6 év élettársi viszony után jár nekem valami?
A háztartási munkáért természetesen nem jár semmi.
A közösen vásárolt vagyontárgyak összegének fele illet meg, illetve a lakásfelújítás költségeinek a fele.
Az alapvető állagmegóváson kívül mit újítottatok a lakáson? Annak kereset arányos része járhat.
Háztartási munkát, nem csak neki hanem magadnak is végezted így nem jár semmi. Ilyen alapon ő meg követelhetne 6 év albérleti díjat tőled.
Ezt olvastam és ebből gondoltam:
Mennyit ér a háztartási munka?
Az élettársak együttélésük alatt, a szerzésben való közreműködésük arányában szereznek közös tulajdont - tehát nem egyenlő arányban, mint a házastársak.
Ugyanakkor, a kapcsolat megszűnése esetén bármelyik követelheti az együttélés alatt szerzett vagyonszaporulat megosztását. A szerzésben való hozzájárulásnak kell tekinteni a háztartási munkavégzést, a gyermeknevelést is.
A szakember szerint teljesen igazságos, meglehet, sosem lesz maga a rendszer. Hiszen nehéz forintosítani a háztartási munkát, a gyereknevelést, a másik karrierjének támogatását... A bíróság az összes körülményt mérlegelve hozza meg ítéletét, és például, alapul veheti a bejárónők, a bébiszitterek díjait.
Aztán ilyen kókler írásokból nem kell levonni semmit.
De ha még meg is itélnék azt amit nem fognak akkor ugye abból a 6 éves lakhatásod díját rendeznéd felé?
Kérdező, a leírtak az otthonmaradó kismamára, anyára vonatkoznak, tehát ha gyeden, gyesen vagy, akkor azt beszámítják.
Azt, hogy alapvetően munka után ki végzi a háztartási teendőket, természetesen nem.
A lakhatásért mennyit fizettél a 6 év alatt?!
Ha a házimunkáért is pénzt kérsz utólag, akkor a lakhatás sincsen ingyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!