Hány évesen költöztetek el otthonról? Szüleitek, hogy viselték? (A többi lent)
17 éves vagyok ,de már nagyon el szeretnék költözni. Csak a költözés jár az eszemben. Hogy készüljek fel rá. Arra gondoltam ,hogy 18évesen sulit váltok és ott leéretségizek (nem ide szerettem volna suliba járni csak az anyu azt mondta ,hogy ide fogok járni és kész...mivel a másik túl messze volt.)
A másik ,hogy 19 évesen éretségi után elmegyek fősulira (pl: angliába ott van egy ,ami tetszik nagyon) és ha végeztem ott maradnék és így jobban beletörődne?
Kérlek válaszoljatok az összes kérdésemre és adjatok valami tanácsot.
1.Hány évesen költöztetek el otthonról?
2.A Szüleitek, hogy viselték, hogy reagáltak rá?
3.Van ,aki csak az egyik szülőjével élt úl: az anyukajával az ,hogy viselte a költözést? (Nekem könyörög ,hogy ne menjek el)
4.Mit tegyek ,hogy ne könyörögjön és fogadja el ,hogy el megyek majd?
Valami tanács még esetleg?
Több okom is van ,hogy elköltözzek ezekből csak 3-at sorolnék fel.
1.Tudom ,hogy ezzel csak jót akarnak ,de akkor nem megoldás szerintem:
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__magany-egyedullet__50..
2.Már nagyon unom a cirkuszokat veszekedések.
3.Faluban lakom ,ami nagyon kicsi és szeretnék világot látni ez az életcélom...élvezni szeretném az életet utazgatni stb.. Mindíg is London volt az álmom ,de itt így nem lehet...
1. 18 évesen egyetem miatt másik városba, 23 évesen külföldre
2. Jól viselték, támogattak
3. Még tinikoromban váltak el a szüleim, de ettől függetlenül mindketten támogattak a döntéseimben
Kérdés:
- szerinted tényleg jó ötlet a suli utolsó évében intézményt váltani? iskolánként nagyon eltérő, hogy milyen szinten és hogyan oktatnak, én nem javasolnám...
- angolul vagy bármilyen más nyelven beszélsz legalább középfokon? Mert anélkül értelme sincs nekikezdeni a világlátásnak. Hogy a pénzről ne is beszéljünk...
Az angliai egyetemek tényleg fizetősek, és tényleg vannak elég drágák, de én nem látom lehetetlennek a helyzetet. Én a Leeds Metropolitan egyetemre tervezek felvételizni, és nem lehetetlen a bejutás európaiként. Az érettségi pontjaidat átszámolják UCAS pontokra (érdemjegy szerint), ha megvan a pontszám, várólistáról bevesznek a következő induló félévre. Az oktatás kezdetén külföldi diákoknak 8hetes, intenzív felzárkóztató nyelvi kurzust tartanak, főleg a szakmai tárgyakból. Ott a bibi, hogy ide nem 1300 font a tandíj évente, hanem 9600, és ha nem teljesítesz jól, hiába fizetsz, kidobnak és kész.
Londont tényleg felejtsd el kezdetnek. Európa egyik legdrágább városa; más angol városokban is van munka, de sokkal olcsóbb a lakhatás, sokkal többet tudsz félretenni. Ha pedig a kiszemelt tandíjat összespórolod, akkor tudsz annyit dolgozni egyetem mellett is, hogy fenntartsd magad.
A helyedben - ha lány vagy - au-pairnek jelentkeznék az érettségi után. Az összes fizetésedet félre tudnád tenni (ami akár 600 font is lehet havonta), ami mondjuk két év alatt elég sokat jelent. Azalatt kiműveled a nyelvtudásod, kereshetsz másik munkát, különköltözhetsz és elkezdhetsz egyetemre járni, és akkor még mindig csak 20 éves vagy. A diplomás fizetésedből pedig megengedheted magadnak, hogy Londonban élj.
Sok sikert.
Hát azaz igazság ,hogy én szlovákiában lakom sajnos. És itt olyan középiskolába járok ,ahol kapunk félévente és év végen ösztöndíjat ,amivel meg lehetne oldanni ,hogy Londoba járjak...Mmeg honaponként a tanulók kapnak 10€
Angolul szerintem egész jól tudok már. Tudok németül és szlovákul is.
+A suli szervez az éretségizős osztályoknak ilyen kirándulás teljesen ingyen (valami jól sikerült poject miatt nem tudom ,hogy van pontosan)ilyen látogatást országokba hétre indén a végzősek Angliában,Milánoban és és Franciaországba fognak látogatni ,ahol fognak praxnolni valamilyen cégnél ill. étteremnél ,ahol tesztelhetik a nyelvtudásukat,praxolnak és várost látogatnak ,de ez még az elsősönek nincs csak az utolsó osztályban azaz 4.ben vagy 5.ben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!