Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg furcsa és sajnálatra...

Tényleg furcsa és sajnálatra méltó, hogy külön szobában alszunk a férjemmel, mert horkol?

Figyelt kérdés

Egy másik kategóriában leírtam, hogy mi bizony külön alszunk, mert a horkolásától nem tudnék aludni.

Erre olyan megjegyzések érkeztek, hogy ez milyen szánalomra méltó, sajnálatos, stb. Tényleg az volna? Szerintem sokkal rosszabb lenne, ha kialvatlan, ideges, türelmetlen, és frusztrált lennék.

2009. nov. 26. 09:23
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
76%
Persze, hogy rossz a kialvatlanság, de nem tudtok valami megoldást a horkolásra. Én pl. füldugóval alszom, mert a párom is horkol kicsit, én meg elég éber alvó vagyok, szóval felébrednék rá. Vettem egy füldugót, és azóta nem zavar. Más kérdés, hogy én nem is nagyon tudok a párom nélkül aludni. De tényleg. Egyik este az egyik barátnőmnél aludtam, és rossz volt, hogy nem a férjem alszik mellettem. Esetleg utána járhatnátok miért horkol ennyire, hátha találtok rá megoldást.
2009. nov. 26. 09:31
 2/27 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem nem szánalmas. Viszont előbb próbáljátok meg ezer-féleképpen kiküszöbölni a horkolásást, mielőtt egy ilyen drasztikus döntést hoztok. Azért csak a férjed, az lenne normális, ha együtt aludnátok. Gyógyszertárban lehet kani orrtapaszt, ami elvileg megakadályozza a horkolást, ha az nem segít, akkor forduljatok orvoshoz... stb. Ha semmi sem segít, akkor marad a külön alvás. Amúgy megértelek, tényleg nem könnyű úgy aludni, hogy valaki horkol melletted. Én sem tudok.
2009. nov. 26. 09:34
 3/27 anonim ***** válasza:
78%
A horkolás ellen már vannak egyszerű műtéti eljárások. Esetleg utána nézhettek, hogy miképp működik és mindenki gondja megoldódik
2009. nov. 26. 09:36
 4/27 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudnék a párom nélkül aludni, az az egyik legjobb része a párkapcsolatnak. Az, hogy ott van mellettem, és ez biztonságot ad. Az én párom is horkol, de már megszoktam. Elvégre jóban-rosszban együtt, vagy mi...
2009. nov. 26. 09:36
 5/27 anonim ***** válasza:
87%

én nem tudnék külön aludni, és nem is akarnék.

de ezt mindenkinek a magánügye

2009. nov. 26. 09:37
 6/27 anonim ***** válasza:
66%
Megértelek. Mi is így vagyunk, és inkább így mint hogy állandóan bökdössem éjjel, hogy fordulj meg mert má megint horkolsz... ha a gyerekek nagyobbak lesznek, most miattuk is külön alszunk, hogy tudjon pihenni, akkor orrsövény-műtét lesz a vége, vagy pedig külön alvás. Szóval én teljesen megértelek.
2009. nov. 26. 09:41
 7/27 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem a horkolást is meg lehet szokni, én nem aludnék emiatt külön szobában. Gondolj csak bele milyen érzés lenne, ha egy olyan ok miatt nem lenne hajlandó a párod veled egy szobában aludni, amiről tulajdonképpen nem tehetsz, látsd: horkolás.
2009. nov. 26. 09:43
 8/27 anonim ***** válasza:
76%
Az én férjem megfordul, ha megkérem rá, és akkor abbahagyja a horkolást. De állítólag ez nem mindenkinél működik.
2009. nov. 26. 09:58
 9/27 anonim ***** válasza:
81%

Nekem anyukám horkol nagyon erősen, apám meg szuszog, szintén jó erősen. Nekik ez gondolom, nem okoz problémát, de mikor a nagyszülőknél voltunk, egy szobában aludtunk, illetve ŐK aludtak, én nem tudtam. Sok év után se szoktam meg és nem tudok horkoló emberrel egy szobában aludni, kivéve, ha én alszom el előbb, de én általában nehezen alszom el, szóval ritka eset az, ha előbb elalszom másnál.

Ennyit arról, hogy a horkolást meg lehet szokni. :-) Nem mindenki tudja megszokni.

Plusz én minden neszre fel tudok ébredni, ez jó is, meg nem is, amikor nagyon fáradt vagyok és hajnalban hangos a család, akkor rossz, próbáltam füldugóval aludni, de zavart.

Valóban egészségügyi probléma állhat a horkolás hátterében, esetleg ezt megnézethetitek, az emberek nem szoktak vele foglalkozni, mert alapvetően nem komoly, de ha megszüntethető végleg, mindenféle eszköz nélkül, akkor meg lehetne próbálni.

Nem gond az, ha külön alszotok, mikor kicsik voltunk öcsémmel és sokat betegeskedtünk, az én szüleim is külön aludtak, anyu aludt velünk, apám, mivel korábban kelt, később jött haza, egyedül a másik szobában. Mi ezt a problémát oldottuk meg így.

Ne foglalkozz mások véleményével, de ha csak a horkolás a gond, akkor esetleg járjatok utána, hogy megszüntethető probléma okozza-e a párodnál a horkolást, gondolom, jobb lenne mellette ébredni, és ha nem horkolna, együtt aludnátok. :-)

2009. nov. 26. 10:02
 10/27 anonim ***** válasza:
72%

1. Magánügy, tehát annak, aki esetleg szánalmasnak találná, nincs köze hozzá. (nincs könnyebb, mint kívülről ítélkezni arról, szorítja-e a másikat a 'cipője')

2. Nem vagytok összenőve, egy passzív állapoton nincs mit megosztani egymással.

3. Lehet más megoldást keresni, de magam nem tartanám a mai világban célszerűnek, hogy tök süketen aludjak.

2009. nov. 26. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!