Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szép karácsony? Ötletek?

Szép karácsony? Ötletek?

Figyelt kérdés
25 éves lány vagyok. Eddig mindig a szüleimmel karácsonyoztam. Soha nem volt jó karácsony. Pénzről meg vitákról szólt. Elköltöztem a Párommal egy külön lakásba. most lesz az első közös karácsonyunk. SEGÍTSETEK. Mivel tehetném felejthetetlenné gyönyörűvé a karácsonyt? szokások-ételek-díszek-minden tanácsnak nagyon örülnék.
2009. nov. 11. 11:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk mindig ugyan úgy zajlik a karácsony. Anyu süt-főz, apu felállítja a fát, én díszítek és délután ajándékozunk.Másnap jönnek tesómék, odaadják az ajándékot és mindenki megy a ssját feje után.Szóval ez nem romantikus,de legalább együtt van a család és az a legjobb.+ hogy mindenki örül annak amit kapott :)
2009. nov. 11. 12:47
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a menü káposztaleves erdei gombával és mákos guba, már a dédszüleimnek is ez volt. Fontos szerintem a karácsonyi zene is. De legfőbb a nyugalom, az h ne stresszel teljen.
2009. nov. 11. 13:29
 23/28 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A karácsonyi mise nagyon jó ötlet. még soha nem voltam....
2009. nov. 11. 14:08
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg készíthetsz adventi naptárat (apróságokkal), amit esténként együtt bontotok ki a pároddal.

Nekünk adventi koszorúnk is szokott lenni, advent vasárnapjain este együtt meggyújtjuk a soron következő gyertyát, leülünk és beszélgetünk kicsit mellette. Hangulatos :)

Egyik évben úgy alakult, hogy december 23-án este álltunk neki ajándékokat csomagolni a szülőknek, testvéreknek stb., aztán a csomagoláshoz meggyújtottunk egy csomó teamécsest, feltettünk háttérzenének egy CD-t (orgona-muzsika volt, mert a Jingle Bellsből addigra elegünk volt hála a rádióknak, bevásárlóközpontoknak), csomagolás közben is beszélgettünk, teát főztünk, egy narancsba szegfűszeget szurkáltunk, hogy jó illat legyen - annyira jól éreztük magunkat hogy ebből aztán hagyomány lett az évek során.

Apróságokkal, egy kis lassítással, szépen fokozatosan karácsonyi hangulatba lehet kerülni decemberben :)

2009. nov. 11. 15:52
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Én a sütiket 2-3 héttel korábban kezdem el sütni, illetve folyamatosan csomagolom a már meglévő ajándékokat, tartunk egy nagyobb takarítást és szépen kidekorálom a lakást, az ajtót, a fát 23-án díszítem fel, mert az én gyerekkoromban is az volt, hogy anyu 24-én tiszta ideg volt, hogy neki már lezuhanyozni sincs ideje vacsi előtt, stb. És megcsinálom salátákat is másnap estére. 24-én könnyű ebédet készítek, a vacsihoz pedig a levest (idén tárkonyos csirkemell leves) és a husit (gesztenyés-aszaltszilvás-pulykamell), anyum hoz pár szelet rántott halat, de az nekünk nem olyan fontos. Délutánra már csak az van, hogy lezuhanyozzak, körmöt fessek, szépen felöltözzek, smink, jókedv, nyugalom, ajándékok a fa alá! :) 25-26-én vendégeket fogadunk, a párom családja is hozzánk jön, az enyém is.
2009. nov. 11. 17:05
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk tavaly volt az első közös karácsonyunk a párommal a közös házunkban. Nagyon nagy fát vettünk, szépen feldíszítettük, én még a ház különböző pontjaira is aggattam ki díszeket. Nagyon szép lett. A szentestét ettől függetlenül otthon töltöttük. Anyuméknál is voltunk egy pár órát, meg náluk is, aztán mentünk haza aludni a mi kis lakunkba. 27.-én pedig csináltunk nálunk egy közös ebédet, ahol mindkét család ott volt. Mivel a szokásos karácsonyi menübő (halászlé, sülthal, vadas, konyocsa stb) bőven volt, a családok kérésére sima húsleves volt, rántott csirke köretekkel, meg valamilyen tejszínes husi. Így is nagy feladat volt ennyire emberre főzni, de megérte, nagyon finom lett, és mindenki nagyon jól érezte magát. Ezt idén is megcsináljuk. Mármint az ebédet, a menüről pedig kikérdezzük a családot. Szerintem nem kell különleges kaját csinálni ahhoz, hogy meghitt legyen a hangulat. Ja, és szerintem ilyenkor elmaradhatatlan a közös családi kártya, vagy társasjáték. Ilyenkor legalább együtt van mindenki. És ha van hó, mi felnőtt gyerekek kimegyünk az udvarra, és közösen építünk hóembert, miközben isszuk a forralt bort. Nekem ilyen az igazi karácsony.
2009. nov. 12. 08:05
 27/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Hat nem tudom hogy milyen otletekkel tudnalak meg megorvendeztetni....szerintem a lakas feldiszitese mar alapbol megdobja a hangulatot.

En vilageletemben utaltam a karacsonyt, mert nalunk a rohanasrol, a "Mariskaneninek is kene meg venni gyorsan valamit egy 500asbol", apam lereszegedett es balhezott, a csalad veszekedett, szal errol szolt.Mat hetekkel elotte gyomoridegem volt.Mikor elkoltoztem otthonrol nem is unnepeltem, mert egyszeruen egy rossz emlek volt.Egeszen tavaly karacsonyig.

Mar a parommal vagyunk ketten, de megegyeztunk hogy mi nem veszunk semmit karira, hanem inkabb valahogyan mashogyan "ajandekozzuk" meg egymast.Szal tavaly karikor megkertem vegyen egy csirket amit delutan elkeszitunk, erre a kis szerelmem haza allitott ket db icipici pipimell filevel. :D hat mivel addigra minden zarva volt igy carbonara spagetti volt a karacsonyi menu.MAsnap minden zarva volt igy tojasrantottat ettunk...DE!!! ez volt eddigi eletem legszebb karacsonya, mert 3 napig folyamatosan egyutt voltunk,DVDztunk, setaltunk,borozgattunk,beszelgettunk, tarsasoztunk, agybol mesefilmet neztunk :) es igazan a szeretetrol szolt.

Alig volt penzunk igy egy 2000Ftos karacsonyfank volt amin 3 db gomb es egy 100ftos ego volt, de nagyon szep volt (mindent utolso nap delutan vettem meg amikor az arusaok szinte ingyen adtak csak hogy ne mradjon rajtuk)

Szoval ha szeretet van akkor nem kell sokat szervezkedni :D

2009. nov. 15. 02:22
 28/28 anonim ***** válasza:
Karácsonyi zene, jó kaják, feldíszített lakás,fa, szép ajándékok + amiket a többiek már nagyon jól leírtak.
2009. dec. 21. 08:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!