Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire fontos neked a...

Mennyire fontos neked a családod véleménye?

Figyelt kérdés

Ha nem tetszik a szüleidnek, közvetlen rokonaidnak a kedvesed, mit tennél? Ha nem tetszik a családodnak a lakásod, változtatsz rajta? Ha valamiben nem tudsz dönteni, a családod véleménye lesz mérvadó, vagy egy igazi baráté?

Minden ehhez kapcsolódó véleményre, történetekre kíváncsi vagyok. Köszi!

2009. nov. 16. 13:02
 1/10 anonim ***** válasza:
Amig még fiatal vki és otthon lakik a szüleivel addig jobban befolyásoljak a szülöi vélemények de a párválasztás sztem annyira magánügy és valojában az ember sajátmaga tudja mi a legjobb neki és igaz nehéz kikerülni aszülői "törödés-aggódás" bűvköréből de a véleménykéréssel nincs baj .Több szem többet lát de a végső döntés mindig a tiéd
2009. nov. 16. 13:08
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én családom nagyon széthúzó, sokan nagyon naivak, buták, vagy éppen agresszívek, úgyhogy csak annyira adok a véleményükre, amennyire muszáj.
2009. nov. 16. 13:12
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem feltétlenül kell mindennek úgy lennie ahogy a szülők akarják, akkor ha még ők tartják el a gyereket.

Egy szülő nem kényszerítheti rá az akaratát a gyerekére, azzal az indokkal, hogy ő tartja el.

2009. nov. 16. 13:24
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A párom nem tetszett -volt balhé, de megszerették. A lakást együtt vettük, de nem tetszett a fal színe nekik, maradt természetesen, mert nekünk tetszik. Ja, a lányom neve sem tetszik nekik, de az lett, amit mi szeretnénk. Tényleg?! Az autónk se tetszik. Hihi, ez vicces. Viszont minden hétvégén megyünk, mert így óhajtják.
2009. nov. 16. 13:24
 5/10 A kérdező kommentje:
engem úgy neveltek fel, hogy az én birodalmamban (vagyis lakásomban) ne az legyen a mérvadó, hogy másoknak mi tetszik. Ha nekem a rózsaszín fal tetszik a fürdőben, úgyis olyan lesz. És ha én nem akarok valamit, nem tudják rám erőltetni. Így a helyes, nem? Mindenkinek megvan a maga véleménye, hogy mi tetszik neki.és úgy döt ahogy jónek látja.
2009. nov. 16. 13:30
 6/10 A kérdező kommentje:
*dönt, jónak
2009. nov. 16. 13:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Nálunk mindig az volt a felállás (amúgy elég határozott, akaratos és keményfejű vagyok), hogy ha biztos voltam magamban (tökmindegy miről van szó, lakás, új pasi stb.), magasról lesz...m, hogy ki mit gondol, legyen az akár a családom. Én azt vallom, hogy a család azért család, hogy elfogadjanak olyannak, amilyen vagy, és melletted álljanak, amikor szükséges. Én úgyanígy teszek, és ezt várom másoktól is. Valamint, mindig is őszinteségre neveltek, arra, hogy ha valami van, akkor ne sunnyogjak, mondjam meg, azt is ha valami nem tetszik. Azért nenhéz ez most Nekem, mert férjm családjában nem egészen ez a módi. Oltári sunyizások mennek, Én meg a magam nyers őszinteségével állandóan kihúzom a gyufát, de nem érdekel, Én így érzem jónak a dolgokat.
2009. nov. 16. 14:08
 8/10 anonim ***** válasza:
Anyu az a fajta, aki azt hiszi, hogy neki mindenbe joga van beleszólni, és mindent jobban tud mint bárki más. Igyekszik mindent ráerőszakolni az emberre, ha az nem bólogat neki jön az érzelmi zsarolás, "csinálj amit akarsz, neked úgyse lehet semmit mondani" aztán napokig nem szól az emberhez. Amíg nála laktam, hogy ezt elkerüljem sok mindenben engedtem. Gyerek nevelésben sokszor kikértem a véleményét, de csak amíg kicsi volt a lányom. Azt elsimertem, hogy akkor sok hasznos dolgot mondott, viszont ahogy nőtt nála is átment ebbe a zsarolós, okoskodásba és túlzott aggodalmaskodásba. Mikor a saját lakásomba költöztünk próbált bele szólni, hogy mit, hogy csináljunk, milyen legyen a lakás, minek kutya stb. Volt, amit megfogadtam (mert szokott azért tényleg jó tanácsokat is adni), de akkor már nem engedtem. "Vicces", hogy lassan 30 éves vagyok, de még mindig próbál irányítani, dirigálni, úgy kezelni mint egy 3 évest. Mióta külön lakom tőle azóta egyáltalán nem érdekel a véleménye, keveset beszélünk, mert úgyis csak veszekedés a vége. Fogadkozik, hogy nem szól bele a dolgokba, de aztán csak kezdődik minden előről.
2009. nov. 16. 14:13
 9/10 A kérdező kommentje:
Nekem nem szoktak semmibe beleszólni, szerencsére. Sem párválasztás, sem más. Ha akarok, kékre festem a hajam. Persze utána kapnám a csesztetést, hogy ők megmondták volna, hogy hülyén áll.
2009. nov. 16. 15:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Igazából egyáltalán nem érdekelnek. Az én életem, úgy élem, ahogy nekem jó. Az én lakásokómat, szobámat úgy rendezem be, ahogy nekem jó. Mindig meghallgatom a véleményüket, van, hogy igazat adok nekik, de összességében én döntök. Nem érdekel a hiszti (szerencsére anyámat sikerült leszoktatnom róla), sem a teátrális nagyjelenetek hada.

Olyan nincs, hogy ne tudnék dönteni. Nem hagyom befolyásolni magam olyan dolgokban, amiken sok minden múlhat. Hiszek abban, hogy minden helyezetből ki tudom hozni a legjobbat, ha pedig tévedek... Hát, ez is benne van a pakliban. Az ember az élettől kapott pofonok által lesz egyre bölcsebb, tapasztaltabb. Persze amint pofára esel, jönnek a kedves rokonok az "ugye én előre megmondtam"-rizsával, és igazuk van. Tényleg megmondták, de ha mindig mindenben hallgatnánk a rokonokra, akkor én pl. most nem élnék boldog házasságban, nem mertem volna bevállalni a külföldre költözést (ahol megtaláltuk a számításunk), mert a túlféltő család mindig mindenről le akart beszélni, ezt pedig az "én vagyok az idősebb, én jobban tudom"-jellegű szöveggel támasztották alá. Hát, van, mikor az idősebbek is mondanak hülyeségeket...

Szóval én általában magamra hallgatok, és csak másodlagosan érdekel a családom vagy a barátaim véleménye. Eddig úgy tűnik, jól is van ez így.

2009. nov. 16. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!