Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megfélemlítés esetén őrző-védő...

Megfélemlítés esetén őrző-védő szolgálat?

Figyelt kérdés

Ha egy 20 éves fiatalt pár helyi rettegésben tart és többször megfenyegetett a barátnője múltja miatt (a lány szakított volt párjával, aki ezt nem viseli el és a lány új barátját fenyegeti), akkor érdemes szólni egy ilyen cégnek?

Nem akarom, hogy ismerőseim belekeveredjenek, ezért nem szeretnék egy haveromnak se szólni, viszont egyre inkább irritálnak és félelemben tartanak a fenyegetőző sms-ek.

utolsó például: "vigyázz magadra mert nagyon fájni fog amit kapni fogsz tőlem". Már személyesen is kerestek, de mindig sikerült elkerülnöm őket.

Rendőrségnek nem akarok szólni, mert úgy sem foglalkoznának vele, meg nem is lenne meghátráltató ereje a dolognak.

Viszont találtam a környéken ilyen őrző-védő cégeket, akik magánszemélyek védelmét, anyagi tulajdon jogos behajtását és hasonlókat vállalnak. Szerintetek lenne ereje annak, ha megfizetném az egyik céget, hogy beszélgessenek kicsit el ezzel a pár személlyel? Gondolom nem olcsó, de a pénz nem igazán számít most.

Mielőtt vádolna valaki, a kapcsolatba úgy mentem bele, hogy nem tudtam erről a fiúról, csak hónapok után bukkant fel.

A lány jobban meg van ijedve, mint én, ezért most azonnal véget kell vetni ennek az egésznek, úgy érzem.

Tanácsokat kérnék azzal kapcsolatban, hogy érdemes-e pénzért megfizetni "keményfiúkat"? Köszi

2009. nov. 24. 20:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én is így tennék, ha már a szép szó nem használ.
2009. nov. 24. 20:09
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok benne biztos, hogy ezzel nem okoznál csak még nagyobb problémát. Fogalmam sincs mit tennék, de mivel dolgozik a rendőrségen rokonom, ezért biztos oda fordulnék először. Megkérdezném ők mit ajánlanak. Biztos tudnak valamit tanácsolni akkor is, ha érdemben nem tehetnek semmit! Ne élj rettegésben, úgy nem lehet! Én a helyedben már holnap bemennék a helyiekhez, és kikérném a véleményüket, valamilyen segítséget kell hogy tudjanak nyújtani. Ha arra kapsz megerősítést, hogy kérd ennek a cégnek a segítségét, akkor arra, de szerintem ez fontos...

A másik! Mindenképpen szólj a szüleidnek és a közelebbi barátaidnak, hogy fenyegetnek. Azt is mond el nekik, hogy szeretnéd, ha ebből kimaradnának. A szüleid először lehet azt tanácsolják hagyd ott a lányt, de fontos, hogy bármi történjék is tudjanak arról, hogy ilyen volt/van, ne csak derült égből villámcsapás legyen, ha mondjuk ne adj isten egyszer csak eltűnsz. Ezzel a két dologgal szerintem felkészülsz a legrosszabb eshetőségre is, azzal hogy a rendőrség tud rólad (ha nem is tesz semmit), és a szüleid is "szemmel tartanak" nem veszítesz semmit, sőt könnyebb összeállítani a képet ha baj történik. Én ezt tenném, persze nem muszáj megfogadnod a tanácsom :)

2009. nov. 24. 20:17
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Rendőrségen megtenném a feljelentést, és tekintettel arra, hogy súlyos a fenyegetés a biztonsági cég szolgáltatásait is igénybe venném. Esetleg rendőri védelem is jár, ha valós a probléma. Azonnal cselekdni kell. de a rendőrség az első.
2009. nov. 24. 20:24
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtök tanácsát.

Kedves 20:17-es! A rendőrséghez azért nem szeretnék fordulni, mert rossz tapasztalatokat hallottam csak az ilyenekről. Mármint azt, hogy nincsen idejük ilyen, számukra piti ügyekkel foglalkozni és amíg tettlegesség nem történik, semmit sem tesznek.

A dolgot egyébként a barátnőmön kívül még egy személynek meséltük el, megbeszéltük, hogy nem szeretnénk ebből pletykát indítani, hogy még rosszabb helyzetbe kerüljünk.

Apukám sajnos már nincsen köztünk, anyukám pedig azonnal ideutazna és minden percben mögöttem lenne. Ha elmondanám neki, azzal kikészíteném szegényt lelkileg. :(

Reménykedtünk, hogy békén hagynak minket, de sajnos nem... És én egy nyugodt, higgadt, egyszerű srác vagyok, addig a fenyegetőző fiú a barátnőm elmondása szerint ennek az ellentéte és éppen ezért szakítottak anno.

Nyugtalanít, hogy honnan tudta meg a számomat, miközben titkosítva van?

Nagyon rossz ez az érzés, de mi nem mehetünk el messze, mert mindkettőnket ideköt a főiskola.

Köszi a tanácsot még egyszer

2009. nov. 24. 20:32
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nem biztos, hogy a rendőrség nem foglalkozik az üggyel!!!

