Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most akkor ilyenkor akar...

Most akkor ilyenkor akar gyereket, vagy sem?

Figyelt kérdés

A kedvesemmel 2 éve vagyunk együtt, van egy 4 éves fiam az előző kapcsolatomból, akivel imádják egymást.

Hónapok óta szóban forog a gyerek téma.

Még a nyáron gyógyszer mellett terhes lettem, a baba meghalt magától még nagyon hamar. Engem nagyon megviselt, a párom nem beszél róla.

Azóta kényszerből leálltam a gyógyszerrel, orvosi okokkal, most másféle módszerrel védekezünk, ami nem annyira biztos, mint a tabletta.

1 hete voltam vérvételen. A párom meg tegnap megkérdezte, vajon most lesz-e babánk. Teljesen meglepett. Azt mondta izgul. Meglep, mert a korábbi terhesség inkább sokkolta, most meg olyan, mintha várna egy babára. Azt mondta, ha jönnie kell, jönni fog.

A kérdésem annyi, 2 hét múlva visszaállhatok gyógyszerre. Szerintetek megtegyem? Ilyen hozzáállással, hogy "jó lenne, de majd ha jön, akkor jön"? Persze a kedvesem is megkérdeztem erről, azt mondta, nekem mindegy, döntsek én.

Nem értem ezt a helyzetet. Tudtok tanácsot adni?

És kérlek, ne támadjatok le, van normális lakhatásunk, dolgozunk mindketten, nem "segélylesők" vagyunk, anyagilag tulajdonképpen beleférne.

2013. okt. 30. 09:12
1 2
 11/18 Bence_ ***** válasza:
100%

Közös gyerekről azért nem beszélt, mert magában emészti.

Mivel már mondta, hogy szeretne és nem változott ezért most mit mondjon? ;-)

Pasi.

2013. okt. 30. 09:45
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Figyu, neked már van saját gyereked. Ha nagyon akar, akkor ezt egyértelműen hozza a tudomásodra, ne sejtésekre, meg félinformációkra alapozd egy újabb gyerek világrahozatalát, mert ha ennyire labilisnak érzed, akkor könnyen lehet, hogy az is, és könnyen kétgyerekes egyedülálló anya lehet belőled, ha ő meggondolja magát, és téged okol, hogy nem is akart valójában gyereket...Nekem ez a véleményem.
2013. okt. 30. 10:06
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

vedd észre, hogy téged kímél: elment egy baba, ami téged megviselt ... őt is, de neki téged kellett vigasztalnia, bár ő is szenvedett tőle

akar gyereket, de nem mer rálelkesedni, mert ha ismét gond lesz akkor nem akarja, hogy téged még az is terheljen amit ő érez ... asszem jólelkű párod van, ennyi az egész

2013. okt. 30. 10:28
 14/18 anonim ***** válasza:

Szerintem itt teljesen túlreagáljátok ezt a szerencsétlen mondatot.

Persze, hogy a pasikat sokkolja a terhesség, hiszen a legtöbbször még magát a várandós nőt is megrémíti az új helyzet, tele van mindenki bizonytalansággal ami tök természetes. Én úgy látom a párod örülne a babának.

2013. okt. 30. 12:49
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem viszont nagyon úgy tűnik, hogy inkább a párod szeretné a gyereket, és te nem annyira. Gondolom, mivel látta, mennyire megviselt az előző baba elvesztése, így nem meri erőltetni a dolgot, de szerintem elég egyértelmű célzás, a nekem mindegy, izgul, vajon lesz-e baba, ne szedd tovább a tabit. Mit vársz egyébként? hogy egyből vigyen bababoltba? Szerintem egyértelmű, hogy ő szereten picit, erre te kiváltasz még egy adag gyógyszert.

Igazából amellett vagyok, hogy tényleg akkor jöjjön a gyerek, ha mindenki készen áll, de én úgy látom, hogy ő akarja, de te keresel kifogást, és ő a kifogás. vagy nem is tudom, hogy fogalmazzam meg.

2013. okt. 30. 13:11
 16/18 anonim ***** válasza:
Ahol ilyen szinten nem működik a kommunikáció, ott nem mernék gyereket szülni. Tedd fel tisztán és határozottan a kérdés és határozott kérdést várj el rá. Mond meg neki, ha majd azt mondja gyereket akar, akkor majd jön a baba, a nekem mindegyre nem jön a gólya ennyi.
2013. okt. 30. 14:58
 17/18 anonim ***** válasza:

Gyereket csak akkor vállaljatok, ha MINDKETTEN egyértelműen akarjátok. Hát nem szoktatok beszélgetni? Simán állj elé és kérdezd meg: "drágám hogy érzed, szeretnéd ha lenne egy közös gyerekünk, belevágjunk?". Erre ő majd mondja: "igen drágám, szeretném", vagy "nem drágám, még nem szeretném".

Röviden ne találgass, hanem kérdezd meg tőle!

2013. okt. 30. 15:11
 18/18 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ki mondta neked, hogy ezt velünk kell megbeszélned, de biztosíthatlak, csúnyán átvert az illető. Ebben a kérdésben a párod a kompetens személy. Ültesd le az asztalhoz, törls egy pohár sört neki, aztán addig ne engedd felkelni, míg meg nem mondja kerek-perec.
2013. nov. 2. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!