Mit tegyek, hogy jobb legyen a szüleimmel a kapcsolatom?
Figyelt kérdés
11-12 éves koromig minden rendben volt,anyuékkal szívesen mentem bárhová és örültem,ha velük lehetek, aztán ez a dolog évről-évre egyre rosszabb lett. Mára már ott tart a dolog,h szinte nem telik úgy el nap,hogy ne veszekednék a szüleimmel,vagy legalább 1 héten 2-3szor előfordul az ok általában a suli,ugyanis 2 évet jártam szakiskolába és most pedig átvetek szakközép részbe(egy suliról van szó),és hát szeptemberben eléggé rossz lett az átlagom és most úgy ahogy kezdek felzárkózni,hát ebből sok veszekedések vannak,és sokszor anyuéktól csak a negatívumokat kapom kevés az amikor valamelyikük megölel,persze én is kezdeményezek,nem csak ők,és hát a szüleim kijelentették,hogy őket továbbra nem érdekli,hogy mi lesz velem,döntsem el,hogy mit akarok,tanulni,vagy dolgozni,az tény,hogy nem vagyok túl szorgalmas,de próbálom rendbe hozni a dolgokat,anyum teljesen kész van idegileg és félek,hogy valami baja lesz,és ezt nem szeretném,továbbá apum megmondta,hogy elköltözhetek a barátomhoz,ha nem szeretek itthon lakni,egyébként nem vagyok az a bulizós típus 2-3 szor voltam diszkoban,de nem is vonz a dolog,és azt sem lehet mondani,hogy nagyszájú vagyok vagy esetleg rossz,mert nem,és anyumék is tudják,éjjelente nem alszom rendesen szinte mindig valamin idegeskedek,és ez mind ezért van emelett,van egy barátom(21-éves),akivel már 2 éve együtt vagyok,nagyon szeretem és ő is engem,és hát mindketten tervezgetjük a jövőnket,összeköltözés stb..és ha anyuékkal összeveszem akkor mindig hozzá menekülök,felhívom telefonon stb...szóval annyi a lényeg,hogy nem jó ez így és hát tényleg nem szeretek itthon lakni,és már annyira várom azt a pillanatot amikor a barátommal lehetek,és összeköltözünk majd,lehet,hogy bennem van a hiba,mert megkapok mindent de úgy érzem hogy hiányzik még valami és azthiszem az a szeretet a családból és az odafigyelés egymásra és ez nincs meg,és félek,hogy nemfogom tudni letenni az érettségit,nincs önbizalmam:(:S,és ez is akadályoz,na meg akarat erőm sincs:( anyum azt mondta,hogy beszél az osztályfőnökkel, nem tudom,hogy mit csináljak...várom a válaszokat!!!!! 17/L2009. nov. 15. 12:20
11/12 anonim válasza:
Ha csak magadra számíthatsz, akkor pl az előttem válaszolóra sem :)
12/12 anonim válasza:
Cswatlakozom: tanulj. Mégpedig tanulj jól. Mert kell a végzettség, nyelvtudás, több szakma, meg minden efféle, mert sosem lesz állásod különben. Azonkívül legyél megértő a szüleiddel. Ha 10-szer elutasítanak, tizenegyszer közeledj hozzájuk. Nem olyan dolog ez, hogy büszkösködünk, meg kié az utolsó szó, meg kinek a tekintélye, hanem ez a szeretet ügye. Nehéz dolog, de te legyél úrrá a helyzeten. Egyet hajtogass magadban akármit is tesznek, vagy mondanak: szeretem őket, jóindulattal leszek velük.
Tehát: tanulás és jóindulat. Az eredmény majd megérkezik lassacskán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!