Menj el a rendőrségre és tegyél hivatalosan panaszt a zaklatók ellen : mutasd meg a fenyegető SMS-ket, írd le azoknak a külsejét, akik személyesen kerestek!

Ragaszkodj az írásbeli feljelentéshez, ennek kötelesek utánajárni, írásban kell válaszolniuk a vizsgálat eredményéről!

Ezen kívül ügyvédhez is elmehetsz, polgári peres eljárásban felelősségre vonhatók zaklatásért, fenyegetésért!

Igaza van az előző beírónak : szólj a szüleidnek, barátaidnak, tudjanak róla, hogy megfenyegettek!!!

Szerintem a lánynak sem árt óvatosnak lennie, az ilyen becsavarodott őrült mindenre képes...

2009. nov. 24. 20:33
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Csak szeretnénk, ha nem kellene hivatalossá tenni ezt az ügyet, vagy ilyesmi... nem tudjuk, hogy mivel jár ez, és hogy egyáltalán lenne-e megfélemlítő ereje egy rendőrségi feljelentésnek... és sajnos olyan sok esetben nem tesz semmit a rendőrség, félünk attól, hogy mi húznánk a rövidebbet.

A barátokkal az a baj, hogy én új vagyok a városban és nincs igazán olyan barátom, akinek elmondanám ezt a dolgot. Aki van, az az ország másik felén van, sajnos. Tényleg nem akarunk sokat, csak úgy élni nyugodtan, mint bármelyik másik fiatal pár körülöttünk. És ezért reménykedtem abban, hogy talán többen javasoljátok az ilyen cégeket. Nem tudom, hogy ők konkrétan mit csinálnának, de gondolom nem úgy mennének oda, hogy "xy cégtől jöttünk..." hanem akkor esetleg azt hinnék (konkrétan egy srácról van szó, csak körülveszi egy társaság), hogy van valami hátterem és nem jó ujjat húzni velem... vagy nem tudom.

Mindenesetre köszi neked is!

2009. nov. 24. 20:40
 7/13 anonim ***** válasza:
Én 95%ra mondom neked,hogy amig nem evrnek félholtra vagy szurkálnak meg késsel,a rendőrség semmit nem fog tenni. csak az az érdekes nekik,ha már vér is folyik,akkor is ha ez nem az ő hibájuk.
2009. nov. 24. 21:11
 8/13 anonim ***** válasza:
Sztem meg csak szájkaratés a nagyfiú,ha komolyan ártani akart volna nektek,neked már rég megtette volna..le kell sz.rni a tel.számodat meg cseréld le,és csak a rokonoknak add meg egyenlőre.
2009. nov. 24. 21:43
 9/13 anonim ***** válasza:

Ha valósnak érzed a problémát, akkor viszont én akár tesznek valamit, akár nem, rendőrséghez fordulnék. Ez egy olyan dolog, amiben nem számíthatsz csak a barátnődre. Mi van ha egyszerre mindkettőtöket verik félholtra? Senki nem keres, mert azt hiszik el vagy valahol, majd jelentkezel... ott fagysz vérbe ahol vagy!!! Nem pletyka indításról van szó, valószínű lecsukni sem fogják a srácot és védelmet állítani sem fognak melléd a rendőrségen, de kell hogy tudjanak az ismerőseid és a rendőrségen is arról, hogy fenyegetve vagy! Rendőrséget csak azért erőltetem, mert ott tanácsot tudnak adni, hogy mitévő legyél, ha érdemben nem is járhatnak el semmiért... A rokonokat pedig mindenképpen azért, hogy a barátnődön kívül valakivel legyél még napi kapcsolatban, legyen aki keres folyamatosan, és tudjon róla ha baj történne, tudjon lépni! Lehet csak a száját járatja az illető, de azért jobb óvatosnak lenni!

Az őrző-védő cégek. Nem tudom, nem hiszem hogy ilyenekkel foglalkoznának, abban sem vagyok biztos hogy legális lenne, hisz te akkor verőlegényeket küldenél, akik megfélemlítik az alanyt... ergó fordítva is elsülhet és még te kerülhetsz pereskedésbe miatta! Szóval egy ilyen cég sokkal inkább foglalkozik személy és vagyon védelemmel, mint kigyúrt fickó közvetítéssel szerintem! Lehet jó pénzért állítanak melléd egy két ajtós szekrényt, szerintem ennyi.

Ha gondolod rákérdezek rendőr ismerősnél, hogy ilyenkor mit lehet tenni!

2009. nov. 24. 22:08
 10/13 anonim válasza:
Ugyanigy járt egy ismerősöm is. A rendőrség az égadta egy földön semmit sem csinált pedig súlyos testi sértés volt a vád, ami nem csak vád hanem a valóság is volt. Még csak le sem csukták. Szóval tettlegesség esetén sem történt semmi, hát akkor a fenyegetőzést meg sem hallgatnák. Jóformán kiröhögnének a rendőrségen. Amíg nem pattog jobban a csávó addig hagyd és szxxxd le. Ha meg nagyon akkor szólj a keményfiúknak. Más úgysem segít. Ilyen a magyar jogrend.
2009. nov. 24. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!