Mit csináljak, ha elmaradt a gyerektartás?
Volt férjem kihagyott egy hónap gyerektartás fizetését, a következőt már kifizette. A megkereséseimre nem reagált. Mindössze 12000,- fizet, 1 közös gyerekünk van.
Mit lehet tenni?
Köszi a válaszokat.
Gratulálok, rendőrség meg minden, "meg majd megtudja"... Nők egymás között...
Beszélsz az exeddel mindenképpen, úgyis kapcsolatba kell lépnetek a következő havi miatt. Majd ő elmondja, biztos gondja volt most, ha eddig fizette.
én is hasonló helyzetben vagyok,csak nekem az exem 90 ezerrel van elmaradva,de nem tudom behajtani rajta.egyébként én bírósági úton probáltam.reagáltak,kötelezték a munkahelyet hogy vonják le tőle,de a havi 30on kivül semmi.....sajnos nem sok értelme van a pereskedésnek.
ha ő maga ne fizeti ki hiába beszélitek meg akkor pedig nincs más csak a bíróság aztán vagy megkapod a pénzed vagy nem!
Én is voltam már ugyanebben a helyzetben, és a végrehajtókhoz mentem.
Azóta megbeszéltük, hogy vonják le a fizetéséből azaz a fizetése 20%át kapjuk
A végrehajtók csak akkor intézkedhetnek,ha a Bírósági határozat a kezükben van,alkül nem tilthatnak le semmit.Ha a férjnek alacsony a jövedelme,egy gyerekre csak a keresete 20 százlékát ítéli meg a bíróság.
A válás előtt (vagy a gyerekválallás előtt) kellene jobban meggondolni a dolgokat.
a 10:22esnek egyébként meg,igen is elég sok pénz kell a gyerekre főleg ha oviba járatni vagy iskoláztatni is kell már.amig meg pici addig meg a pelenka és egyéb ára sem olcsó dolog.
azt,hogy mennyit kell fizetni a gyerek után azt tényleg a bíróság határozza meg kereset alapján.egy ismerösöméknél közös megegyezés alapján fizet az apuka 3 gyerekre 30 ezret.akár mennyi is a gyerektartás az anyának és a gyereknek/gyerekeknek elég nagy kiesés tud lenni...
javaslom a bíróságot,talán be tudod hajtani rajtuk keresztül.
Nem lehet hogy nem volt munkája, egy hónapig?
Amúgy a gyerektartást a férj bejelentett keresete alapjhán határozzák meg százalékban.
Csak úgy megemeltetni nem nagyon lehet..
Az meg szerintem nem csak a férj hibája hogy nem vagytok még beszélőviszonyban sem közbe meg ott a gyerek..
Egy gyerekre pedig simán elmehet havi 70 is akár, meg lehet nézni a cipő, pelenka, gyógyszer, tápszer stb árakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!