Megpróbáljam lebeszélni a páromat vagy hagyjam rá és türelmesen várjam ki, hogy elutasítsák a kérvényét? Szeretné magához venni az első házasságából született gyermekeit.
3 éve vagyunk együtt, együtt is élünk. Egy 1,5 szobás lakásban lakunk négyen az előző kapcsolatomból született gyermekeimmel. A párom most a fejébe vette, hogy szeretné ezután ő nevelni a gyermekeit (14 éves lány, 16 éves fiú). Ezzel nem is lenne bajom, de szerintem nem tudja mire vállalkozik és helyünk sem lenne. A gyermekei persze örülnek az ötletnek, de csak azért, mert ha nálunk vannak, akkor mindent lehet nekik, elengedi őket bulizni, csavarogni.
Nem akarom, hogy én legyek a rossz, aki nem akarja, hogy a gyerekei velünk éljenek, de ez szerintem borzalmas ötlet. Nem tudom, hogy mit mondjak neki. Elmondjam neki a véleményemet vagy hagyjam, hogy menjen a saját feje után?
Ne próbáld meg lebeszélni, az ő gyerekeinek ugyanolyan joguk van ott élni mint a tieidnek. Ennyi idősen a bíróság már figyelemebe veszi az ő akaratukat is.
Albérletben éltek vagy saját lakásban, hiteles lakásban? Nem tudtok nagyobba költözni?
Mond azt neki, hogy jó ötletnek tartod, de nem ebben a lakásban. Keressetek megoldást arra, hogy nagyobba költözzetek. Amíg ezt intézitek, eltelik egy kis idő. Addig a láthatások alkalmával elmondhatod a gyerekeknek, hogy örülsz hogy jönni szeretnének, de ha nem csak a láthatásra maradnak, hanem itt fognak lakni, akkor szabályok lesznek épp úgy ahogy otthon.
Akkor már a ti felelősségetek lesz az hogy normálisan tanuljanak, stb.
Lehet, hogy ők maguk mondanak le az odaköltözésről.
Amúgy ha 4-en vagytok, a nagyobb lakást mindenképpen meg kell lépnetek, ha nőnek a gyerekek.
Ha a te gyerekeid ott lehetnek, akkor neki is joga van a sajatjahoz, nem?
Es miert borzalmas otlet?
Nyugotan ülj le beszélgetni a másik anyukával hogy engedje hogy 2 hétre oda cuccoljanak ez böven elég idő lesz arra hogy a férjed és a gyerekek is leszáljanak a témáról.
Ha jöl értem 6an lesztek 1,5 szobára ebből iszonyat gyorsan baromi nagy veszekedések lesznek pláne 2 kamasz kölyökkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!