Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi esélyem lenne megkapni...

Mennyi esélyem lenne megkapni a gyerekemet?

Figyelt kérdés
Elváltunk a feleségemmel de a 2 éves lányunk vele maradt úgy, hogy bármikor elhozhatom magamhoz. Meghülyült és összejött valakivel akit régebbről ismerek és egyáltalán nem örülök neki, hogy a kislányom is ott van mert voltak zűrös ügyei a srácnak... azt állítja, hogy megváltozott de azért én nem bízok meg benne és azt akarom, hogy a gyerek velem éljen. Láthatja az anyját meg minden de jobb lenne ha nálam lenne. Semmit nem tudok erről, hogy hogy működik meg mi kell hozzá de van normális munkám, saját házam, autóm, normális életem csak éppen egyedül élek de ha kell akkor szerzek valakit. Neki most nincs munkája és úgy tudom a srác is egyszer dolgozik, egyszer nem de van saját házuk, nincsenek rossz anyagi helyzetben de nem is gazdagok, én valamivel jobban állok. Lenne esélyem? Valaki mesélne erről részletesebben?
2013. dec. 10. 14:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%
Úgy tudom a láthatás újraszabályozását 2 év múlva lehet kérni, az ítéletet követően.
2013. dec. 10. 14:48
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Meg kell próbálni az elhelyezés megváltoztatását kérni a bíróságon.
2013. dec. 10. 14:49
 3/17 anonim ***** válasza:
83%

Két éves gyerek esetében, föként hogy kislány, és eddig az anyjával élt, nem igazan van esélyed megkapni a gyereket.

Ehhez igen komoly indok kellene, az, hogy az anya barátja neked nem szimpatikus, nem elég.

Az, meg, amit írsz: " egyedül élek de ha kell akkor szerzek valakit" - igencsak furcsa színben tünteti fel az emberi értékítéletedet.

A gyereknek sokkal fontosabb a stabil környezet, mint az esetleg valamivel jobb anyagi helyzet. Ezen kivül egy gyereket ellátni nem annyiból áll, hogy játszol vele, hanem a napi ápolása, etetése, stb is beletartozik. Ha az anya mellett jólérzi magát a gyerek, akkor egész biztos nem fogják töle elvenni ok nélkül.

2013. dec. 10. 14:54
 4/17 anonim ***** válasza:
31%

Sajnos, kevés az esélyed. A Bíróság nagyon anyapárti. Ha elvennék tőle a kislányt, akkor nem kapja sem a Gyest, sem családipótlékot, sem gyerektartást. Ha nincs munkahelye, akkor miből élne meg? A bírók nőpártiak. és ha hivatalosan nem, de azért ezt is figyelembe veszik.

Várj, hogy alakul a helyzet. Később talán több érved és lehetőséged lesz.

De csak 2 év elteltévelk kérheted a gyerekelhelyezés megváltoztatását.

2013. dec. 10. 15:05
 5/17 anonim ***** válasza:
74%

És KIT? szerzel?! Egy idegen nőt?Nagymamát?amíg dolgozol az anya meg átmegy meglátogatni amikor csak akarja?

Ha beteg akkor legfeljebb hosszabb időt vele lehet,míg te hazaérsz?

2éves kisgyerekről van szó! Van háza,megfelelő körülmények közt neveli,a te unszimpátiád édes kevés,h.elvedd az anyától!

Annyit tegyél,h.kérd meg az anyát,h.a gyerek kis korára való tekintettel keveset találkozzon a párjával.Aggódó apaként ennyit kérhetsz!

A férjem is ezt tette,leültünk higgadtan megbeszélni,próbáltam objektíven szemlélni a helyzetet.Pár álmatlan éjszaka után beláttam,h.igaza van,korai még sok minden egy ilyen kicsi gyerek életében.Ha meg nem tart rég az új viszony,pláne!

