A családon belüli erőszak meddig magánügy?
Mit lehet tenni, ha két felnőtt együtt él (gyermek nincs) és a férfi rendszeresen bántalmazza a nőt fizikálisan, egyre durvábban?
A nő viszont önszántából kitart a férfi mellett.
Ha tragédiába torkollik az egész, a környezete mennyire felelős érte, ha nem szól és nem tesz semmit? Te mit tennél, ha tudomásodra jutna ilyesmi a rokonságodban, vagy ismerőseid körében?
Ennek az egésznek komoly pszichológiája van.
Ha egy karakán, magabiztos nőt megüt egy pasi, az fogja magát és elmegy, vissza se néz. De ilyenről ritkán hallani. Mert ez egy folyamat. Egy teljes önbizalom lerombolás.
Pl. a pasi először csak sértegeti, beszólogat. Aztán kitalálja, hogy ne sminkeljen a nő, és minek neki az a sok barát, hát ő nem elég neki? Itt lemorzsolódnak az erősebb nők. ("Azt mondta, nem festhetem barnára a hajam, na, összecsomagoltam, és mentem világgá.")
Viszont minél többet tűr valaki, annál jobban lehet szadizni. Belegondoltatok, hogy mit művelhettek azzal az emberrel gyerekkorában, aki elhiszi, hogy aki véresre ver, az ugyanakkor szeret is? Lehet, hogy látta, ahogy a saját anyját szétpüfölik, vagy őt bántották, vagy csak állandóan azt üvöltötték neki, hogy semmire sem jó.
Az en apäm is verte anyämat, de a volt ferjemet egy pohär összetörese miatt hagytam el.Azert törte össze a poharat, mert munkäba induläs elött kisminkeltem magam(nem feltünöen ugy sosem szoktam), de elötte is minden nap megtettem.
Amugy ö is szeretett volna mindenkit elmarni mellölem, de nem sikerült neki.A pohärtöres utäni napon beadtam a välopert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!