Megbántanám őket? De én menni akarok.
Kiköltöztünk külföldre a szüleimmel. Lassan másfél éve vagyunk kint. Természetesen a munkalehetőség miatt mentünk ki. Ők angol iskolába járatnak, ami nem kis pénz és tényleg mindent megtesznek, hogy nekem jó legyen. De én nem érzem jól magam. Rövid távon nevetek, meg jófejek az osztálytársaim meg minden, de hosszútávon folyamatosan szomorú vagyok. Hiányzik a legjobb barátnőm és a többiek is. Ezért most kitaláltuk a barátnőmmel, hogy év végén hazamegyek és hogy majd náluk lakom és úgy folytatom otthon a gimit. Még nem avattuk be a szülőket és még várhat is azthiszem, de nem tudom, hogy tényleg megtegyem e. Hiszen ők csak jót szeretnének.. Mit tegyek? (amúgy a barátnőm szülei simán beleegyeznének, és azthiszem apukám is könnyen venné.. de anyukám..:S)
16 éves lány vagyok
Az angol iskola ingyenes! Miert irod, hogy "nem kis penz az iskolaba jaratas".
Szerintem felesleges visszamenned Magyarorszagra.
2 evet birjal meg ki, es 18 evesen visszamehetsz, akkor mar nagykoru vagy, felelos leszel majd sajat magadert! Amugy pedig a nyari szunetet toltsd Magyarorszagon.
Miert erzem ugy, hogy te nem is elsz kulfoldon???
Tapasztalatból beszélek. Mi is elköltöztünk Stoke-ba, és hosszútávon ugyanígy voltam. Sokkal, ezerszer jobb itt élni Magyarországon, csak persze a munkalehetőség... De ha úgy érzed, hogy haza szeretnél jönni, akkor gyere haza. Később megbánhatod, hogy kinn maradtál. Anglia piszkos, tele van mindenféle jött-ment néppel, az emberek igénytelenebbek, az időjárás is rossz. Én fél év után már kikészültem tőle, teljesen. Soha sem bánom meg, hogy hazajöttem Magyarországra, mert itt érzem otthon magam és nekem ez az érzés elengedhetetlen.
20F
Ezt ti nagyon aranyosan megbeszéltétek, kár, hogy épp a szülőket hagytátok ki.
Én nem örülnék neki, ha a lányom be akarná költöztetni a kis barátnőjét. Ittalvás vagy ilyesmi nyugodtan, eljöhetnek nyaralni is, de hogy ide is költözzön? Nézd én nem szívesen kerülgetnék, egy -tetszik, nem tetszik - idegent a házamban, puszta felebaráti szeretetből hosszú távon. Egyszerűen zavarna, hogy nem élhetnénk a normális megszokott családi életünket, egy kakukk fióka miatt.
Nem angliában vagyok, így NEM ingyenes az angol iskola. A barátnőm szüleit szeretem, többször is voltam már úgy, hogy heteket voltam náluk. Tényleg nem szeretném megbántani a züleimet, de ha ilyen módon elmegyek akkor nagyjából azt is lehetne mondani hogy bentlakásos suliba megyek. Mert annyi az egész, hogy a bentlakásos suli helyett a barátnőmhöz megyek. Halványan egyébként utaltunk a témára a szülőknek. Apukám egyszer saját maga hozta fel hogy ha én jövőre úgy döntök hogy haza akarok menni például egy bentlakásosba akkor természetesen menjek. A barátnőm apja meg egyszer azt mondta, hogy akár következő évben mehetek is oda lakni.. nah igen ezek a pozitívumok. De a legtöbb komment amit írtatok arról szól, hogy nagy lehetőség. És itt a bökkenő. Hogy szerintem is az, de mennyit ér ha közben szomorú vagyok? Mennyit ér ha közben a legjobb éveim csak úgy elszállnak? A tini éveim, amíg még akár gyerekesen viselkedhetek ha akrok, de akár lehetek nagyon felnőttes is. Egy felnőttől többet várnak. És ha én csak 18 évesen megyek haza akkor elúsztak a tini éveim. Itt minden más. Az emberek alapjáraton másmilyenek. Csúnyák és elég sok gyerekes vagy szemét.. az előző évben volt egy magyar lány akivel egy suliba jártam. Szinte csak ő volt a barátom meg az ő barátai. De ők elmentek a következő évben. És sajnos az ő barátai is elköltöztek. Vissza angliába, franciaországba, horvátországba.. És a mostani év mégrosszabb. A barátnőmmel minden nap beszélünk msn-en. És az igazat megvallva elég sokat sírunk is a képernyő előtt. A másik, hogy nem tehetem meg, hogy csak hazamegyek szünetekben, mert repülővel lehetne csak az meg sajnos drága.. így kb egyszer látom egy évben a barátaim és ez nagyon kevés.
