Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sokan nem tudják értékelni az...

Sokan nem tudják értékelni az olcsóbb dolgokat. Más is így látja?

Figyelt kérdés
Előre kijelentem, hogy nem általánosítok, csak sajnos a tapasztalataimat osztanám meg veletek, amit látok az embereken. Szóval ugye hamarosan itt a karácsony, ami a szeretet, megértés és persze az együtt töltött idő mellett az ajándékozásról is szól. Az egyre nehezebb gazdasági helyzetben, nem könnyű előteremteni az ajándékot, viszont sokan mégis elvárják azt. Na most, ilyenkor jön a képbe az, hogy ha valaki kicsit is kreatív, készíthet kézzel ajándékot és szeretettel odaadhatja. Viszont akármit is mondtok, ezt sokan nem értékelik. :( Mivel minden megkapható az üzletekben borsos áron, nem tudják már megbecsülni ezeket az apróságokat. Vagy ha valami olcsó(pár száz ft-os) ajándékot veszel egy barátodnak stb. azt se veszik túl jó néven. Rengetegszer hallottam már, hogy "otthon összebarkácsolt vacak, vagy pár száz ft-os szemét" stb., stb. Ezeket olyan rossz olvasni. Még sulis koromban, pár éve barátnőmnek vettem ajándékot mikulásra. Egy kulcstartót vettem, aranyosnak találtam, az ünnepnek megfelelő motívumú volt. Erre mikor átadtam, olyan fura arcot vágott a csaj, a többiek meg is jegyezték, milyen ari az ajándék, de mégcsak meg sem próbálta játszani, hogy legalább a gesztusnak örül, olyan nagyon látszott rajta, hogy nem örül neki. Ez annyira rosszul esett. :( Erre csak azért tértem ki, mert érdekelne, hogy veletek volt már hasonló? Hogy ennyire nem értékelték az ajándékotokat/kedvességeteket? Ill. ti hogy vagytok ezekkel az olcsóbb dolgokkal? Persze szemetet én sem vennék, tehát valami rossz 200Ft-os tusfürdőt dezodorral, vagy felesleges porfogót, dehát így meg ugye nehéz a helyzet, hogy az anyagi lehetőségeink végesek.
2009. nov. 12. 16:18
 1/6 anonim ***** válasza:

22 vagyok,öcsém 8...anyámék tavaly meghatodtak attol amit adtunk,pedig nem került sokba...

vettem egy közepes méretű tükröt,nyomtattam ki a családrol fényképeket...

öcsémmel 2 nap alatt csináltunk a tükörnek keretet,körberagasztgattunk kivágott képekkel,a tökörre öcsém irogatott szöveget (már amennyire tudott elsősen)...

sokkal jobban örültek,mint a huszadik tányérkészletnek...

ahogy énis jobban örülök egy személyre szolo ajándéknak,mint egy parfümnek,vagy fülbevalonak....

egyszer talán rájönnek az emberek,hogy ne az értéket nézzék

22/L

2009. nov. 12. 16:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy ezt megosztottad velünk. Biztos nagyon szép lett az ajándékotok és ami fontos, hogy szívből jött. :) Én is bízom benne, hogy meglátják az emberek az igazi értékeket. Na de mikor?
2009. nov. 12. 16:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem személy szerint nem az ára a lényeg, csak az, hogy mondjuk használható legyen. Simán jó egy 100 forintos boltban vett valami konyhai eszköz, de azt nem szeretem, ahogy te is írtad, ha olcsó is volt, és ráadásul nagyon szar. Pl. dezodor! Mi pl. a barátnőkkel, mindig megszabjuk, hogy karáncsonykor 500 ft-ért veszünk egymásnak valamit. A kedvenc hajcsatomat, és bizsumat tőlük kaptam. Évek óta használom. A lényeg, hogy személyes legyen. A tucatajándéknál semmit nem utálok jobban. Ha valaki képtelen arra, hogy legalább egy órát rászánjon arra, hogy olyat vegyen, ami személyes, akkor inkább ne is vegyen semmit.
2009. nov. 12. 16:59
 4/6 anonim ***** válasza:
én nem ezt tapasztalom a környezetemben. nálam mind a barátaim mind pedig a családom minden kis dolognak örül, és én is. mert igazából a gesztus a fontos, tudom, hogy közhelyesen hangzik, de én így érzem. Igazából nekem az lenne az igazi ajándék , ha a szüleimmel tölthetném a karácsonyt otthon. mivel külföldön élünk a párommal és idén az ő szüleihez megyünk akik szintén egy másik országban élnek, szóval idén ez nem megoldható. Na de szerintem a lényeg az az , hogy az igaz barátok minden apróságnak örülnek, és mivel nem lehetek otthon idén, így csak képeslapot küldök barátaimnak, de tudom, hogy ők ennek is örülni fognak.
2009. nov. 12. 18:19
 5/6 anonim ***** válasza:

én bárminek tudok örülni, ha hasznos. lehet, hogy egy óriás plüssmaci 10 000ft volt, de csak a port fogja, és nem is szeretem az ilyen vackokat...

de ha pl. kapok egy hasznos kis apróságot az új lakásomba (bornyitó), akkor jobban örülök, és lehet, hogy az csak 500ft volt :)

2009. nov. 13. 09:31
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mind nagyon hasznos.
2009. nov. 13. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!