Mennyire fontos neked a családod véleménye?
Ha nem tetszik a szüleidnek, közvetlen rokonaidnak a kedvesed, mit tennél? Ha nem tetszik a családodnak a lakásod, változtatsz rajta? Ha valamiben nem tudsz dönteni, a családod véleménye lesz mérvadó, vagy egy igazi baráté?
Minden ehhez kapcsolódó véleményre, történetekre kíváncsi vagyok. Köszi!
Nem feltétlenül kell mindennek úgy lennie ahogy a szülők akarják, akkor ha még ők tartják el a gyereket.
Egy szülő nem kényszerítheti rá az akaratát a gyerekére, azzal az indokkal, hogy ő tartja el.
Igazából egyáltalán nem érdekelnek. Az én életem, úgy élem, ahogy nekem jó. Az én lakásokómat, szobámat úgy rendezem be, ahogy nekem jó. Mindig meghallgatom a véleményüket, van, hogy igazat adok nekik, de összességében én döntök. Nem érdekel a hiszti (szerencsére anyámat sikerült leszoktatnom róla), sem a teátrális nagyjelenetek hada.
Olyan nincs, hogy ne tudnék dönteni. Nem hagyom befolyásolni magam olyan dolgokban, amiken sok minden múlhat. Hiszek abban, hogy minden helyezetből ki tudom hozni a legjobbat, ha pedig tévedek... Hát, ez is benne van a pakliban. Az ember az élettől kapott pofonok által lesz egyre bölcsebb, tapasztaltabb. Persze amint pofára esel, jönnek a kedves rokonok az "ugye én előre megmondtam"-rizsával, és igazuk van. Tényleg megmondták, de ha mindig mindenben hallgatnánk a rokonokra, akkor én pl. most nem élnék boldog házasságban, nem mertem volna bevállalni a külföldre költözést (ahol megtaláltuk a számításunk), mert a túlféltő család mindig mindenről le akart beszélni, ezt pedig az "én vagyok az idősebb, én jobban tudom"-jellegű szöveggel támasztották alá. Hát, van, mikor az idősebbek is mondanak hülyeségeket...
Szóval én általában magamra hallgatok, és csak másodlagosan érdekel a családom vagy a barátaim véleménye. Eddig úgy tűnik, jól is van ez így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!