A rendszerváltás előtt a közvélemény hogyan vélekedett a házasságon kívüli úgynevezett törvénytelen gyerekröl illetve azokról a nőkröl akik úgy szültek gyereket hogy közben nem volt férjük?
"...a 70-es években is sokkal több volt az egyedülálló anya, mint a kétszülős család."
Tiszteletben tartom mások véleményét-miközben megvan a saját véleményem de...szerintem a Tisztelt válaszoló a fenti idézetet úgy érti hogy elvált vagy özvegy az egyedülálló anya. Mert a 70-es években(és egészen a rendszerváltásig)olyan nem nagyon létezett(legfeljebb egy-egy a fal mellett szégyenkezve...)aki konkrétan úgymond mint lányanya nevelt volna gyereket. Az óvodai szülőértekezleteken pedig semmi esetre sem volt a központban mint hangadó anyuka...stb...ott sem volt ha egyáltalán ismétlem volt is ilyen.
15: Sok igazság van benne, azonban ez sosem volt beszédtéma. Szerintem nem illik senkit a családi állapotáról faggatni.
Én a kedveseimmel se beszéltem soha arról, hogy a szüleim házasok voltak-e valaha vagy sem. Nem került szóba.
Egyébként a házasság előtt fogantam, szerelemgyerek vagyok, és ez jobb dolog számomra, mintha nem az lennék.
Ez intim szférába tartozó dolog, indiszkréciónak tartom azt is, ha valaki feltünteti, hogy házas. Kire tartozik, hogy ő heteroszexuális, monogám, és megvan neki az igazi, akivel hatalmasakat kefélnek? Úgy értem, ez nem lehet "hivatalos" vagy publikus infó, mert inkább aféle hálószobatitok.
Természetesen a mondandóm úgy értendő hogy a környezetemet értem ezalatt. Ami viszont elég szélesnek mondható mert egyrészt kiterjedt rokonságom van másrészt anno dolgoztam(rendszerváltás előtt)postai kézbesítőként is úgyhogy...van rálátásom egy-két dologra.
A rendszerváltás előtt úgynevezett lányanya konkrétan nem igazán volt vagy ha igen semmi esetre sem a kirakatban. Én konkrétan egyre emlékszem. Kerülte is mindenki még a portájuk környékét is...
Persze ki tudja milyen ember illetve nő volt...az emberek könnyen itélkeznek. Mindenesetre kerülte mindenki. És szerintem a világ lehet mindig olyan amilyen-bármit is próbál belénk sulykolni a média az emberek azért ugyanolyanok ma is mint régen. Kevésbé itélik el kifelé(vagy el se itélik)a lányanyát de...azért örülnek neki ha a közvetlen családjukban nincs olyan.
Kedves válaszadók, ne húzzátok fel magatokat a kérdező ostobaságán.
Ő egy jól ismert troll ezen az oldalon, minden hétre jut 1-2 kérdése a "vadházasságról", "leányanyákról", "törvénytelen gyerekekről", "törvénytelen kapcsolatról" - szerinte pl. az élettársi ilyen. Egy megrögzött vadkeresztényről van szó, aki már nem egyszer igazolta, hogy egyszerűen böki a csőrét, hogy a világ változik.
Egyébként tévedésben vagy kérdező, a rendszerváltás előtt is voltak leányanyák és képzeld, a középkorban is, sőt annál régebben is. Az pedig igencsak előfordulhat, hogy azért nem tudtál róla, mert nem kötötték arra a minden lében kanál, hatalmas bibircsókos vasorrodra.
11/18
3 gyerek 3 pátólaz a kategória.Nem gyerekszám hanem apaszám miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!