..Ehhez nincs mit hozzá fűzni.
Minimálbérből önmagát is nehéz eltartani az embernek.
Az ilyenektől el is venném a gyereket.
Felelőtlenségnek tartom.
Egyszer megkérdeztem egy ismerősömet, aki már a második gyerekét várta ilyen körülmények közé, hogy mégis hogy gondolja ezt az egészet. Azt válaszolta, hogy ne aggódjak értük, fog még szülni egy harmadikat is és akkor a gyerekek után járó segélyekből meg a kettőjük fizetéséből már lesz bőven pénz...
Erre annyi mindent tudtam volna mondani, de csak mosolyogtam és mondtam, hogy akkor jó.
Persze elkezdhettem volna ott matekozni vele, de komolyan akinek ennyi esze van, azon nem lehet segíteni.
Itt gyakorin persze mindig megírják a csodálatos sikertörténeteket, de ha valaki egy kicsit tovább lát az orránál, az tudja hogy azok csak a nagyon minimális százalék, plusz a nem is olyan sikertörténetek jól lekenve cukormázzal.
De annyiféle kifogást hallottam én már... "Majd a jóistenke megsegít!" Aha... Hányadikán is küldi a segélycsomagot? Meg a tipikus "ahol 2 jól lakik, ott a harmadik, negyedik, x-edik is". Szerintem ezt az se hiszi el aki mondja. Meg nem csak mennyiségi éhezés van ám, hanem minőségi is, ami legalább olyan súlyos.
Szeretettel nem lakik jól a gyerek, meg hiába ül le vele szuperapu minden este társasozni attól még fázni fog télen. Amint pedig bekerül a kortársai közé, tetszik nem tetszik, kirekesztik akinek béna a pulcsija, kopott a cipője, használt a táskája. Ráadásul látni fogja minden nap, mik azok amik a társai számára alap dolgok, ő pedig csak álmodozhat róla.
Én falun nőttem fel, úgyhogy bőven volt lehetőségem ez testközelben látni. Ha szeretem a gyerekemet, akkor nem kívánok neki ilyen életet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!