Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most legyek öngyilkos, mert a...

Most legyek öngyilkos, mert a családom semmiben nem támogat engem?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy szánalmas már a kérdés is, de egyszerűen kiakadtam. Az egyetemet levelező szakon kezdtem el, mert dolgoztam mellette, csakhogy a munkahelyem megszűnt, én meg a sz*ros kis érettségimmel egyszerűen nem találok munkát. Semmit.

Az egyetemen közölték, hogy nem mehetek át nappalira, tehát most már fizetnem kell a tandíjamat, a bérletet, az otthoni költségeket - és semmi kilátásom arra, hogy bármilyen munkát találjak. Úgy érzem, igazságtalan az, hogy az én kiemelkedően jó eredményeimmel, nyelvtudásaimal, sehova nem jutok az életben, akárhogyan próbálkozom, mindig közbejön valami, és erre már csak rátesz egy lapáttal az, hogy itthn megállás nélkül b*szogatnak, miért nincs munkám, miért akarok tanulni, miért járok egyetemre...

Kimehetnák külföldre, de egyrészt a páromat ideköti a saját suli és munka, másrészt miből...? Úgy érzem, értelme sincs már annak, hogy élek...

2013. dec. 4. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

15:33 vagyok.

Nincs egy közeli város/falu ahol kapnál munkát?

Ha könnyen át tudnál járni,próbálkozhatnál.

Ha netalán országhatár mellett,közelében laksz,akkor ott a nyelvtudás talán annál is előnyösebb.De ez nyilván függ a nyelvtől is.

Szerintem egyébként olyan munkákra vennének fel viszonylag könnyebben mint pl: pincér egy helyi étteremben,gyorsétteremben( nyilván csak kisegítő munkaerő),bolti eladó.Vagy valami "rakodó",aki az érkező árukat rakodja a boltban.

Esetleg valahova takarító.Tudom,hogy nem egy álom-állás,de ha semmit nem találtál,akkor a semmitől ez is jobb lenne.

Lehet,hogy nem adtam valami extra ötleteket,de próbáltam segíteni.

2013. dec. 4. 15:38
 12/17 anonim ***** válasza:

szintén zenész... csak én lediplomáztam, és nem találok munkát, szintén keleti régió:) már ott tartok, hogy gyárba megyek dolgozni, csak sajnos oda is tapasztalat és ismerős kell. Nekem külföld lesz, egy nyári szezont le akarok húzni Ausztriában. Kimenni még nekem sincs miből, de addig hátha az ölembe pottyam vmi lehetőség. Előre kell nézni, és hidd el, tudom milyen ez...

22L

2013. dec. 4. 15:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Igen, most. Gyönge és gyáva embernek találták ki a kötelet. Kár, hogy már nincs Veronál, mert annyira megszántalak, hogy fájdalom nélküli halált kívánok neked.

EMBER, elment az eszed?! Fiatalon meghalni akarsz, mert nincs kinyallintva a hátsód és képtelen vagy odatenni magad a melóhoz?

"én kiemelkedően jó eredményeimmel, nyelvtudásaimal, sehova nem jutok az életben, akárhogyan próbálkozom"

Ha tényleg olyan jók a képességeid, akkor nem kifogásokat keresel, nem panaszkodsz és várod a mannát, hanem mégy és csinálod. Nem, nem próbálod - csinálod!

Ha kell az egyetemi végzettség, akkor tessék elhúzni külföldre. Miből élsz meg? Hát először is pl. dolgozol a pékségben. Nem esik le az aranygyűrű az ujjadról. Én újságot hordtam egyetemistaként, mert nem volt pénzem. Mások is dolgoztak, és dolgoznak.

Aztán, amikor megteremtetted magadnak a lakásra valót, a kajára valót, és az egyetemre valót, akkor beíratkozol (addigra már jó kis nyelvtudásod lesz, használgató és nem Rigó utcai műangol és műnémet) és tanulsz, mint a gép.

Ha a párod annyira szeret, akkor megy veled, vagy megvár. Ha nem, akkor eldöntöd, hogy a tanulás és az érvényesülés fontosabb neked, és ezért teszel meg mindent, vagy csak rinyálsz, várod a mannát, és maradsz a hátsódon. De akkor ne panaszkodj.

2013. dec. 4. 18:07
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia! Én vagyok az első válaszoló, aki azt írta, hogy ne rinyáljál. Ezt a tanácsomat a továbbiakban is megfogadásra ajánlom, de eszembe jutott még valami.

Nem lehet probléma az, hogy nem vesznek át nappalira. Ezt a félévet szépen megcsinálod, levizsgázol mindenből, és kiiratkozol, beadod a jelentkezésed ugyanoda, ahova jársz nappalira, felvesznek, elfogadtatod a megcsinált tárgyakat és szeptembertől szépen folytatod a sulit, immár nappalisként.

2013. dec. 4. 18:33
 15/17 anonim ***** válasza:
Diákmunka?
2013. dec. 4. 19:02
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha olyan jó vagy a nyelvekből akkor tegyél fel hirdetést hogy szívesen korrepetálsz, akár skypeon is, bizonyos összegért. Ha más tantárgyakban is jó vagy akkor érettségi felkészítést is vállalhatsz.
2013. dec. 4. 20:36
 17/17 anonim válasza:
Mekibe, Tescoba, ilyenekbe mindenkit felvesznek. De ha nincs más lehet szórólapozni is pl. Fárasztó, meg kevés pénz, de én sokáig ezekből éltem és kerestem havi 50-70ezer ft-t
2014. febr. 19. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!