A szüleim nagyon ellenzik barátom, nem engedik hogy vele legyek. A barátom már nagykorú! Ha elköltöznék a rendőrség vissza hazahozhatna? Esetleg a barátom magához vehetne valahogy? Én egy 16 éves lány vagyok a barátom már 21!
Milyen pénz kell az iskolára? Osztálypénz, füzet, toll, ha kifogy, fénymásolás, egy szendvics a nagyszünetben, fényképezés, osztálykirándulás, múzemumlátogatás. Ti nem voltatok középiskolások?
Nagyon sajnálom, ha apukád ennyire nem szeret, és ennyire ki is mutatja. Költözni ennyi idősen biztosan nem tudsz, azoknak viszont igaza van, hogy még fiatal vagy, lehet, hogy ez a kapcsolat nem tart örökké. Megértem, hogy menekülnél otthonról bárhová, de 16 évesen még korai.
Megbeszélted már a szüleiddel, hogy miért ellenzik? Nem szeretik a fiút, vagy csak téged tartanak még túl fiatalnak? Úgy tűnik anyukáddal tudsz csak beszélgetni, ülj le vele, és meséld el, miért fontos ő neked. Ha azt látja, hogy meg lehet bízni benne és szeret, szerintem enyhülni fog. Ha viszont ez nem igaz, akkor fogadd meg a tanácsát, és hagyd a srácot a fenébe, jó nem sülne ki belőle.
16 vagy, gyámhivatal engedélyével összeházasodhattok.
Onnantól kezdve felnőttnek számítanál és gondoskodnod kellene magadról. Magyarul ha a pasi kidob anyunak és apunak nem kötelessége visszavenni téged.
(Magához meg nem vehet, igaz ő már tevékenykedhetne nevelőszülőként, de előtte egy tanfolyamot kellene elvégezni és azután magához vehetne egy 2-3 éves gyereket. Nagyobbat nem, mert szabályozva van, hogy minimum mekkora korkülönbségnek kell lenni a nevelt és a nevelő közt)
Ha annyira rosszak a szüleid próbálj meg koliba menni és amint 18 vagy azt csinálhatsz amit akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!