Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túlreagálom? Tanácsot kérnék!

Túlreagálom? Tanácsot kérnék!

Figyelt kérdés
Két hónapja költöztünk össze a párommal, velünk él a kisfiam és a párom kislánya. A kislány anyukája kitalálta, hogy szülinapi buli tart a kislányának és a páromat is várják rá. Nekem furcsa az ötlet (plusz az ex még most is kapaszkodik utána), szülinapi parti persze nálunk is lesz csak oda a családot várjuk nem a régi sulis pajtásokat. Régen a párom szórakoztatta mindig a gyerekeket az ilyen partykon, de én most úgy érzem, hogy ez már nem az Ő "feladata", legalábbis nem akkor, ha a volt párja rendezz a lányának v-mit.
2013. nov. 4. 14:49
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Őszintén megmondom, hogy azért fura nekem ez, mert a vér szerinti anyukája már kétszer elhagyta őket (egyszer karácson este úgy, hogy 10 napig semmit nem tudtak róla és a telefont kinyomkodta). És a házért meg egy kocsiért cserébe lemondott a gyermekéről, most meg mézes-mázos vele és a párommal is. Bízom a páromban és tudom is, hogy sem nőként sem, anyaként nem tekint az exére. Csak furcsa nekem ez a helyzet, mert én is elváltam 12 év után és normális a kapcsolatom a kisfiam apukájával, de mivel már új családot alapítottunk és talán már a közös gyermekünk is úton van, ezért nem érzem úgy hogy az exekkel kéne ilyen és ehhez hasonló programokat megosztani. De lehet, hogy túlbonyolítom.
2013. nov. 4. 17:37
 12/14 anonim ***** válasza:
50%
Nem túlreagálás, de... nincs mit tenni. A párod exével nem kell hadat viselni. Ne érezze, ne tudja, hogy téged ez zavar. Ha bízol a párodban, akkor nincs gond. A párodnak elmondhatod a fenntartásaidat, de másnak nem kéne, leginkább a gyerek ne tudjon róla. Ha nem szereted a párod exét, akkor ne okozz neki örömet. A kislánynak se jó, ha zajosan ellenséges a viszony. Elmérgesedett helyzetben biztosan az anyja pártjára áll, ami természetes reakció egy gyerektől.
2013. nov. 4. 21:10
 13/14 anonim ***** válasza:

"Hát persze, utplsó. Mert te olyan nagylelkű vagy, hogy a férjed új csaját meg annak a gyerekét mosolyogva fogadnád, megpuszilgatnád azt a nőt, akit most az exed kúrogat, főznél nekik, meg minden... Hihető."

Mi ebben a fura? Az exem az exem. Minden tekintetben a múltat képviseli. A múltam egy része, ezen nincs mit megtagadni. A párom múltjába pedig mégúgy sics jogom belerondítani, mint a sajátoméba.

2013. nov. 4. 23:02
 14/14 anonim ***** válasza:
26%

A szereplőket egyenként kell nézni, abból áll össze a kép.

Az exférjnek nem igazán kellemes az ilyen helyzet, de viseli a gyereke kedvéért. Sokan vannak, akik áldozhatnának azért, hogy a gyereket nevelhessék válás után, de nem mindenki teszi meg. Vannak akiknek kényelmesebb, ha az anyjuknál hagyja, mert így egyszerűbb az életük az új kapcsolatukban.

A gyerek szereti az ilyen eseményeket, ahol apu és anyu együtt van. Bármilyen is az anyja, neki azt tűrni kell, más pártjára nem igazán állhat, mert… ilyennek vagyunk kódolva. Őt távol kell tartani a vitáktól.

A kérdezőt meg lehet hívni (illene) egy családi eseményre, mert a dolgok átrendeződtek, egy új család tagja. Ha nem hívják, akkor nem vesznek tudomást a létéről. Viszont a kérdező aligha érezné jól magát azon a rendezvényen, mert az exfeleséggel egy légtérben bármi megeshet. Különösen akkor, ha az exfeleségben van egy kis „kútmérgező” hajlam, mert vissza szeretné szerezni az exét. Ilyen nőknek már az is siker, ha ki tudja zökkenteni az exférje új társát a nyugalmából. Ha a kérdező 100%-ig megbízhat a párjában, akkor mosolyogva kezelje a történteket. Az jó a párjának, jó a gyereknek, jó az exfeleségnek (ha nincs rossz szándéka az üggyel) és jó neki is, mert nem kell egy fedél alatt mosolyogva eltöltenie egy estét az exfeleséggel. Ha mégis rossz szándékai lennének az exfeleségnek, akkor ez a mosoly nagyon rossz lenne neki, mert a rendezvénnyel nem jutott előbbre.

2013. nov. 5. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!