Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kellene a késöbbiekben...

Mit kellene a késöbbiekben mondanom a gyereknek?

Figyelt kérdés
Nálunk a nejem félrelépet (Csak buli szex volt de ha igaz nem 1x alkalommal)De én nem tudtam vele maradni, igy nagyrészt csak hétvégén látom a gyereket (IGAZ ÉN DÖNTÖTTEM IGY HOGY MENJÜNK KÜLÖN) Most 4,5éves a kisfiam és biztos feltünt neki hogy apu és anyu külön van. Gondolom egyszer a gyerek felteszi a kérdés hogy miért, ez mikor várható, hány évesen? És mit mondjak neki? Égessem le az annyát, vagy mit kellene tennem, mondanom?33/f
2009. nov. 14. 07:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Mond azt neki hogy már nem jöttetek ki egymással és igy jobbnak gondoltátok hogy külön mentek.Ezt persze csak ugy mond hogy ő is megértse.De lehet hogy nem neked fogja a kérdést feltenni. Ha ugy érzed már a gyerek elég érett(olyan 8-9 év) ahoz hogy azt is tudja hogy miért akkor nyugodtan mond el neki az igazat.Amugy meg még lehet hogy csak pár év múlva kérdez rá.
2009. nov. 14. 07:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kell a gyerek orrára kötni a részleteket, főleg, amíg ilyen kicsi. A saját kis felfogása szerint kell neki elmagyarázni, hogy anya és apa nem jöttek ki, jobb így nekünk, de azért téged mindketten nagyon szeretünk....stb. Aztán ha nagyobb lesz és már érti a dolgokat, akkor ellehet neki mondani többet is. Amúgy ez nem az anyja leégetése. Az anyja amikor megtette akkor is tudta mit csinál, a tettét vállalnia kell nincs mese. Aztán majd ha már annyi idős lesz a gyereketek, és megtudja az igazat majd eldönti saját magában, hogy mit gondol a mamájáról.
2009. nov. 14. 07:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is hasonló cipőben voltam 12 évvel ezelőtt,a fiam akkor volt 5 éves,én azzal magyaráztam neki hogy már nem vagyunk barátok az anyjával!Ezt könnyen megértette mert akkor volt ovis és ott sok barátja volt,tudta hogy mit jelent. Később 16 évesen meséltem el neki mindent!
2009. nov. 14. 08:47
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem mindkettőtöknek fel fogja tenni kérdést, épp azért, mert kíváncsi, hogy ugyanazt mondjátok-e, amúgy egyet értek az előttem szólókkal, de jó lenne az exxeddel egyeztetni ezt a dolgot, végülis attól hogy nem éltek együtt, a gyereket megosztva vagyis közösen nevelitek
2009. nov. 14. 08:58
 5/5 anonim ***** válasza:
Szerintem elég annyi, hogy mindketten szerettek függetlenek lenni. Vagy mond ezt csak az anyukára, ez az őszinte igazság, ő szeret független lenni, és úgy élni, ahogy neki tetszik. Neked pedig jobb egyedül, mert így nem bánt az anyuka életformája. Különféle az elképzelésetek az életről, ezért nem tudtok együtt élni.
2009. nov. 14. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!