Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit csináljak vele?

Most mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
a szüleim elváltak. van egy 17 éves öcsém, én 24 vagyok. úgy jött ki az élet, hogy nekem sikerült egy nagyszerű párt találnom, és ideköltöztünk az öcsémmel a vőlegényemhez és anyósomhoz... minden ok, de hát a kamaszok... egyszer már el kellett mennie, akkor visszakönyörögte magát és megigérte, hogy több baj nem lesz. most megint nagyon szemtelen és tegnap hívtak fel a sulijából, hogy gáz van bent. nem jár rendesen és a tanulmányai is rosszak. délutáni (felzárkóztató) iskolába jár, most végezné a 8.at, de ha megbukik kezdheti a 7-8-at előröl. amikor visszajött anyósnak meg lett ígérve, hogy több baj nem lesz vele, úgy kértem a páromat, hogy ne szólja el magát neki. nem tudom mit tegyek, már elegem van abból, hogy mindig én tartsam a hülyeségei miatt a hátamat. anyja-apja szarik a fejünkre, nem értem miért csinálja ezt velem, ráadásul egy csomót veszekszem miatta a párommal is és nem akarom, hogy a kapcsolatom is rámenjen, viszont szívem nincs kirakni.
2009. nov. 12. 11:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
31%

a szüleim elváltak.

Eddig oké, megesik.

van egy 17 éves öcsém, én 24 vagyok. úgy jött ki az élet, hogy nekem sikerült egy nagyszerű párt találnom, és ideköltöztünk az öcsémmel a vőlegényemhez és anyósomhoz...

Tehát rávarrtátok magatokat az első szembejövő szerencsétlen pasi nyakára.

minden ok,

Nem, nem az, különben nem kérdeznél.

de hát a kamaszok...

Miért gondolod, hogy neked kellene az öcsédet nevelni?

egyszer már el kellett mennie, akkor visszakönyörögte magát

Itt követted el a hibát.

és megigérte, hogy több baj nem lesz.

Ígérni sok mindent lehet.

most megint nagyon szemtelen és tegnap hívtak fel a sulijából, hogy gáz van bent.

Nem csoda.

nem jár rendesen és a tanulmányai is rosszak. délutáni (felzárkóztató) iskolába jár, most végezné a 8.at, de ha megbukik kezdheti a 7-8-at előröl.

És eddig mit csinált? Dolgozik mellette, hogy csak délután jár iskolába?

amikor visszajött anyósnak meg lett ígérve, hogy több baj nem lesz vele, úgy kértem a páromat, hogy ne szólja el magát neki.

A pasid nagyon jóindulatú, talán túlságosan is.

nem tudom mit tegyek, már elegem van abból, hogy mindig én tartsam a hülyeségei miatt a hátamat.

Miért is tartod? Nem kötelességed. Az öcséd úgy menedzseli az életét, ahogy akarja. Ha neki feltett szándéka, hogy munkanélküli, lecsúszott, elzüllött alak legyen, az az ő baja.

anyja-apja szarik a fejünkre,

Gyámügy, feljelentés.

nem értem miért csinálja ezt velem,

Mert hagyod, és látahatólag eszed ágában sincs tenni ellene.

ráadásul egy csomót veszekszem miatta a párommal is

És ő jogosan dühös. Én már kiraktalak volna téged testvérestül.

és nem akarom, hogy a kapcsolatom is rámenjen, viszont szívem nincs kirakni.

Akkor viseld el egész életedre, de így valószínűleg elveszted a pasit. Majd rájösz egy idő után, hogy mi ér többet...

2009. nov. 12. 13:56
 12/13 anonim ***** válasza:
Hamarosan eltartani sem vagy köteles, sem felelősséget vállalni helyette.
2009. nov. 12. 14:32
 13/13 A kérdező kommentje:

kedves 13:56-os sok mindenben nem értek veled egyet, de ez most mind1. valószínű neked nincs testvéred, de az is mind1.

és azt, hogy az első jöttmentre ráakaszottam magam és az öcsémet, csak azért nem kérem ki magamnak, mert nem ismered az egész történetet.

tudom, hogy nem kötelességem eltartani, de szerintem senki nem tudná végignézni, ha egy szerette félig önhibáján kívül a semmibe lenne utalva. márpedig az, hogy így alakult az élete (életünk), nem ő tehet róla.

mindegy, köszönöm az észrevételeket, el lett vele beszélgetve, és most minden oké.

2009. nov. 12. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!