Ha a szívemre hallgatok akkor menekülök innen amilyen gyorsan csak tudok, viszont ott van az eszem is, ami meg gondolkodik és az a baj, hogy ez tényleg egy esély.. amit én sajnos nem tudok kihasználni, mert nem jó. És ott vannak a szüleim akik tényleg csak jót akarnak.
Nemtudom mennyit használt, hogy mégjobban körülírtam. Remélem egy kicsit azért használt. Örülnék ha megint válaszolnátok és köszi az eddigi válaszokat is.
tegnapi 21:50-es vagyok
és én is csak ismételni tudom magam.
Szerintem ezt így, ahogy leírtad nekünk, nagyon komolyan mondd el a szüleidnek! Egyetértek abban az előttem szóló sráccal, hogy a nyelvtanulás egy dolog, de van más is. Többek között az is, hogy ne legyél krónikusan depressziós, ez hosszútávon beleéghet a személyiségdbe! Én ezt tényleg komoly gondnak látom! Sőt tovább megyek, szerintem beszélned kellene egy pszichológussal is, aki otthon van az ilyen témában.
De mindenek előtt a szüleiddel!!! Az nem jó, ha kész tények elé állítod őket, hanem mondj el nekik mindent, amit érzel ezzel kapcsolatban töviről hegyire! S nekik kell segíteniük, hogy megoldást közösen találjatok!
Amit fent írtál, még annyit reagálnék, hogy attól szerintem ne félj, hogy éveket veszítesz el (gyerek-felnőtt, gyerek-felnőtt) stb. Ez csak egy álomvilág. Ugyanezek a problémáid itthon is meglennének....
Ez hozzátartozik a tinédzser feeling-hez.
S az sem reális, hogy a későbbi éveidet már nem fogod úgy élvezni. Nem veszik el semmi, hidd el! Ezek a kint töltött évek ugyanolyan értékesek, mint a többi! Ezt majd csak akkor fogod megérteni, ha idősebb leszel. De mégegyszer leírom, én is látok itt problémát, az pedig a depresszióra való hajlásod. Ezt semmiképp ne hagyd magadban! A lényeget erről fent már leírtam.
Köszi mindkettőtöknek, bár a depresszió szerintem még egy kicsit túlzás:) Megfogom beszélni velük. Én sem úgy gondoltam, hogy rögtön a tényekkel kezdek. Csak nehéz.. És ha átgondolom tudom, hogy néhány év múlva én sem így fogom ezt látni, de még sajnos így látom.
(azért tűnhetett egy kicsit depressziósnak az írásom mert akkor totál kész voltam.. főleg a válaszok miatt, amikre amúgy számítottam is..)
De pont azért raktam fel a kérédést, hogy lássam mennyi szól ellene és mennyi mellette. Inkább csak valami támpontot kerestem. Eldöntöttem, hogy megkérdezem őket, csak nem tudtam mire számítsak.
Inkabb a baratnod menjen ki hozzatok lakni, sokkal jobb lenne ugy! Egyutt is lennetek, es o is tanulna a nyelvet. Amugy hol eltek? Mert azt meg nem olvastam sehol a kommentjeid kozott.
Ha valamelyik szulod lennek, nagyon szomoru lennek, de egyben merges is, hogy rosszul erzed magadat kint.
Bar nem ertem, hogy hol eltek? Hol jarsz angol iskolaba? Hol vagytok?
A szuleid tudjak egyaltalan, hogy te milyen rosszul erzed magadat kint? Nagyszuleidhez haza tudnal menni, tudnal naluk lakni? Mert ha igen, akkor azert jobb lenne ott, mint a baratnodeknel. Azert a baratnod szuleinek ez egy oriasi felelosseget jelentene, ha ott laknal naluk. Egy tinedzsert bevallalni?! Nem jatek.
Szoval hol eltek?
Most mindeki azt fogja mondani hogy te jó ég.. mert Cipruson.. de nekem nem a hely ellen van kifogásom, hanem úgy inkább az ellen, hogy kinnt vagyok..
Tudom, tudom, megtanulom a nyelvet és sokkal jobb lesz a jövőben.. de én nem csak a jövőben szeretném jól érezni magam.. szerintem ezt azért meg lehet érteni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!