Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti mennyivel szállnátok bele...

Ti mennyivel szállnátok bele a rezsibe-kajába, ha a barátnőtöknél laknátok?

Figyelt kérdés
Szüleivel él, hozzájuk költöztem. Kajába+rezsibe. 4 tagú család, viszonylag jómódúak.
2013. nov. 16. 11:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
74%
#9 hűha, érdekes anyós leszel
2013. nov. 16. 12:39
 12/23 anonim ***** válasza:
89%
Én 25-öt fizettem, amikor a bnőm lakásába költöztem.
2013. nov. 16. 12:40
 13/23 anonim ***** válasza:
69%

10: De honnét veszitek ezt, hogy 15-20 E fedezi azt, amit egy ember megeszik egy hónapban?

Miért, amikor egyedül laktok, ennyit esztek meg?

Van itt egy tegnapi topic, hogy 200 E-t keresnek ketten és nem tudnak belőle megélni, 100 megy kb. ebből kajára, hogyan lehetne belőle spórolni!

Honnét veszitek a 15-20E-t?

Próbáljon már egy felnőtt, 80 kilós férfi napi 500 Ft-ból jóllakni!

2013. nov. 16. 12:45
 14/23 anonim ***** válasza:
50%
4 tagú család, ő az ötödik, gondolom, a kondér kajából neki is jut egy tál étel, napközben meg eszik a munkahelyén
2013. nov. 16. 12:47
 15/23 anonim ***** válasza:
81%
amúgy meg ha jómódú a család, akkor nem 2 zsömlén fognak összeveszni, amit elcsomagol másnapra uzsonnának :)
2013. nov. 16. 12:49
 16/23 anonim ***** válasza:
27%
14: Ahány ház, annyi szokás. Nálunk például nincsen kondér kaja, nem főz senki közöset.
2013. nov. 16. 12:50
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

1. Az, hogy "jómódú család" érdekes módon mindig a kivülálók véleménye, az, hogy nincsenek adóságaik, a legtöbb esetben nem a SOK jövedelmen, hanem a MEGGONDOLT kiadásokon múlik. De a te esetedben eleve lenyegtelen, hogy nekik mennyi a jövedelmük,m ha TE költözöl oda, akkor a saját "fogyasztásodat" neked kell állni.

2. Ha odaköltözöl és ott élsz, akkor a rezsi 1/5-ét jogos fizetned, illetve a kajaköltségeknél is ennyi legalább elvárható, ha netán sokkal többet eszek, mint a család tagjai, akkor ennél többet.

3. Az, hogy "jut nek a sokból" nem érv, mert ha többet föznek, akkor azt egy kivülálló nélkül is megeszik, ha más eszi meg, akkor azért fizeti is illik.

4. A legokosabb, ha MIELÖTT odaköltözöl, megbeszélitek a szülökkel, hogy szerintük mennyi rezsi- és mennyi kajaköltség az, amit elvárnak. Ha ezt sokallod, akkor megmondhatod, ha belemennek, akkor rendben van, ha nem, akkor VAGY elfogadod, VAGY nem költözöl oda.

5. Azt elvárni, hogy egy két gyerekes család eltartson egy félig-meddig idegent, nem elvárható.

2013. nov. 16. 12:58
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
Hogyha meg nincs közös főzés, akkor a hűtőben kérjen egy polcot, ahol az ő dolgai vannak, és akkor vásároljon külön, ami neki kell, ebből sincs vita, a rezsi 1/5-e meg korrekt :)
2013. nov. 16. 13:09
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is kb. 1/5 része a rezsinek, a kajának.
2013. nov. 16. 13:15
 20/23 anonim ***** válasza:
Arányosan, azaz a rezsi és a kaja ötödével. Esetleg némi pluszt adnék, végül is így te is spórolsz egy csomót, hiszen nem kell albérletezned.
2013. nov. 16. 20:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!