Mit tehetnék a házasságomért?
Nem vagyok boldog a házasságomban. És szerintem a férjem sem. 3-4 éve megváltozott minden. Én itthon voltam a második pici babámmal, 3 hónapos lehetett, amikor férjem állást váltott. Jónak tűnt, végül nagyon megjárta vele. Kevesebbet keresett, mint az előző munkahelyén, és többet dolgozott... Egész nap dolgozott, reggel fél hétkor elment, és volt, hogy csak este nyolckor ért haza vagy még később. Gyerekek sokszor csak hétvégén látták. Nagyon lefogyott ez idő alatt. Ideges volt mindig szinte, beszélni viszont soha nem beszélt a bajáról. Eleve ez volt a gond szerintem. Miért nem beszéli meg velem a mai napig a problémáit, a problémáinkat? Teljesen zárkózott lett. Sehogy sem bírtam rávenni, hogy beszélgessünk. Kommunikáció közöttünk 80 százalékban megszűnt. Mára már tényleg csak akkor beszélünk egymással, ha muszáj.
Végre sikerült visszamennie a régi munkahelyére.
Én tavaly ősz óta állás nélkül vagyok. Egyszerűen nem jön össze semmi. Az adósságunk pedig csak nő a fejünk felett. Teljesen el vagyok keseredve. Ez csak rontott az amúgy megromlott házasságunkon. Itt van a két kisgyermekünk, csak azon jár az eszem, hogy mi lesz velük, hisz fel kell nevelnünk őket. Egy szeretettel és boldogsággal teli családban. Sajnos van, hogy ők is megérzik a feszültséget, ami köztem és az apukájuk között van. Sokszor kiabálok, nem tudok lenyugdni, csak nagy nehezen. Az idegesít a legjobban, mikor én kérdezem valamiről a férjem, és ő nem akar válaszolni rá. Ha válaszol is csak percek múlva teszi.. Ha valami bajom van, nem is érdekli.. Én teljesen kiakadok, ő meg csendben hallgat. Ezt nagyon nehéz kibírni.. Mit tegyek? Van még visszaút? Lehetünk mi még együtt boldogok egymással? :(
Még egyszer: Sok igazság van benne, amit a 10.25-ös írt, de vajon ez megoldja a dolgot? Ha nem mondod ki, csendben tűrsz, tekintettel arra, hogy ő fáradt, akkor majd ő kezdeményezi a beszélgetést? Mikor? És akkor Neked, a Te érzelmeidnek, a házasságotoknak nem lesz még késő, visszafordíthatatlan? Ha magadba fojtod, nem megy-e az egészségedre? Meddig lehet visszatartani?
Tehát nagyon igaz, hogy alkalmazkodni kell, de szerintem ez még nem old meg semmit.
Szerintem nagyon jól teszed, hogy keresed a változtatás lehetőségét, még most. Akkor első körben lehetne egyszer, egy szabadnapján időt szakítani egy őszinte, tapintatos, nyílt beszélgetésre a házasságotok megmentéséről?
Csodállak a kitartásodért, hozzáállásodért, ha ilyen jól sikerül!
(Az energetikais+családterápiát ajánló voltam ismét.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!