Hogyan tudnám rávenni az élettársamat, hogy kezdjen magával valamit?
5 éve élünk együtt,én 27F,ő 25N
3 éve költöztünk össze,viszont neki "jövedelme" jelenleg csak műkörmözésből van,ami változó,de havi 35-40 ezer forintot jelent....
Én már egy éve veszekszem vele,hogy keressen egy normális munkahelyet,ahol normális fizetést kap!
Felőlem ha akarja mellette csinálhatja ezt a körmözést,mert nála ez inkább hobby mint munka!
DE nem,szerinte jó ez így,mert én keresek (igaz hogy elég sokat),nem vagyunk rossz helyzetben.
Viszont az ő pár tízezre arra elég,hogy belead a rezsibe,(csak a rezsi 60 ezer forint,télen több) a kajába,a ruháit,tisztasági dolgait + ezt-azt én veszem....
Engem az bánt,illetve sért,hogy ennyire elkényelmesedik,és mindennel rám vár..

Nem tudom, én nem értem teljesen. A háztartás amúgy vezeti? Rendben tartja?
Téged ez elvi szinten zavar. Megértem.
De ha sokat keresel akkor az ő kis fizetése nem tudom miben fog számítani. Csak elvi szinten, persze.
De most elmegy, tegyük fel keres 100 000 forintot, és akkor elkérsz 30-at a rezsi felére, meg a kajára még x forintot, és vegye magának a cuccait...oké. És? Tulajdonképpen érdemben mi fog változni azonkívül, hogy neked marad plusz 60 000 forintod? Mi a szándékod azzal a pénzzel? Csak azért kérdem, mert ez is fontos.
(A TB-t amúgy fizetheti magának.)

Jó persze. Igazából az elvi dilemmával tisztában vagyok, csak a gyakorlati oldalát próbálom megvilágítani. Hogy a kettő nem mindig egyezik.
Ha egyedül élne, akkor is kirúghatnák. Csak akkor egyedül nem lenne pénze. Ha GYES-en lenne a nő, akkor is kirúghatnák a férfit.
A nő valószínűleg másfajta családmodelleben gondolkodik. Ezt meg kell akkor beszélni.

Amúgy nem értem miért kell lepontozni, csak mert nem értek egyet.
Egy rakat pénzt keres. Eltartja. Nem tart senki pisztolyt a fejéhez.
Na ha nem tetszik neki, akkor tegye ki, oszt keressen olyan aki keres pénzt. Ennyi.
Így jó?

Nem olyan bonyolult ez, zárd el a pénzcsapot, és meg van oldva. Kaja legyen otthon, a számlák legyenek befizetve, azon felül, ha valamire szüksége van, szerezzen rá pénzt. Magadnak természetesen vedd meg, ami kell.
És azért én elgondolkodnék a helyedben, hogy akkor is kellenék-e neki, ha pl. minimálbért keresnék...

És emellett az otthont rendben tartja? Ő mos/főz/takarít, vagy te kiveszed a részed ebből? Ok, hogy keveset keres, de gondolom, ha ezzel foglalkozik, akkor nem lehet valami túl jó végzettsége. Tehát ha talál is munkát, jó, ha 80-100et fog keresni. Alig lesz otthon, és a házimunkát is meg kell osztanotok. A fő kérdésem, hogy miért nem tisztáztad már az elején, hogy te nem akarod eltartani? Miért költöztél össze egy munkanélkülivel, ha nem akartad eltartani?
Meg is értelek, de közben meg azt gondolom, hogy ha neked ez nem tetszik, akkor miért élsz vele 3 éve.

Én most írok először a kérdéshez (látom van másik 78% is).
Figyelj kérdező, nekem van pont hasonló ismerősöm. Igaz ők már házasok, de 30 évesek, szóval fiatalok.Ugyanez a szitu. A csaj minden napjai a műkörmözésből állnak, a pasi jól keres. Igaz az ő férje támogatja ebben, sőt egy nagyon elegáns helyen most nyitottak szalont.
Pedig náluk aztán a csaj még főzni sem tud, étteremben esznek mindig.
Most nem azt mondom, hogy ez lenne a természetes, csak azért írtam, hogy van erre is példa. A férjnek jól fizető állása van, gondolom a nő fizetése nem oszt, nem szoroz.S ő neki az a lényeg, hogy a csaj ne otthon üljön (mint sok gazdag pasi felesége), hanem a hobbijával foglalkozzon.
Persze én megértelek, hisz ti még se házasok nem vagytok, s nem is minden pasi gondolkodik így.
Én mindenképp azt tanácsolom, hogy te nem akarod őt eltartani, s ütköznek a nézeteitek.

Utolsó mondatom egy kicsit zagyva lett, bocsi.:)
Szóval mindenképp azt tanácsolom, hogy beszéld meg vele, hogy te nem fogod őt eltartani, s más a nézeted erről a dologról.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!