Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire néznétek jó szemmel...

Mennyire néznétek jó szemmel ha barátnőtök/feleségetek a szülőszobán a legjobb barátnőjével szeretne lenni, nem a párjával?

Figyelt kérdés
2013. nov. 2. 22:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
32%
#8 "Hagy döntse már el ő, kit akar maga mellett tudni!" - persze, eldöntheti nyugodtan, miért is ne. Ahogy a párja is eldöntheti, hogy neki ez kellett-e... tudod, ez egy olyan furcsa helyzet, hogy a nőnek is, meg a férfinak is megvan a maga saját döntési joga, lehetősége...
2013. nov. 2. 23:30
 12/20 anonim ***** válasza:
89%
Ha nem akarja, hogy bent legyen, nem szabad erőltetni. Én szülőszobán dolgozom, sokan vannak, akik nem szeretnék, hogy a párjuk ilyen helyzetben lássa őket. A szülés nem úgy zajlik, mint a filmeken. Elég sok a vér,sokszor hánynak vajúdáskor, és ha nem kap az anya beöntést, akkor a végén általában nem csak a baba jön, hanem más is... Sokszor van olyan is, hogy az elején, amikor még nem történik semmi lényeges, addig bent van az apa, amikor jön a baba akkor kimegy, és ha rendbe tettük az asszonyt akkor visszajön. Egyébként a szülés elég hosszadalmas, általában sok órán keresztül tart, bent lehet lenni felváltva is a barátnővel. Ahol én dolgozom, ott meg többen is bent lehetnek egyszerre, szóval szerintem lehet találni olyan megoldást, ami minden félnek megfelel.
2013. nov. 2. 23:36
 13/20 anonim ***** válasza:
78%
Ezt első sorban meg kéne egymás között beszélni, de fontos, hogy senki se erőltessen a másikra semmit sem, mert abból semmi jó nem fog kisülni. Én egy fordított esettel találkoztam, ahol a nő ragaszkodott nagyon az apás szüléshez, míg az apuka inkább kihagyta volna. A születés csodálatos esemény, de nem szép, sokszor az ilyen ráerőltetésékből szexuális problémák lesznek, stb. Ha nő nagyon nem érezné kényelmesen magát ha bent vagy akkor inkább tartsd tiszteletben, de elsőnek beszéljétek meg.
2013. nov. 3. 00:41
 14/20 anonim ***** válasza:
56%
nekem anyukám jelenléte volt a legmegnyugtatóbb a szülésnél,szerintem ilyenkor az a lényeg,hogy a kismama "jól érezze magát"nem találom furcsának
2013. nov. 3. 06:53
 15/20 anonim ***** válasza:
35%

Bolhából, elefántot.

Hogy is volt tegnap az a kérdés, hogy a nők kreálnak mindenből problémát?...

2013. nov. 3. 08:26
 16/20 anonim ***** válasza:
86%

Hát halljátok, gratulálok ahhoz, hogy ha nekem jó volt, hogy a barátnőmmel voltam, a férjemnek jó volt, akkor mi baja ezzel azoknak a savanyú embereknek, akik ezt képesek lepontozni.

Szüléskor ne az legyen velem, akit a legjobban szeretek, hanem az, akitől a legtöbb segítséget kapom. És nekem az nem a férjem. NEkem fontos volt abban a néhány órában, hogy ne azzal kelljen törődnöm, vajon jól van-e, bírja-e még, hanem magamra figyeljek. Ő pont így látta, ezért nem is akart bejönni. Az orvosomtól meg külön rendes volt, hogy (bár pénzt nem fogadott el, mert kollégák voltunk) addig nem hagyta a folyosón a kezét tördelve ücsörögni, hanem kávéztak és tévéztek az orvosiban.

Sajnálom, hogy mostanában szinte elvárás lett az apás szülés, ami az esetek jó részében nem jó vagy az apának, vagy az anyának, vagy egyiknek sem, de hát mit szólnak az ismerősök.

2013. nov. 3. 09:00
 17/20 anonim ***** válasza:
74%

csak a saját véleményemet/érzéseimet tudom leírni.

nos, nekem is fura lenne ha a párom a szülőszobára elkísérne. oké, annyiban talán pozitív a hatása, h látja milyen fájdalmakat élek át, talán meg is érti, h nem egy teadélután ez a szülés, és együtt leszünk részesei a csodának, mikor a közös babánk kibújik a pocakból. (csöpögős lányregény vége :D)

annyiban viszont negatív, hogy méltatlan helyzetben lát, esetleg kiabálok vele, mert annyira elveszi az eszemet a fájdalom, szegény csak sajnál, de érdemben nem tud annyit segíteni, illetve olyat lát, ami később nem lesz jó hatással a szexuális életünkre.

legszívesebben anyukámat látnám magam mellett, hiszen ő már átélte egyszer ugyanezt, vagy legalábbis valami nagyon hasonlót (bár nekem anyum azt mesélte, h úgy ugrottam ki mint a pezsgősdugó :D), és olyan segítséget tud nyújtani, ami enyhíti a fájdalmakat, félelmeket. nagyon jó a viszonyunk, előtte nem ciki semmi, bár a párommal is láttuk és támogattuk már egymást húzós EÜ. bajokban.

hogy ne érezze magát egyikük sem kivételezettnek, lehet hogy a végső döntésem egy (sajnos nem tudom a pontos nevét) szülést segítő hölgyre esik, aki ismeri az apró trükköket amitől könnyebb végigcsinálni azt a néhány órát.

persze majd a párom véleményét is kikérem, mutatok neki videót (hiszen nem mind1, h mire mond igent), és adok neki gondolkodási időt a végleges döntésre. ha ő maga dönt úgy, h nem szeretne bent lenni, akkor természetesen nem erőltetem.

abban biztos vagyok, h nagyon jó apa lesz, és még a kakis pelenkát is mosolyogva cseréli majd :D

2013. nov. 3. 09:08
 18/20 anonim ***** válasza:
58%
nekem kicsit furcsa lenne.
2014. okt. 6. 13:19
 19/20 Isshak Judit válasza:
17%
Nálunk bent volt apa, el is váltunk.....amúgy melyik apuka szeretné, hogy mondjuk a here műtétjénék ott legyen a felesége?!
2014. okt. 29. 22:58
 20/20 anonim ***** válasza:
86%
Azzal van, akivel jól érzi magát. Ha a barátnőjével, akkor vele, ha a fodrászával, akkor vele. Viszont azért néhány válaszban azt furcsának tartom, hogy ilyenkor "támogatásra, nyugalomra" van szüksége. Nekem speciel ezt senki, még a saját anyám sem adhatná meg jobban, mint életem szerelme, a születendő gyerekem apja.
2015. jan. 17. 21:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!