Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szép karácsony? Ötletek?

Szép karácsony? Ötletek?

Figyelt kérdés
25 éves lány vagyok. Eddig mindig a szüleimmel karácsonyoztam. Soha nem volt jó karácsony. Pénzről meg vitákról szólt. Elköltöztem a Párommal egy külön lakásba. most lesz az első közös karácsonyunk. SEGÍTSETEK. Mivel tehetném felejthetetlenné gyönyörűvé a karácsonyt? szokások-ételek-díszek-minden tanácsnak nagyon örülnék.
2009. nov. 11. 11:00
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
85%

Ha már összebújunk és érezzük egymás szeretetét, akkor már meg is kívánom a másikat, és vágyok arra, hogy "összeforrjon a testünk".

De mindegy, a lényeg, hogy együtt legyünk

2009. nov. 11. 11:54
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Okés, ezen nem veszünk össze. :)

Egyébként a mézeskalács házikó és a karácsonyi mécses is fontos kellék.

2009. nov. 11. 11:55
 13/28 anonim ***** válasza:
80%
Én az első karácsonyunkon, gesztenyés pulykát csináltam burgonyafánkkal. Nagyon bejövős volt:)
2009. nov. 11. 12:05
 14/28 anonim ***** válasza:
85%

Akár zsíroskenyér is lehet a menü, a lényeg, hogy ne pénzről meg vitáról szóljon, mint az eddigiek.

Nekünk is most lesz az első közös karácsonyunk (esküvő után vagyunk), én is töröm a fejem, mivel tehetném különlegessé. Amit odahaza megtanultam, az az, hogy a szenteste napján már nem szabad nagyobb dologba belefogni a vacsorakészítésen kívül. Az a nap már a nyugalomról szóljon, ne a kapkodásról. Délelőtt főzés, faállítás, díszítés, ebéd után már csak a magunk készítése, esetleg az ajándékok csomagolása.

2009. nov. 11. 12:12
 15/28 anonim ***** válasza:
90%

24-én este is csakis halat hallal, böjtös jellegű, ha érted mire gondolok:)!

Viccet félretéve tényleg akkor a halászlé a legjobb, majd lisztben megforgatott pontyszeletek olajban kisütve például.

2009. nov. 11. 12:14
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Karácsonykor ill. szent estén nálunk ezek szoktak lenni mert én a halat nem szeretem:töltött káposzta,pulyka comb-szárny sütve,krumpli,bejgli,egyéb sütik.
2009. nov. 11. 12:17
 17/28 anonim ***** válasza:
100%

tradícionálisan:

a karácsonyi asztal elképzelhetetlen hal (ha nem szeretitek a halászlevet ez lehet pl rántott hal is), mákos étel, dió és a család összetartását szimbolizáló kerek alma nélkül. Sok helyen vacsora után ma is annyi szeletre vágnak egy almát, ahányan ülnek az asztalnál, mondván: amilyen kerek az alma, olyan kerek, összetartó legyen a család a következő esztendőben.

Karácsonykor többnyire sertésből készítette el a vacsorát, mert a néphit szerint a sertés előretúr, ami fejlődést jelentett, a szárnyassal ellentétben, ami hátra kapar és rossz előjelnek számított.

Egyes ételek, mint például a bab, borsó, lencse, tök, mák, a néphit szerint sok pénzt, gazdagságot jelentett.

én előre meg szoktam tervezni, hogy miket főzök, szisztematikusan vásárolokbe hozzá és sokmindent előbb is el lehet készíteni, pl a krumplisalinak még jó is ha összeérik.

Mi szoktunk adventi koszorút készíteni közösen, aztán ugye gyújtogatjuk a gyertyákat. Hozzáillő ajtódíszt is csinálunk, meg szegfűszeggel tűzdelt almát, narancsot.

mézeskalácsot 2 héttel előre megsütöm, és papírdobozban 1 szem almával puhul az ünnepig.

Aztán közösen fűzzük cérnára is, hogy díszíthessük vele a fát.

én 24-én csak hajnalban teszek még ezt-azt a konyhában, a délelőtt az utolsó simításoké, ebéd után elkezdjük feldíszíteni a fát. délután még társasozunk, amint besötétedik, elmegyünk sétálni és megnézegetjük a lakótelepen a karácsonyi fényeket. elsétálunk a nagyiig, vele együtt haza. míg vacsihoz terítünk, valamelyik felnőtt becsempészi az ajándékokat, vacsi után még éneklés. aztán csengettyűszóra átmegyünk a fához.

másnap mindig otthon vagyunk, társasozunk meg ilyesmi, és második nap van rokonjárás...

2009. nov. 11. 12:17
 18/28 anonim ***** válasza:
82%

szerintem csodás lenne ha pl.:te sütnél valamit mondjuk:előételnek:halászlé

főétel:Csirkecombos-narancsos

desszert:palacsinta vagy muffin+gyertyafény oh

2009. nov. 11. 12:19
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nagyon sok hasznos otletet irtak mar neked.

Azert templomba este, vagy ejfelkor 24-en ne felejtsetek elmenni! Ilyenkor a templom is szebb, mint maskor, es en szeretek ejjel a templomba menni ilyenkor.

Vegyel egy szep fat es szepen diszitsetek fel, egoket mindenkepp tegyetek fel! Este lekapcsoljatok a villanyt, es a fan az egok vilagitsanak csak. Ebben a szep karacsonyfaban lehet gyonyorkodni, mikozben halk zene szol.

Az eves-ivas reszben sok finomsagrol irtak mar, es a mindmegette.hu oldalan is nezd meg, milyen finomsagok vannak! Csak tudd elkesziteni oket:)

Mi halat es halaszlevet eszunk, krumplipurevel. Tobbfele sutit is persze. Aztan masnap csaladtagokat latogatunk meg.

2009. nov. 11. 12:30
 20/28 anonim ***** válasza:
31%

Hát aki csak azért megy templomba, mert az karácsonykor olyan szép, az inkább ne menjen.

Én meg olyankor nem szeretek (bár ez nem szeretem/nem szeretem kérdése), a sok "karácsonyi keresztény" tömege miatt.

De igazából a Kérdező 1 szóval se utalt rá, hogy vallásosak e vagy sem.

2009. nov. 11. 12:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!