Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan mondjam majd meg (ha...

Hogyan mondjam majd meg (ha eljön az ideje -és mikor? ) a gyerekemnek, hogy aki neveli, az nem a "valódi" apja? Elvált szülők, nevelőapa nevelte gyerekek: nektek hogyan ment ennek a helyzetnek a feldolgozása?

Figyelt kérdés
Volt párommal már a terhességem elején szakítottunk (mert bántalmazott és kiderült hogy meg is csal, plusz rendőrségi ügyei is vannak...- nem is tartjuk azóta a kapcsolatot, a gyerek az én nevemet kapja majd), azóta lett egy új partnerem, aki nagyon szeret minket, szinte együtt várjuk a babát (december végén fog megszületni). Együtt fogjuk felnevelni is, de én nem akarok hazudni a gyereknek, tudnia kell szerintem, hogy nem tőle származik. De ezt hogyan, és mikor lehet elmondani egy gyereknek, hogy ne okozzon túl nagy törést? Annyi biztos, hogy fokozatosan szeretném neki elmondani az igazságot, apró lépésekben. Aki volt már hasonló helyzetben, adjon tanácsot! Azokra is kíváncsi vagyok, aki ugyanígy nevelkedtek: ti hogyan vettétek, amikor megtudtátok, hogy nem a vér szerinti apátok az, aki nevel titeket?
2009. nov. 16. 10:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
rokonságunkban van hasonló eset. Ott még csak 1,5 éves a kisfiú, de a nevelőszülei úgy határozták el (szakemberek véleménye is ez), hogy gyakorlatilag bele fog nőni a ténybe, hogy nem a vér szerinti szülei nevelik. Így nem lesz megrázkódtatás, szinte természetes lesz. Valójában a gyerekek nem csinálnak ebből akkora tragédiát, ami megviselné őket, ha titkolóznak a szülők, és már felnőtt fejjel szembesítik a ténnyel, kiderül, hogy eddig hazudtak. Szóval, csak őszintén!
2009. nov. 16. 15:38
 12/15 anonim ***** válasza:

Ezt nem szabad eltitkolni.Azt nem tudod,hogy mit hozhat a sors ami miatt veletlenul fog kiderulni.Tegyuk fel,hogy a mostani tarsadnak vagy a szuletendo gyermeknek az elete soran valami miatt pl. veratomlesztesre vagy gerincvelo atultetesre lenne szuksege.Az elso az,hogy megvizsgaljak a szuloket, a kompatibilitàs miatt, ami eletmento lehet.

Mit fogtok tenni? Nem vetitek ala magatokat a vizsgalatoknak, hogy ne deruljon ki az igazsag?

Vagy egy eleten at abban a felelemben lesztek, hogy csak ki ne deruljon?

Ez nem egy olyan eset amit titkolni kene.

A gyerekek sokat kerdezoskodnek,mindig csak arra kell valaszolni amit eppen kerdeznek, nem kell eloadast tartani nekik,mert akkor osszezavarodnak.Igy az o tortenete is aprankent es termeszetesen fog eljutni hozza.Sok sikert!!!

2009. nov. 16. 16:45
 13/15 A kérdező kommentje:
Semmiképp nem szeretnék titkolózni a gyerek előtt, ezt nem tartom etikusnak,sőt pszichésen rombolóak az ilyen titkok, erről sokat tudok (ld. transzgenerációs transzmisszió elmélet: az elhallgatott dolgok búvópatakként aláássák a pszichés egészséget). De "rázúdítani" sem szeretném a fanyar tényeket, hogy milyen ember volt az apja, miért hagytam el, viszont szépíteni sem fogom. Úgy gondolom, majd fokozatosan "adagolva" fogom neki elmondani az igazat, ahogy érik, és csak akkor beszélek erről,ha ő kérdez. Azt már tudni fogja az elején, hogy az apja nevelőapa, mert az én nevem fogja viselni. Ettől még remélem apának fogja szólítani. Köszönöm a tanácsokat!
2009. nov. 16. 21:42
 14/15 anonim ***** válasza:
kíváncsi vagyok, hogy a " tegnap 11:39"-os hozzászólás miért lett ennyire lepontozva, mikor kb az emberek nagy része ugyanazt írta.
2009. nov. 17. 11:00
 15/15 anonim ***** válasza:
Én ismerek egy családot a nagyobbik gyerek nem az apjáé de a másik két kissebb igen! és sztem ez teljesen rendben van, hogy azt mondták, hogy az övé a gyerek, hisz már pici kora ö neveli nagyon sokat megad neki nagyon jóban vannak(még jobban mint a picikkel) szóval sztem ez teljesen elfogadható, csak ö is megdolgozik a pénzért, és saját gyerekeként szépen tudja nevelni! Mint majd a további közös gyereketeket is! És nem lesz az hogy az egyik nem az övé a másik meg az övé... szépen sajátjaként tudja mindkettőt vagy többet akár!
2009. nov. 17. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!