Mit csináljak? Elegem van már.
Anyu folyamatosan ellenőrni mit csinálok az interneten mindig megnézi az előzményeket.Jó ez annyira nem gáz mert kitörlöm.De a naplózott beszélgetéseim is elolvassa. Hogy miket beszéltem barátőimmel haverokkal egyebek..olyanaokat amik nagyon nem tartoznak rá.De azokat nem akarom már kitörölni. Hiába mondtam neki hogy ne nézze meg Annál jobban kiváncsi.
Volt már rá példa hogy telefonomat átkutatta elolvasta az SMSeimet,hiváslistát mindent.
Mit tegyek?Hogyan vegyem rá hogy ne legyen ennyire kiváncsi és ne ellenőrizzen??
16/L
és 16 éves vagy? A 8 éves gyerekemmel se tennék ilyet.
Próbálj vele beszélni, hogy van privátszféra is a világon. Ha nem megy akkor jelszó mindenre.
Ez a cetlizéses ötlet nagyon tetszik :D
A helyedben én a barátnőimnek beszélnék anyámról, de semmi durvaságot, csak elmesélném nekik, hogy mennyire rosszul esik, hogy ennyire bizalmatlan meg kíváncsi, mintha neki nem lenne saját élete. Őszintén leírnám az érzéseim, és hagynám, hogy elolvassa. Elgondolkodna, ez biztos. Akár előre is megírhatod a szöveget - ne panaszkodj, ne használj rá bántó jelzőket, ne minősítsd - csak írd le, mennyire rosszul esik ez neked.
2 dologra tudok gondolni: nem bízik benned vagy unatkozik a saját életében.
Számítógépre:
start, vezérlőpult: felhasználói fiókok
Ott létrehozhatsz külön, új fiókot magadnak, RENDSZERGAZA FIÓKot, jelszóvédettet,
semmi nem nyomozható ki belőle egy másik fiókból, még ha az is rendszergazda fiók,
bár LAN-on áthívhatók belőle adatok, ha van másik gép a házban...
Satrt: kijelentkezéssel lehet egyik fiókból a másikba lépni.
Mentsd át egyik fiókból a másikba a cuccaidat, ssajnos nem tudok más módszert, mint a pendrive-osat, bár lehet, erre is tud neked valaki valamit mondani.
A levelezéseknek, naplónak stb. biztosan találsz rejtekhelyet, az éjjeliszekrény legalsó fiókjára fel lehet ragasztani lapos dolgokat.
Az én anyám is ilyen, és semmire nem volt jó, ha szépen kértem, vagy ordítottam vele, ha mondtam, hogy beteges,
pofátlanul letagadta az egészet, és tovább folytatta, csak óvatosabban.
Ennek köszönhetően már azt is látom egy lakásban, ha egy gyufaszál máshogy áll, igazi kis KGB ügynök lettem.
Látom, ha valamihez valaki hozzányúlt.
Erre viszont ne hívd fel a figylemét, mert figyelni fog rá, hogy ugyanúgy rendezzen vissza mindent.
előzőhöz pótlok:
ja, és azóta nem lakom otthon, az otthagyott személyes cuccaim (gimnáziumi jegyzetek és füzetben rajzok-levelek, stb.) egy jól leragasztott papírdobozban vannak a "lomtár" cuccai közé rejtve.
És soha többé nem bízom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!