Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt párom 135000 Ft-ot keres...

Volt párom 135000 Ft-ot keres mennyi gyerektartást fog a bíróság megítélni? Van egy 4 hónapos gyerekünk.

Figyelt kérdés
2009. nov. 15. 12:19
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Rezsi:telefon (a lánynak külön van)fűtés,víz,villany,kommunális adó,biztosítás(ami felelősség a lányra is),net,tv-a ráeső rész bizony 30000 körül van havonta.

Szemüvegből azért kell félévente,mert változik a dioptria.

Jó hogy ti ingyen kapjátok a könyveket,ceruzákat,füzeteket,a zsepit,szappant,papírtörlőt stb,amit be kell vinni a suliba,mert mi fizetünk érte.És bizony belekerül 60-ba éves szinten.És akkor a kirándulásra szedett pénzt(kiállítások,múzeumok,nevezési díjak versenyekre,pedagógusnapi ajándék stb..)nem is számoltam hozzá.

Lovagolni apával jár,(tehát egy esetleges vállás után is csak vigye a lányát)

Az angol azért kell,hogy harmincévesen ne kelljen apukának(meg anyukának) eltartani a lányát,mert nem talál munkát magának.Ez mindenképp jó befektetés.

Vitaminokat azért szed,hogy ne legyen beteg(lovaglás közben könnyű lenne megfázni)Nos ki lehet számolni,akkor mennyi lenne a gyógyszerköltség.Nem ennyi.(csak egy orrcsepp többszáz forint)

Az ebédpénzt azért írtam,hogy forintosítani lehessen,egyébként egy kamasznak aki megfelelően mozog,nem tunnyad egész nap nem elég egy tányér étel.Majd megtudjátok....

Aha és ha a turkálóba nincs 39-es cipő,akkor mezitláb járjon,vagy vegyek neki egy 35-öst?Esetleg verjem el,mert kb negyedévente kinövi a ruháit?Egyébként én is járok turkálóba,de egy jó poló ott is 800-1000 ft.

Szóval egy gyerek pénzbe kerül.Persze lehet jóval olcsóbból "kihozni",de az nemár úgy működjön,hogy amíg két felnőtt együttél,addig kitalálják mire járjon a gyerek,ha elvállnak meg minek az neki...

Azt én is elítélem,ha a szülők sz@rnak a gyerekre,majd vállás után beíratják mindenhova had fizessen a másik(is),viszont ha a gyerek már csinálja,esetleg még hasznára is vállik,netán tehetséges benne,akkor bizony támogatni kell benne tovább is.

2009. nov. 21. 09:27
 32/37 anonim ***** válasza:

Ja ,nálunk apa nem birka.EMBERhez mentem hozzá.Aki felelősségteljesen tud dönteni-így gyermeket vállalni is.

Meggyőződésem,hogy ha elvállnánk,akkor is a gyermeke a gyermeke maradna,viszont azt a nőcit,aki birkának nézi ezért-azt elhajtaná-csak úgy juhászosan :-)

2009. nov. 21. 09:32
 33/37 anonim ***** válasza:

Azon persze el lehet vitatkozni kinek mi mennyibe kerül,meg mibe mit számolok bele.Egy elvált férjen max az alapkiadások felét illene követelni,amennyiben SZERINTED

a gyermeknek kellenek egyéb extra dolgok,is azt kár ide számolgatni azt fizesd nyugodtan TE.(egy szemüveget lehet venni 10e és 100e is ugye?)

2009. nov. 21. 11:19
 34/37 anonim ***** válasza:
Nem nem lehet.Ha a gyerek szeme 3 dioptriás,nem vehetek neki tescos olvasószemüveget.Tízezerből a lencse nem jön ki,és ha azt nézem,hogy a párezres keret ami olyan,mint Woody Allen-é ,ha megveszem,akkor nem hordja inkább,mert kicsúfolják.Hozzáteszem a "drágább"keret(nem a legdrággábat vesszük,középkategóriást)is olyan bóvli,hogy fél év alatt teljesen eldeformálódik.A gyerekkereteket nem strapabíróra csinálják,egy felnőtt keret sokkal stabilabb.Jó párat megnéztem,elhiheted.
2009. nov. 21. 11:26
 35/37 anonim ***** válasza:

Sztem ne ragadjunk le a szemüvegnél,én is hordok(nem Tescost)pontosan tudom mi mennyibe kerül...

Abban a hsz.ban ahol kifejted,hogy CSAK EGY gyeremek mennyibe van 1 hónapban,ott kijön egy laza 100e ft

Jól számoltam ugye? :-)

2009. nov. 21. 14:34
 36/37 anonim ***** válasza:

Sztem ne ragadjunk le a szemüvegnél,én is hordok(nem Tescost)pontosan tudom mi mennyibe kerül...

Abban a hsz.ban ahol kifejted,hogy CSAK EGY gyermek mennyibe van 1 hónapban,ott kijön egy laza 100e ft

Jól számoltam ugye? :-)

2009. nov. 21. 14:34
 37/37 anonim ***** válasza:

Bizony igen.

Az is igaz,hogy több gyereket már "olcsóbban"ki lehet hozni,persze kivéve,ha azok is különórára,vagy valami speciális dologra szorulnak.(értem a rezsi osztódik tovább,ruhát/cipőt lehet továbbhordani.

ha azt nézzük,hogy az exrákat levesszük,tehát tescos tanszerek,legolcsóbb kozmetikumok,nincs különóra,sztk-keret,akkor feléből ki lehet hozni-bár aztán meg esetleg allergiás lesz a gyerek,költhetünk még többet.Szóval havi 10000-nél többe kerül jóval.

Persze én is látok olyant,akire még ennyit se költenek,télen nyáron egy sportcipő,tankönyvek,ebéd ingyen,tízórait kunyerál,az összegyüjtött elhagyott ceruzákat kapja meg-na de azért nem ezt kívánjuk a gyerekeinknek.

2009. nov. 21. 16:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!