Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Támogatnád-e közeli családtago...

Támogatnád-e közeli családtagod májtranszplantációját?

Figyelt kérdés

Azzal a tudattal, hogy betegségét alkoholizmusa okozta, senkire nem hallgatott,segítséget, elvonót elutasított. Közben tudod, hogy több száz olyan ember vár májra, akik soha nem ittak alkoholt, de önhibájukon kívül elkapták a hepatitist, és csak a májátültetés segítene rajtuk.

De ők halnak meg, mert a donor máj alkoholista családtagodhoz kerül.

#májtranszplantáció alkoholistáknak #hepatitiseseknek
2013. nov. 3. 12:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
94%
Megértem azok hozzátartozóit, akik nem kaptak szervet és emiatt veszítették el rokonukat, barátukat (egy tüdő hiányában, sajnos, mi is így jártunk jó barátunkkal). Mégis úgy gondolom, nem vagyok én senki sem, hogy megítéljem, ki "érdemli meg" a második esélyt és ki nem. Úgy gondolom, hogy ez nem az én dolgom, és nem az én kompetenciám eldönteni. Aki bajban van, azt támogatom, amennyire tőlem telik és remélem vele együtt a legjobbakat. Nem illeszkedik az értékrendembe, hogy megítéljem, ki érdemli meg az életet és ki nem, úgy gondolom, senkinek nincs joga ítélkezni.
2013. nov. 3. 13:15
 12/12 anonim ***** válasza:
Ha lett volna erre lehetőség, akkor én segítettem volna a férjemnek. Még most is élne..élhetne.. alkoholos májcirrózisa volt. Ő 2017 óta nem ivott, viszont kialakult a májcirrózis.
márc. 16. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!