Ne ronts ajtóstúl a házba,mert csak a dacc és csak azért is lesz a válasz!

2013. dec. 10. 15:15
 6/17 anonim ***** válasza:
67%

Aha, és akkor majd ha te "hülyülsz" meg, és jössz össze valakivel, aki az exednek nem szimpi, majd visszapereli a kicsit. És akkor majd így pingpongozhattok, klassz lesz.

A feleséged tovább lépett, ilyen az élet. Ettől még a bíróság nem fogja tőle elvenni a gyereket, ha ott megvan mindene (és nem az anyagiak számítanak).

2013. dec. 10. 15:16
 7/17 A kérdező kommentje:
Csak sajnos ez nem alaptalan. Írtam, hogy ismerem a srácot. Rendőrségi ügyei is voltak. Pár barátnőjét verte is. Ugye azt mondta, hogy megváltozott de ki tudja miket csinált még amiről nem tudnak mások de nekem ennyi is elég, az én gyerekem ne éljen együtt egy ilyen emberrel, mert már össze is költöztek. Engem nem érdekel, hogy a volt feleségem kivel mikor mit csinál meg kivel van mert lemondtam róla, az ő baja. És van gyerekem, tudom hogy foglalkozni kell vele. Nem ebben kértem segítséget.
2013. dec. 10. 15:26
 8/17 anonim ***** válasza:
41%
Amig nincs OK rá, addig nem változtatják meg a gyerekelhelyezést. Az, hogy neked nem tetszik az anya élettársa, NEM OK, még akkor sem lenne az, ha netán már ült volna börtönben, de letöltötte volna a büntetését.
2013. dec. 10. 15:59
 9/17 anonim ***** válasza:
75%

Már elnézést de nagyon álszentek vagytok. Ha valaki kiír egy kérdést, hogy megverte a barátnőjét vagy éppen őt verte meg a pasija akkor egyből tanácsoljátok, hogy ássa el magát, meneküljön a nő, hát ha még gyerek is van akkor jelentse is fel mert úgyis megteszi mégegyszer. Itt meg várja az apa ölbe tett kézzel, hogy valami bűnöző pali a gyerekére kezet emeljen majd valamikor? Vagy akármi mást csináljon vele. Hát azért ez elég gáz, én se nyugodnék ha a gyerekem olyanok között élne aki ilyen agresszív és antiszociális.

A kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni mert én se értek a témához, hülyeséget meg nem akarok mondani de remélem meg fogod tudni oldani vagy ha nem akkor az anyuka talál értelmes pasit.

2013. dec. 10. 18:40
 10/17 anonim ***** válasza:
28%

"Már elnézést de nagyon álszentek vagytok. Ha valaki kiír egy kérdést, hogy megverte a barátnőjét vagy éppen őt verte meg a pasija akkor egyből tanácsoljátok, hogy ássa el magát, meneküljön a nő, hát ha még gyerek is van akkor jelentse is fel mert úgyis megteszi mégegyszer. Itt meg várja az apa ölbe tett kézzel, hogy valami bűnöző pali a gyerekére kezet emeljen majd valamikor? Vagy akármi mást csináljon vele. Hát azért ez elég gáz, én se nyugodnék ha a gyerekem olyanok között élne aki ilyen agresszív és antiszociális. "

EDDIG még soha nem mondják, hogy hagyjon ott egy nö bárkit is, mert ESETLEG valamikor LEHETESÉGES, hogy bántani FOGJA!!!

ITT sem arról van szó, hogy az anya barátja bárkit is bántana, agresszív vagy aszociális lenne, hanem az apának AZ ELLEN van kifogása, hogy az anyának új kapcsolata van.

Jól néznénk ki, hogy ha egy apának joga lenne AZÉRT elvenni a gyereket az anyjától (akinél jó dolga van, és aki kezdettöl fogva foglalkozik vele), MERT lett új barátja!!!!!

2013. dec. 10. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!