Most akkor ilyenkor akar gyereket, vagy sem?
A kedvesemmel 2 éve vagyunk együtt, van egy 4 éves fiam az előző kapcsolatomból, akivel imádják egymást.
Hónapok óta szóban forog a gyerek téma.
Még a nyáron gyógyszer mellett terhes lettem, a baba meghalt magától még nagyon hamar. Engem nagyon megviselt, a párom nem beszél róla.
Azóta kényszerből leálltam a gyógyszerrel, orvosi okokkal, most másféle módszerrel védekezünk, ami nem annyira biztos, mint a tabletta.
1 hete voltam vérvételen. A párom meg tegnap megkérdezte, vajon most lesz-e babánk. Teljesen meglepett. Azt mondta izgul. Meglep, mert a korábbi terhesség inkább sokkolta, most meg olyan, mintha várna egy babára. Azt mondta, ha jönnie kell, jönni fog.
A kérdésem annyi, 2 hét múlva visszaállhatok gyógyszerre. Szerintetek megtegyem? Ilyen hozzáállással, hogy "jó lenne, de majd ha jön, akkor jön"? Persze a kedvesem is megkérdeztem erről, azt mondta, nekem mindegy, döntsek én.
Nem értem ezt a helyzetet. Tudtok tanácsot adni?
És kérlek, ne támadjatok le, van normális lakhatásunk, dolgozunk mindketten, nem "segélylesők" vagyunk, anyagilag tulajdonképpen beleférne.
Közös gyerekről azért nem beszélt, mert magában emészti.
Mivel már mondta, hogy szeretne és nem változott ezért most mit mondjon? ;-)
Pasi.
vedd észre, hogy téged kímél: elment egy baba, ami téged megviselt ... őt is, de neki téged kellett vigasztalnia, bár ő is szenvedett tőle
akar gyereket, de nem mer rálelkesedni, mert ha ismét gond lesz akkor nem akarja, hogy téged még az is terheljen amit ő érez ... asszem jólelkű párod van, ennyi az egész
Szerintem itt teljesen túlreagáljátok ezt a szerencsétlen mondatot.
Persze, hogy a pasikat sokkolja a terhesség, hiszen a legtöbbször még magát a várandós nőt is megrémíti az új helyzet, tele van mindenki bizonytalansággal ami tök természetes. Én úgy látom a párod örülne a babának.
Nekem viszont nagyon úgy tűnik, hogy inkább a párod szeretné a gyereket, és te nem annyira. Gondolom, mivel látta, mennyire megviselt az előző baba elvesztése, így nem meri erőltetni a dolgot, de szerintem elég egyértelmű célzás, a nekem mindegy, izgul, vajon lesz-e baba, ne szedd tovább a tabit. Mit vársz egyébként? hogy egyből vigyen bababoltba? Szerintem egyértelmű, hogy ő szereten picit, erre te kiváltasz még egy adag gyógyszert.
Igazából amellett vagyok, hogy tényleg akkor jöjjön a gyerek, ha mindenki készen áll, de én úgy látom, hogy ő akarja, de te keresel kifogást, és ő a kifogás. vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg.
Gyereket csak akkor vállaljatok, ha MINDKETTEN egyértelműen akarjátok. Hát nem szoktatok beszélgetni? Simán állj elé és kérdezd meg: "drágám hogy érzed, szeretnéd ha lenne egy közös gyerekünk, belevágjunk?". Erre ő majd mondja: "igen drágám, szeretném", vagy "nem drágám, még nem szeretném".
Röviden ne találgass, hanem kérdezd meg tőle!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!