Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A szüleim nem fogadják el,...

A szüleim nem fogadják el, hogy babát várok. Mit tehetnék, hogy ez megváltozzon?

Figyelt kérdés
Megértem őket, hiszen nem olyan hű de jó dolog szembesülni azzal, hogy a lányod 20 évesen terhes, de el kell fogadniuk. A párom maximálisan mellettem áll mindenben, de a szüleim eléggé elutasítóak.
2013. nov. 29. 10:56
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
73%
Nem, nem csak az unoka érdekelne, utolsó. Érdekelne az is, hogy miből tartja el munka nelkul? A gyesbol, ami semmire se elég? Épeszű ember nem vállal a semmire gyereket.
2013. nov. 29. 11:45
 12/19 anonim ***** válasza:
88%
Nekem is van egy olyan érzésem, hogy ne a babával van a baj, hanem azzal, hogy a szülőknél éltek és nincs munkahelyetek és úgy jön a baba.
2013. nov. 29. 11:49
 13/19 anonim ***** válasza:
35%

"Épeszű ember nem vállal a semmire gyereket."

Ez így van. Viszont, ha már így sikerült épeszű nagyszülő nem utasítja el az unokáját, hanem segít amiben tud. Akik most 60-70 év körüliek anno ugyan úgy semmire vállaltak gyereket, rendszerváltás, bizonytalanság stb. Olvasom itt és néha saját szemmel is látom, hogy nem könnyű a mai fiataloknak sem. Viszont abban az időben természetesebb volt a nagyszülői segítség, mostanában többször olvastam itt, hogy egyre gyakoribb az elutasítás.

2013. nov. 29. 11:58
 14/19 anonim ***** válasza:
78%

Néhány fontos részletet még igazán megoszthatnál, ha nem csak az volt a célod, hogy a válaszolók itt egymás torkának essenek.

Mik a körülmények? Milyen kapcsolatban vagy a szüleiddel? A leendő apuka milyen kapcsolatban áll velük? Veled? Satöbbi.

Kérlek, fejtsd ki ezt egy kicsit.

2013. nov. 29. 12:45
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
6-os:Az előbb én is utána néztem az egyetemista gyed-nek.Tényleg be akarják vezetni.A lényege,hogy az kaphatja aki legalább két aktív félévet meghaladó hallgatói jogviszonnyal rendelkezik.
2013. nov. 29. 12:52
 16/19 anonim ***** válasza:
76%
14-es: A körülmények: kérdezőnk anyu-apu nyakára fogja szülni a gyereket, és elvárja, hogy eltartsák az unokát is, ahogy jelenleg őt (esetleg naivan azt gondolja, h kb. 20ezerből megvan a rá és a gyerekre eső kiadás). Ezt azért gondolom, mert ha nem így lenne, már rég leírta volna kommentben, h nem ez a helyzet, illetve nincs az a szülő, aki a párjával együtt, tőlük különélő, önálló lánykája terhességére negatívan reagál. A leendő apukával jó a kapcsolat, "maximálisan mellette áll mindenben", de leszedni a szülők nyakáról nem tudja, gondolom még fiatal, és nem volt ideje megteremteni a saját kis egzisztenciáját.
2013. nov. 29. 12:56
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
6-os! A tévében volt egy riport a múlt héten, abban volt róla szó, hogy akik felsőoktatásban tanulnak, azok is jogosultak lesznek gyed-re. Ezzel akarják ösztönözni a nőket szülésre, ill. lehetővé tenni, hogy a tanulás és a szülés ne zárja ki egymást.
2013. nov. 29. 13:11
 18/19 A kérdező kommentje:

Ami a körülményeket illeti: jó az anyagi hátterünk, külföldön élünk már 4 éve, érettségi után fősulira mentem, párom érettségi után elment dolgozni, ergo van keresete. Nem akarok és nem is fogok a szüleim nyakára szülni.

A szüleim kapcsolata a párommal kiegyensúlyozott, soha nem mondtak rá egy rossz szót sem. Az én kapcsolatom a szüleimmel is jónak mondható, anyummal minden megosztok, bár az utóbbi időben sajnos eltávolodtunk egymástól. Remélem idővel elfogadják és örülni fognak az unokának.

2013. nov. 29. 13:27
 19/19 anonim ***** válasza:
77%

Ha ez a felállás, akkor nyugi. A szüleid most vannak a "jajj Istenkém, nem ilyen jövőt szántam a gyerekemnek, elszúrta az életét, nem tanul tovább..." fázisban.

Aztán ahogy gömbölyödsz, ez elkezd csillapodni. Majd mikor megszülsz, akkor jön a "add már oda nekem is, jaaaj a kis nózija a mamájé..." fázis, és ők lesznek a legbüszkébb nagyszülők.

2013. nov. 29. 14:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!