Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet elkezdeni az életet?

Hogyan lehet elkezdeni az életet?

Figyelt kérdés

Számomra az hihetetlen h mondjuk 100 000 Ftból meg lehet élni. És ha valaki végez az egyetemen, összeházasodik, vesz egy lakást és elkezdi az életet. De azt h tudja megcsinálni?

Nagyon félek attól, hogy én hajléktalan leszek, mert szerintem legalább havi félmillió forint kellene h normálisan lehessen élni.

2013. dec. 13. 17:01
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
100%

18:01

A kérdezõnek irtam.

2013. dec. 13. 18:09
 22/45 anonim ***** válasza:
71%

Azért ez nem ilyen egyszerű, mert pár hónapig, félévig, vagy esetleg tovább, meg lehet élni kevés pénzből is, de előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor felújítani kell házat, lakást, festeni, tapétázni, szanitereket, autót cserélni, tönkremegy a TV, mosógép, fagyasztó, hűtő?

Azt miből, ha csak a napi megélhetésre elég a keret?

Bőven nem elég az élethez annyi, hogy csak ne éhezzünk.

2013. dec. 13. 18:10
 23/45 anonim ***** válasza:
100%
omygod; te mennyiből élsz?
2013. dec. 13. 18:11
 24/45 anonim válasza:
75%

Akkor mi csodabogarak vagyunk a férjemmel: átlag havi 270ből meg tudunk élni 3 gyerekkel, havi 70ezres törlesztéssel. Az ugye fejenként 40ezer a törlesztést kivonva, és ez számunkra nem a létminimum szintű életet biztosítja. Minden szükséges megvan, és még időnként félretenni is tudunk egy keveset váratlan kiadásokra.

Szerintem ahhoz képest kedves kérdező, hogy nagyon gazdagok lehetnek a szüleid, becsülendő benned, hogy gondolsz az önállósodásra. Ez lemondásokkal járhat, ha nem akarsz örökké eltartott maradni. Még időben vagy, hogy megtanuld beosztani amennyid van. Hidd el, 200ból meg lehet élni bőven egyedül, ha rákényszerül az ember, hogy minden kidobott forint előtt mérlegeljen.

2013. dec. 13. 18:12
 25/45 anonim válasza:
86%
vezető politkus szerint havi 47.000 ft is meglehet élni..no para:)
2013. dec. 13. 18:15
 26/45 anonim ***** válasza:
87%
Gondolom 40 ezerért veszel meg egy szemhéjpúdert... és akkor a kihagyhatatlan 2 méteres műkörmökről már ne is beszéljünk... Nyugi majd jön egy kőgazdag szőke herceg és majd eltart nem kell neked ilyeneken aggódni...
2013. dec. 13. 18:18
 27/45 anonim ***** válasza:
100%

Valamit nagyon rosszul csinálsz, ha saját lakás van, akkor havi 200-ból bőségesen elleszel.

Összehasonlításképpen én 22 vagyok, mi húgommal, barátnőmmel és egy albérlővel négyesben élünk egy panellakásban, amit nagyszülői örökségből kaptunk. A lakás sajnos nem túl energiatakarékos (nincs fűtésszabályzó stb.) így relatív magas a rezsije.

Egyetem mellett dolgozok, szerencsére a szakmámban kaptam részmunkaidős állát, emellett az ösztöndíjam és az albérlőnk által fizetett pénz áll rendelkezésemre és ebből fizetem a lakás teljes rezsijét, állom minden költségemet és sokszor a barátnőmet is kisegítem.

A havi jövedelmem mindennel együtt havi 150-170 Ft körül van így szummában, ebből a téli hónapokban 60 elmegy rezsire. A maradékból meg tudunk úgy élni, hogy járunk szórakozni is, tudok gyűjteni autóra (ez régi álmom), tudunk menni nyáron nyaralni és így tovább, nem mondanám, hogy rosszul élünk.

2013. dec. 13. 18:38
 28/45 anonim ***** válasza:
100%

omygod válasza:

Havi 100 ezerből hogyan él meg egy ember, kedves #4-es?

Nekem az albérlet és rezsi ennyi.

Szülői segítség nélkül nagyon nehezen megy.

Ha nincs szülői segítség, akkor hitelt kell felvenni, vagy nagyon jó munkahelyet találni vagy jól menő vállalkozást indítani.

Egyik sem könnyű.

A normális élethez meg valóban kell fél millió.

Más országokban a minimálbér 300 ezer felett van, azoknak, akik nem tanultak, nem sok mindenhez értenek.

Tudod ha az albérlet és a rezsi több mint 100 ezer akkor keres kisebb lakást, esetleg szobát, és mindjárt csak 50 ezer lesz.

Az igaz, hogy más országokban a minimálbér 300 ezer forint de egy 2 szobás lakás bérlése rezsivel szintén 300 ezer forintnak felel meg. (tudom mert én kint 800 fontért bérelek lakást)

Szóval ha valaki olyan nagy lábon él mint te meg a kérdező, annak se sírjon a szája, hogy nincs pénze. Akinek havi fél millióra szükséges van (és ez otthon még 2 embernek is nagyon jó pénz) az valószínű, hogy sosem értékelte a pénzt, sőt a kérdező esetében minden a segge alá tettek..

2013. dec. 13. 18:50
 29/45 anonim ***** válasza:
43%

#23:

A magam ura vagyok, változó, 250-500 ezer jelenleg.

Éltem kevesebből is, így tudom, miről beszélek.

2013. dec. 13. 18:50
 30/45 anonim ***** válasza:
83%
74%os te aztán rendesen szórod a pénzt...
2013. dec. 13. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!