Önbizalom hiányos embernek, önbizalom hiányos gyereke lesz?
Nem.
A gyereket nem üres lappal kapjuk, amire csak az kerül ahogy neveljük, sokat számít a személyisége, amivel születik. Aztán ezen lehet csiszolni a neveléssel, valamennyire lehet jó vagy rossz irányba vinni...
Én egész életemben egy kis nyuszi penészvirág voltam, pedig normális családban normális szülők neveltek, akik támogattak. Az egyik gyerekem akkora önbizalommal született, olyan önálló pici kora óta, amilyen én csak huszonévesen kezdtem lenni.
annak ellenére, hogy engem kizárólag anyukám nevelt, nagyon sokat kaptam apám génjeiből. anyum kicsit nyuszibb, burokban nevelt lány volt, talán pont ezért tetszett meg neki apám csibészes, nagyképű személyisége. persze a házasság egy kalap kakit nem ért, de mégis örül, hogy én, mint pozitív hozadéka megmaradtam. :)
most, hogy kezdek igazán felnőtt lenni, próbálok hatással lenni anyumra, h merjen megtenni olyan dolgokat, amiket eddig nem, és bátorítom mindenben.
régebben inkább negatív előjelű volt az önbizalmam, mára azért szorult belém némi alázat is :)
a hibákat, amiket elkövettem fiatalabb koromban, majd hasznosítom a saját gyerekem nevelési folyamatában.
26N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!